slawo Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Witam! Zamówiłem już części i taśmę z MIWO potrzebne do wykonania zawieszenia 3-punktowego, ale mam jeden problem: na stronie MIWO nie ma karabińczyków. Szukałem ich nawet na allegro, na madonion też ich nie ma. Nie wiecie może, gdzie mógłbym te dwa karabińczyki dostać? Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 o zawieszeniach to wiem tyle że 3 punktowe to złooooo, ale tobie poradzę szukania pod słowem szekla bo w tedy allegro wywala podobnie wyglądające rzeczy (+ full takich marynarskich więc będziesz musiał odsiać) Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 3 punktowe to złooooo Ponieważ? Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 ponieważ kolega się pewnie pogubił w jego obsłudze ;) a dobry trzypunkt jest mega praktyczny - działa jak jednopunkt, dwupunkt, trzypunkt, czterop... Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 Pod nazwą "Szekla" na allegro także nic nie znalazłem... a co do powyższych postów: mi się zawieszenie 3-pkt podoba i takie chce mieć - jak bardzo będzie dla mnie praktyczne - wyjdzie w praniu. Dalej czekam na pomoc w znalezieniu tych karabińczyków... ;| Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) Ontopując sklep on-line Orkan Tactics Edited June 19, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 Ontopując sklep on-line Orkan Tactics Dzięki za link. Żałuję, że kupiłem rzeczy do zawieszenia na MIWO - tam metr taśmy propelynowej 4zł, a u Orkana 4zł za metr poliamidowej.... ehh.... aczkolwiek karabińczyków jak nie mogłem znaleźć, tak znaleźć nie mogę... Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) jakby ktos umial wytlumaczyc jak sie to 3 punktowe cos zakłada na replike i na siebie potem to złem by przestało być. Poszukaj na specshopie, tam widziałem po jakieś 20zł za sztuje :icon_eek2: , ale są Edited June 19, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 (edited) jakby ktos umial wytlumaczyc jak sie to 3 punktowe cos zakłada na replike i na siebie potem to złem by przestało być. Poszukaj na specshopie, tam widziałem po jakieś 20zł za sztuje :icon_eek2: , ale są FAKTYCZNIE JEST! klamra, ale za @!#$% nie dam 25zł za sztukę.... ehh.... chyba, że zamówię badziewne zawieszenie 3pkt z allegro za 10zł (widziałem takie) tylko dla tych karabińczyków.... poszukam jeszcze - dzięki za info. EDIT: znalazłem takie troki.... dość tanie ;) spytam jeszcze, jak szerokie jest ucho tej klamry. Edited June 19, 2011 by slawo Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 FAKTYCZNIE JEST! klamra, ale za @!#$% nie dam 25zł za sztukę.... ehh.... chyba, że zamówię badziewne zawieszenie 3pkt z allegro za 10zł (widziałem takie) tylko dla tych karabińczyków.... poszukam jeszcze - dzięki za info. EDIT: znalazłem takie troki.... dość tanie ;) spytam jeszcze, jak szerokie jest ucho tej klamry. zapomniałem dać linka, a edytować już nie mogę, więc TU jest link. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 (edited) Czy Ty przypadkiem nie szukasz tego albo tego? W razie czego napisz do Huberta -może da radę sprowadzić Ci taką klamerkę. @Zaki tutaj jest montaż na L85, ale zasada jest dość podobna Edited June 20, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 Czy Ty przypadkiem nie szukasz tego albo tego? W razie czego napisz do Huberta -może da radę sprowadzić Ci taką klamerkę. @Zaki tutaj jest montaż na L85, ale zasada jest dość podobna nie - nie tego szukam. W moim poście widniejącym nad Twoim znajduje się link do troków z takimi klamerkami i właśnie te troki specjalnie zakupię o te klamerki. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Kończę robić zawieszenie - jak coś, to się nim tutaj pochwal. ..kończę, bo stoję w miejscu - ludzie z MIWO zamiast przelotki dali mi regulator i muszę gdzieś tę przelotkę nabyć, a żeby całkowicie skończyć zawieszenie, muszę jeszcze czekać na te troki z karabińczykami. OffTop: widzieliście może kiedyś Cordurę w Coyote Brown z MIWO Military? - czy jest ona taka.. wpadająca w zieleń/brąz? Bo moja ładownica deko różni się od TEGO... na zdjęciu jest bardziej pomarańczowa, a w realu u mnie bardziej w zieleń wpada... coś z brązem. Proszę o odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 zapomniałem dać linka, a edytować już nie mogę, więc TU jest link. Pozdrawiam. A paracord zły, co? Mało lansiarski czy co? Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 a jakoś się uparłem na te karabińczyki/klamerki... a jak z tą cordurą od MIWO w CB? BO mam dziwne wrażenie, że moja ładownica nie jest w CB, a taką zamówiłem... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Zamiast Nas męczyć spytaj sklepu. Jak sobie wymyśliłeś takie karabińczyki to nie żydź na nich, bo Ci replika walnie o glebę. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Karabińczyki wywalisz szybciej niż założyłeś jak po 1 wyjściu w pole przekonasz się jak pięknie dzwonią o replikę przez co słychać Cię będzie z kilometra. Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 Karabińczyki wywalisz szybciej niż założyłeś jak po 1 wyjściu w pole przekonasz się jak pięknie dzwonią o replikę przez co słychać Cię będzie z kilometra. aaaa tam... skołuję sobie te gumki na karabińczyki ;) Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 24, 2011 Author Report Share Posted June 24, 2011 Mógłby ktoś zmierzyć swoje zawieszenie 3pkt w tych miejscach? Zależy mi na tym. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Po co? Każde zawieszenie jest inne. Rozłożyłeś i nie umiesz złożyć? Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 24, 2011 Author Report Share Posted June 24, 2011 Po co? Każde zawieszenie jest inne. Rozłożyłeś i nie umiesz złożyć? robię własne na podstawie tego ze zdjęcia (ACM/GFC) i nie wiem, jakie zrobić długości... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 A zauważyłeś że ta długość jest regulowana?? :sciana: Stary, jak Tobie idzie tak czytanie zdjęć to lepiej się za to nie bierz ... :icon_rolleyes: Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Też się o tym dowiedziałem - niestety po fakcie, bo po zamówieniu już części z MIWO. Także teraz chcę już skończyć, skoro już te części mam. Zawieszenie robię na podstawie tego z ACM/GFC, dlatego chciałem znać wymiar (mam go już). W całości skończę je prawdopodobnie jutro (o ile przyjdą mi dwa troki GFC z tymi karabińczykami). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Fajna sygnatura. Szkoda, że sam jesteś hejterem. Projekt ACM tego pasa nie jest najlepszy, znajdź inną bazę lepiej. Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Fajna sygnatura. Szkoda, że sam jesteś hejterem. Projekt ACM tego pasa nie jest najlepszy, znajdź inną bazę lepiej. Znowu problem.... bo zacząłem już robić... ale nie jest dużo zrobione, to co mógłbyś polecić na wzorzec trzypunktu? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 http://www.orkan.sklepna5.pl/towar/160/pas-23pkt-alfa.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts