past Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 Czy ktośmoze coś więcej powiedzieć o tych butach to nazwane Marines ale chyba poprawna nazwa to ta z tematu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41365408 użyłem funkcji szukaj ale akurat o tych nic nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 buty są : - brzydkie - trwałe (kuzyn chodzi w nich już 4 rok z hakiem, piątego nei doczekają pewnie) - specyficzna podeszwa powie tobie ze zablądziłes i robisz kółko kiedy natkniesz się na swoje ślady :wink: - specyficzna podeszwa spowoduje kilka siniaków zimą - byty wygodne ale musisz je dobrze roznosić (denatorat i jazda) tyle z obserwacji kuzyna i jego poczynań z butami. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 Cholerycznie śliskie zimą. Dobrze zabezpieczone przed przemakaniem - jakiś silkon czy cóś.. Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 owszem sliskie ale malo sie przylepia do podeszwy dobre do marszu zarowno po twardym jak i miekkim podeszwa lubi pekac wpoprzek zwlaszcza jak buty sa narazone na zmiany temperatur obcas czasem odlata (oczywiscie nie od razu a po latach) ogolnie wygodne i mocne (2 tyg. trzeba rozchodzic) swoje uzywalem 5 lat i bylem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
past Posted February 18, 2005 Author Report Share Posted February 18, 2005 może sprecyzuje pytanie , na chłodne dni mam buty BW , ale w lecie , i w cieplejsze dni są za ciepłe , szczególnie powyżej kostki. I teraz czy buty z tematu są z jednej warstwy skóry?? I czy nadają się na cieplejsze dni wiem że lepiej mieć jungle , ale jungle na piasku sprawdzają się tak sobie , a deserty z kolei przy deszczu czy rosie są do kitu. No i za ile moge dostać takie buty w polsce na ebay nówki są po 15-20 USD u nas na allegro 60 pln za używki?? Dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 jeśli coś ma być do wszystkiego to ejst do niczego :wink: jungle lub pustynne na lato. Te buty bedą raczej za ciepłe choć sa wygodne i mocne co potweirdziły opinie poprzedników. Ale ciepłość to chyba sprawa indywidualna, a przemakalność (a raczej jej skutki) możesz znacznie ograniczyć stosując skarpety z Gore. kupić możesz np na usarmy.pl Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 może sprecyzuje pytanie , na chłodne dni mam buty BW No to musisz sie okropnie w nich slizgac (czego zreszta sam doswiadczylem idac w tych butach:)). -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 owszem sliskie ale malo sie przylepia do podeszwydobre do marszu zarowno po twardym jak i miekkim podeszwa lubi pekac wpoprzek zwlaszcza jak buty sa narazone na zmiany temperatur obcas czasem odlata (oczywiscie nie od razu a po latach) ogolnie wygodne i mocne (2 tyg. trzeba rozchodzic) swoje uzywalem 5 lat i bylem zadowolony wpelni popieram przedmowce, z tym ze mojemu kumplowi troszeczke szybciej sie rozwalily..... poza tym wporzo buty :) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 A ja trochę inne pytanie - kupiłem buty przez internet, niestety są trochę za wąskie - sprzedać te i kupić jakieś inne, czy można rozchodzić te do poziomu "wygodnego chodzenia" ? Dodam, że są za wąskie w miejscu, gdzie zaczyna się sznurowadło. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Ee... pokaż jakie kupiłeś może? Chociaż ja nie sądziłem po trzeciej strzelance w Jungle Boots że je rozchodze... a jednak dało się i są całkiem wygodne ;) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 http://allegro.pl/item459071055_nowe_orygi...army_7_5_r.html Ten model, rozmiar ciut inny. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Jeśli jesteś pewien, że rozmiar butów odpowiada Twoim stopom - ja bym zostawił i poczekał aż się rozchodzą. Może kupiłeś za małe. Pamiętaj że amerykańskie buty wojskowe często można kupić w różnych szerokościach ( regular, wide, i chyba jeszcze jakiś rozmiar ). Może masz wąski model czy coś w tym stylu. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 (edited) Extra Narrow, Narrow, regular, Wide i Extra Wide :) A buty da się rozbić, te buty mój kumpel o 1.5 rozmiaru za małe przypasował sobie do stopy Edited October 20, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Można też oddać do szewca celem rozbicia ich co nieco. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Tutaj taki zagadkowy model - NR. Konkretnie 8NR. Są tylko za wąskie, w tym miejscu gdzie zaczynanie się sznurowanie. Na długość ok. Pozdrowiam Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Miałem tak w moich belkach i mimo że używane, udało mi się to rozbić. Wiązałem buty tak że bardzo czułem je na stopie i na krótkie przebieżki 2-3 razy na dzień 5-10 minut. Stopa nie zdechnie, ani nie będzie trwale i długo katowana, a efekt jest szybko zauważalny-u mnie po około 5-7 dniach mogłem śmiało w grubszej frotowej skarpetce wejść do buta, wcześniej tylko bez skarpetki. Mam szeroką stopę a buty były 8R. Można też próbować na noc wypychać gazetami, ponoć jak się ich cały czas nie upycha to powoli się zagięcia 'rozprężają' i powodują naciągnięcie się materiału na bucie, tego nie testowałem, ale wiem że brat rozciąga tak buty do piłki nożnej czasem jak za małe kupi. Nie wiem w zw. z tym jak to się zachowuje w przypadku skóry, z której niewątpliwie wykonane są te buciki, ale działa w innym przypadku. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Próbuje je rozchodzić, kiedy buty nie są na nogach wkładam do nich prawidła. Po 2 wypadach po jakieś 6 h czuje, że jest lepiej, ale jeszcze ich nie rozbiłem niestety. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts