Smallgielbi Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Witam, tak jak w temacie, czy jest jakaś różnica pomiędzy okularami ESS ICE 2.4 a ESS ICE 3.0? Interesują mnie wszystkie różnice jakie są. (jeżeli oczywiście są). Szukałem na forach itd. ale nie znalazłem odpowiedzi. Są dostępne w sprzedaży oba modele, ale niemoge znaleźć róznic. Może ktoś odpowie na moje pytanie, bądz da linka do innego tematu z tym. Bd wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kuba23 Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 W 2.4 zauszniki są wygięte tak jak w zwykłych okularach, a w 3.0 są proste. Quote Link to post Share on other sites
Smallgielbi Posted May 31, 2011 Author Report Share Posted May 31, 2011 (edited) A oprócz tego żadnych różnic niema? Bo zastanawiam się czy kupic 2.4 czy czekać około 2 tyg na 3.0. A Ess ice3 Naro różni się tylko tym ze są dla wąskich twarzy? Edited May 31, 2011 by Smallgielbi Quote Link to post Share on other sites
kuba23 Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 A nie wiem, ja zauważyłem tylko tą jedną. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 wersja NARO jest bardzo mała (wąska). Quote Link to post Share on other sites
Memoris Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 (edited) tak jak w temacie, czy jest jakaś różnica pomiędzy okularami ESS ICE 2.4 a ESS ICE 3.0 Główne różnice wizualne: 1) kształt szybki - te nowsze są nieco "modniej" wycięte na dole 3.0 (w tym przypadku Naro): http://img228.imageshack.us/img228/995/ice3q.jpg 2.4: http://img695.imageshack.us/img695/4677/ice2b.jpg 2) napis ;) Więcej różnic wizualnych pomiędzy tymi modelami jak na razie nie zauważyłem :icon_confused: W 2.4 zauszniki są wygięte tak jak w zwykłych okularach, a w 3.0 są proste. Że jak? W obydwu modelach zauszniki są wykonane z twardej gumy, którą da się kształtować, w celu dopasowania, niemal na całej jej długości. Czyli wygiąć albo wyprostować mogę je sobie tak jak chce i w którym miejscu chcę :) A Ess ice3 Naro różni się tylko tym ze są dla wąskich twarzy? Naro to po prostu wersja pomniejszona o jakieś 10% w porównaniu do normalnej. Ponoć lepiej leży na szczupłych/wąskich twarzach. Z racji tego że wersji Naro nie miałem - nie powiem, czy jest to prawda. Edited May 31, 2011 by Memoris Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Prawda, ale trzeba mieć naprawdę wąską twarz na poziomie skroni. Inaczej cierpi się katusze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts