maskiu Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 mam zamiar kupić cm.31b i mam pytanie czy opłaca się wstawić sprężynę sp 85 guarder? czy zwiększy to znacznie żywotność gearboxa? czytałem dużo na temat cymek i słyszałem ,że trzeba na początku wymienić gumkę hop up.Czy musiałbym to robić ,jeśli nie należę do teamu i będziemy strzelać się tylko w kilka osób(strzelamy na małych odległościach)? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Moim zdaniem im mniej będziesz ingerował w GB, tym większa będzie bezawaryjność. Sprężyna stokowa to M110, która nie jest dla tego GB problemem. Natomiast gumkę zdecydowanie trzeba wymienić na Systemę lub Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Rej 12 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Jeśli wstawisz tą sprężyne to licz sie z tym że fps'y ci spadną i zasięg. Ps.Cyba że chcesz do CQB z tą repliką Ile ja cię razy prosiłem żebyś popracował nad pisownią Arend Edited June 12, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Jeśli wstawisz tom sprężyne to licz sie z tym że fps'y ci spadną i zasięg. Ps.Cyba że chcesz do CQB z tą repliką dzięki za cynk geniuszu, myśleliśmy, że downgrade polega na zwiększeniu fps... Quote Link to post Share on other sites
maskiu Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Jeśli wstawisz tom sprężyne to licz sie z tym że fps'y ci spadną i zasięg. Ps.Cyba że chcesz do CQB z tą repliką wiem ,że spadną mi fps'y , w opisie sprężyny pisze ,że będzie to około 290fps.Fps'y spadną o jakieś 70 , jak się to odnosi do zasięgu?(spadnie , ale o ile?) Czy mogę to policzyć procentowo? czyli ,że jak fps'y spadają przykładowo o 20% , to o tyle samo spadnie zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 nie, to nie jest wzrost/spadek liniowy. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Cm.031b jest ci potrzebna do CQB ? Jeśli tak to kałach do tego się nie nadaje. Quote Link to post Share on other sites
maskiu Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 nie chce go do cqb , chcę po prostu zmieniejszyć moc.Mógłbym kupić mp5 od galaxy , ale wolę kupić mocniejszą replikę i zmniejszyć moc , nić kupić słabą , która zawsze będzie słaba.Nie jestem w teamie, więc chce mieć mniejszą moc ,a w razie czego , jak będę w drużynie , to zwiększę. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Jest to normalna prawidłowość, na firmowej sprężynie będziesz miał stabilniejsze strzały, będzie się mniej ubijała, więc zapewne przy zakupie i pod koniec życia repliki zasięg będzie bardzo podobny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts