Paton.DM[Madness] Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 Proszę o jakieś podpowiedzi w jaki sposób naprawić "zjechany"/zerwany gwint w ABSie! Szukałem czegoś o tym na forum, ale nie mogłem jakoś znaleźć. Myślę, że ten temat może przydać sie wszystkim :D Link to post Share on other sites
Morthias Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 Radzilbym wkrecic nieco grubsza srubke... Ewentualnie umiescic w ABS'ie aluminiowa, nagwintowana tulejke (najlepiej wtopic, albo wkleic). Link to post Share on other sites
ghost666 Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 nałozyc epoxydową jakas nase na resztki gwintu, tak zeby wystawał i nagintowac na nowo Link to post Share on other sites
Patric [Madness] Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 Radze ci zrobić tak jak zrobił dziurson Link to post Share on other sites
LUDI Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 Radze ci zrobić tak jak zrobił dziurson A kto to ?? Bo jago nie znam, wiec moze powiesz jak tego dokonał. Link to post Share on other sites
Zachar Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 hmm... Jeśli pusćił ABSowy gwint gdzieś na końcu lufy na jakiś tłumik to nie wiem co poradzić... (chyba sprężynowy USP ma coś takiego) Ale jeżeli chodzi o gwinty wewnątrz repliki ( za częste/mocne rozkręcanie/skręcanie) w które wchodzi śruba, to sprawa jest prosta. Po prostu wsadź do tej nagwintowanej tulejki paski papieru i wkręć srubę... ale to działa w tej sytuacji gdy np. kręcisz śrubką a "progresa" :wink: nie ma. A najlepiej opisz dokładnie sytuację jaka zaszła w Twoim przypadku... 8) Link to post Share on other sites
Pasoo[Madness] Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 Od razu przepraszam za Patrica :x Wypowiedz kierował do Patona który zna troche Dziursona :D Patric nie ma dostepu stałego do neta i nawet sie nie umie poruszac na forum :x Poucze go w najblizszym czasie. Dziurson zrobił to w następujący sposób(radykalny) : Spiłował geinty wewnetrzne(tz te wypustki gdzie sa gwinty - nie wiem jak to nazwac :D) i przykleił na poxipolu nakrętki o odpowiedniej srednicy przez co uzyskał nowe gwinty metalowe. Sposób dobry ale jak juz pisałem to chyba ostatecznosc. :x Link to post Share on other sites
Paton.DM[Madness] Posted March 7, 2005 Author Report Share Posted March 7, 2005 Radze ci zrobić tak jak zrobił dziurson Oj Patric!!! :? Radzę ci pisać coś sęsownego, a nie byle co i to w taki sposób, że nikt tego nie zrozumie. To nie GG na Boga. :x Następnym razem przemyśl to co chcesz napisać, bo takie tanie nabijanie postów jak to (cytowane) zakrawa na potępienie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts