Px Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 0,12 i tak za daleko nie polecą zważając na wagę no i jeszcze jak to lekkie kulki są bardzo podatne na działanie wiatru. Osobiście to polecam m92 TM 8) niezawodna, sprawdzona... Mojej byłej UHC dotknął problem pękającego zamka i nie mam teraz do niej przekonania. Właśnie porównując TM i UHC to Japończycy się lepiej postarali, po zdjęciu zamka od razu widać lepszą konstrukcję/budowę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 w UHC łamie sie najczesciej kawałek SZKIELETU z tyłu po lewej stronie poniewaz jest tam dośćcienka warstwa plastiku a przenosci spore obciazenia (ta blaszka na której opiera sioe z tyłu sprezyna działa wtedy jak dźwignia). Quote Link to post Share on other sites
qwe123 Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Jakie kulki zaleca producent do tej Beretty 92f z UHC? I tak poza topic'iem, czy producent kulki ma duze znaczenie? tzn. czy np. duzo rozni sie w osiagach kulka taka: http://tajgun.pl/?prod=39&cat=11 od takiej http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...cdb09c14b0f5326 ? Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Jakie kulki zaleca producent do tej Beretty 92f z UHC? Z tego co wiem to zalecane są kulki o masie 0,2 tak jak ustawiony jest hop up. tak poza topic'iem, czy producent kulki ma duze znaczenie? tzn. czy np. duzo rozni sie w osiagach kulka taka: http://tajgun.pl/?prod=39&cat=11 od takiej http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...cdb09c14b0f5326 ? Kulki TM są lepiej, dokładniej wykonane, są gładkie i równe badziej niz te HFC, ale kulki z HFC wcale nie są złe a nawet porównywalne z tymi lepszymi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Ja używałem kulek 0,12g i 0,2g.0,2 lecą dobrze ale na zimę nie za bardzo się nadają ,a 0,12 lecą daleko ale je podnosi (u mnie na pudełku pisze ,że HOP UP jest przystosowany do kulek 0,12g).O trwałość się nie boje-spadła mi z metra na beton i wygioł się zaczep do smyczy (musiałem odłamać :( ) Quote Link to post Share on other sites
Perfect Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Posiadałem berette z UHC przez pewien czas i moge o niej powiedziec tyle: + jest ładnie wykonana, + posiada nr seryjne, + ma dobry zasięg, + w miarę ciężka, - delikatna - mało metalowych cześci - ciężko się przeładowuje Gdyby ta beretta była tak wykonana jak ta z STTI (kupiłem ją ostatnio więc moge spokojnie porównywać) to byłaby to jedna z lepszych klamek (wg mojego uznania) Ogólnie polecam. Quote Link to post Share on other sites
mikell Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Witam, Mam problem z Berettą m92f. Dzis, po kilkudziesięciu strzałach, podczas przeładowywaniu(załącznik) tłok(chyba tak sie to nazywa) wychodzi troche w góre i coś sie blokuje(nie moge przeładowac), gdy podczas przeładownia wcisne go w dół to sie przeładuje ... Prosze o pomoc ... jestem zielony Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 mnie sie wydaje ze zamek Ci pękł popytaj na Tajgun.pl o nowy . Swoja drogą ja mam to samo w swojej berettce ;( Quote Link to post Share on other sites
mikell Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Chciałem jeszcze spytać czy przyjmą mi to na gwarancje w www.specshop.pl , kupiłem to we wtorek i juz sie coś pierdzieli :/ :evil: :| Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Rozbierałeś? Jakby co są ślady? Jeśli nie - odsyłaj na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Jezeli niczego nie rozkrecales/rozbierales to powinni Ci przyjąc. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Tylko jedna Beretta (kakaja Beretta - vide Juseppe w Warszawie -ukochany film Werry) przeskoczuła moją ulubioną UHC - To coś z Golden spring z CG. Kupiłem dla kolegi. A przebiła moją... Ale i tak go lubię bo sie wciąga do klanu ASG Quote Link to post Share on other sites
malat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Jezeli niczego nie rozkrecales/rozbierales to powinni Ci przyjąc. Muszą przyjąc ... takie są zasady gry :wink: Quote Link to post Share on other sites
bitelz Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 mnie sie wydaje ze zamek Wg mnie ta sama diagnoza... u nas byla ta sama historyjka z inna bronia. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Miałem takie coś po założeniu silniejszej sprężyny. Wywaliło mi kawałki plastiku trzymające zamek. Wkleiłem na chama i działa, tyle, że nie można jej rozebrać całkowicie :( Quote Link to post Share on other sites
MŁODY_ŚWIESTA Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 a ja miałem taki przypadek w swojej UHC ale rozebrałem ją na czesci pierwsze złozyłem przesmarowałem i było dobrze , byc moze ze krzywo zamatowałes zamek ( tam jest takie cos metalowego , i trzeba trafic plastikową wypustka w to) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mikell Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 ale ja go nie rozkręcałem ... nawet niewiem jak go rozłorzyc :? [ Dodano: 14 Sty 2006 09:41 ] a jak zamek pęknie to on nadal moze strzelac, mi sie wydawało ze jak cos pęknie to on wogóle nie będzie strzelac... ? [ Dodano: 14 Sty 2006 10:17 ] a jak będe wysyłał guna na gwarancje to ja czy specshop będzie płacił za przesyłke ?? Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 sebas napisał:Jezeli niczego nie rozkrecales/rozbierales to powinni Ci przyjąc. Muszą przyjąc ... takie są zasady gry Wcale nie muszą mu przyjąć jeśli uznają, że to z jego winy pomimo tego a nie wada konstrukcyjna. podczas przeładowywaniu(załącznik) tłok(chyba tak sie to nazywa) wychodzi troche w góre i coś sie blokuje Też miałem coś podobnego w mojej Berettce. Problem chyba tkwił w tym, że tłok wyszedł z prowadnic i sprężyna wypychała go do góry ale dokładnie nie pamiętam o co tam chodziło. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
big shit Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 w tym przypadku przeładuj berette trzymając zamek po środku ... ja mam pękniety zamek i dzieje mi się to samo jak trzymam za koniec zamka. jak chwycisz go po środku i przeciągniesz powinno grać . przynajmniej u mnie tak jest. Quote Link to post Share on other sites
malat Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Wcale nie muszą mu przyjąć jeśli uznają, że to z jego winy pomimo tego a nie wada konstrukcyjna. No tak ... zapomniałem o tym fakcie :wink: Quote Link to post Share on other sites
mikell Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 a jak będe wysyłał guna na gwarancje to ja czy specshop będzie płacił za przesyłke ?? Albo czy to mozna jakos naprawic ? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Zawsze możesz ich zapytać. Przez net nie ugryzą :lol: . Jeśli przy nim nic nie grzebałeś, szczerze radzę - wyślij do nich. Może dostaniesz nowego. Quote Link to post Share on other sites
mikell Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Spytałem dostałem odpowiedz i ja płace wysyłając do nich a oni płacą mi za przesyłke do mnie ... w poniedziałek wysle pistolecik .... Dzięki wszystkim za pomoc !! :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 No i po problemie. 3m się :ok: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 ja to samo mam. pro prostu feler tej repliki. Do tego dochodzi pekanie szskieletu z tyłu tuz [pod zamkiem po lewej od kurka :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts