adiasg Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Witam Ułamała mi się szczerbinka w mojej cymie. Teraz mam 2 luźne części( to regulowane coś na zewnątrz broni i taką ludeczkę która była pod. Niestety ułamał mi się kawałek metalu na którym była ta łudeczka zamocowana. Czym można to skleić na stałe? Dzwoniłem do gunfire i powiedzieli mi, że mogą mi wysłać jakąś od innego modelu i że niby będzie pasować. Dzięki za pomoc pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Niestety nie bardzo wiem jaka łódeczka i co się złamało ale szczerbinę możesz wymienić i będzie pasowała. Nawet od ostrego. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 A przecież wujek Krakman dobrze radził, aby nie podnosić szczerbinki poza zakres http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048m_cm-1415.html (ostatnie zdjęcie) :D Jeśli gunfire przyśle Ci to w ramach gwarancji czy coś, to nie widzę problemu w wymianie tegoż elementu. Jeśli jednak miałbyś płacić to odpuść sobie ;) Najpierw przyklej na izolacji, ustaw tak, jak jest Ci najwygodniej celować. Potem kropelką czy czymkolwiek połącz i gotowe. Trzeba się jednak liczyć z tym, że stracisz możliwość regulacji wysokości szczerbinki. Choć z osobistych doświadczeń wiem, że rzadko się z tego korzysta. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Czyżby wypadła Ci taka blaszka co jest w środku? Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Jeżeli ułamał Ci się jakiś fragment na podstawie szczerbinki, to raczej ciężko będzie to skleić. Pozostaje jeszcze zabawa z palnikiem jubilerskim i lutowanie, ale jeśli nigdy tego nie robiłeś, to rozsądniej będzie albo poprosić gunfire, albo zakupić całą podstawę szczerbinki u krakmana: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/podstawa_szczerbinki_z_ryglem_do_akm_i_ak74_p_j-1449.html Porównaj ceny i daj znać u kogo bardziej się opłaca :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 za 4 dychy jest w komisie stalowa podstawa szczerbiny. nie wiem po co po połamaniu gównolitu miałby brać kolejny gównolit. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts