Fokuz Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 polecam przetestować w wierszu poleceń -high -cpucount -maxmem -extThreads=7 (5 dual, 7 quad ) Ja mam I5 2500k ( 4 rdzeniowy ) i 8gb ramu więc w moim przypadku będzie to -noSplash -high -cpuCount=4 -maxMem=4096 -extThreads=7 W teorii arma 3 obsługuje tylko 2 giga ramu (limit silnika gry ) ,ale można spróbować dać jej więcej. Poza tym jest jakiś bug w kodzie, przez co gra nawet na dobrych PCtach chodzi przeciętnie. Coś musisz mieć źle skonfigurowane, u mnie działa na max detalach z dość dalekim zasięgiem rysowania terenu i to na przeciętnej karcie GTX 460.Może spróbuj wyłączyć antyaliasing w grze jak i w ustawieniach karty graficznej. Problem się zaczyna gdy ktoś wrzuci sporo jednostek do misji które są cały czas w pamięci - w sensie nie są wywoływane skryptem, wtedy fakt gra zaczyna zrywać.Arma zawsze miała problem z optymalizacją ale idzie ku lepszemu. Ostatnio zainstalowałem sobie poczciwego OFPa i chciałem wyciągnąć max. detali i zasięgu widoczności - efekt taki sam, gra prawie się zatrzymała. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Gra sama wybrała zalecane ustawienia. Mam coś około 30 fps. W mieście lub podczas deszczu spada mi poniżej 20. Mam i5 2500k, 8gb ram, radeon 6870. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 (edited) Dorwałem grę i póki co ładnie to wygląda, ale brak dialogów. Napisy, dźwięki broni i otoczenia są, tylko rozmów po radiu nie słychać. Ktoś coś pomoże? edit. Samo się naprawiło. Edited September 5, 2014 by Remington Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Z moim 6870 to mogę sobie pojeździć po czole :F Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Ja zbiłem trochę ustawienia, wyłączyłem SSAO i inne dynamiczne świecidełka, pobawiłem się jeszcze z paroma innymi pierdołami i mam te 50-60 fpsów. Radeon hd6850. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Ale wygląda to jakoś ? Bo sam niedawno obniżyłem detale na low i miałem skok fps do ok 60 fps tylko gra zaczęła wyglądać biednie :D Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Dawno już przyzwyczaiłem oczy do braku antyaliasingów itd. Tekstury mam standardowe/wysokie - mógłbym dać nawet więcej, bo tu nie ma aż takiego spadku fpsów. Największy oddech daje zmniejszenie tych wszystkich głębi ostrości, rozmyć. Co kto lubi. Mój kumpel wolał (to dawno było, przy pierwszym Maxie Paynie) zawsze mieć ultra tekstury, a płynność mierną. ps. Gdzie siedzi ta obsługa moździerza ? :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Jak idziesz do miasteczka to na zboczu po prawej stronie jest skała, tam są później 2 spotterzy. Jak skaisz moment to nawet widać jak tam się udają. Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Wyłącz motion blur,post processing i antyaliasing - powinno Ci śmigać.Jeżeli chcesz ciut ładniejszej army bez spadków fps to dołóż moda DMlights. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Gra ktoś dalej? Chętnie bym pograł z kimś w coop, scenariusze lub inne tryby. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Jak mam troszkę wolnego czasu to śmigam sobie w ArmA. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Byłem pod wrażeniem kampanii, w przeciwieństwie do ArmA 2 całość była odpowiednio dynamiczna i otwarta, bardzo przypominał mi się stary, dobry Cold War Crisis/Assault, jedynie końcówka troszkę zawiodła. Niepotrzebnie porywali się na wątki broni sejsmicznej, nie chcąc go nawet odpowiednio zakończyć. Cóż, pozostaje MP i mody :D Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 @Mixon polecam launcher "withSIX-Play" Polecane mody przezemnie to: - Paczki broni od HLC - Mundury od TFA (przy okazji duuużo ciekawych jednostek) - MCC Sandbox (bardzo fajne narzędzie do edytora :) ) - Iron Front ( IIWŚ) - ARMA3MapPack (mapki z Arma II ) Jeżeli szukasz kogoś do multi to pisz PW :D. Quote Link to post Share on other sites
dixuwalker Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Gra ktoś nadal? Dziś kupiłem, grałem sporo w A2:OA, DayZ Mod. Chętnie bym połupał i sięnauczył grać w toto :D Quote Link to post Share on other sites
Pointier Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 Temat umarł czy nadal ktoś pogrywa, szukam ekipy OVER! Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 Ja pogrywam aktualnie bawię się na Tanoa :) ktoś chętny popykać? Quote Link to post Share on other sites
Pointier Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 Ja pogrywam aktualnie bawię się na Tanoa :icon_smile: ktoś chętny popykać? Ja jestem początkujący. Moja zabawa z arma 3 dopiero się rozpoczęła. Czyli jestem zielony w temacie potrzebował bym małego oprowadzenia i wprowadzenia w mechanikę gry.(Taktyczne shootery nie są mi obce). Chodzi o samo działanie gry mody i serwery te sprawy.Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Manader Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Masz przecież bardzo dużo poradników wszystko opisujących + przejście prezentacji w grze na pewno Ci pomoże. Ja teraz śmigam na "Last man standing" obecnie jak dla mnie najlepszy tryb. Quote Link to post Share on other sites
vegeta220 Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Hej :icon_lol: Ktoś chętny wprowadzić mnie w temat ARMA? TS i Discorge mile widziany :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Minaroko Posted June 14, 2017 Report Share Posted June 14, 2017 Ach... Grało się w to kiedyś z kumplami... Niestety te czasy już minęły :( Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Jest jakieś brakujące ogniwo między graniem z randomami, a dołączeniem do jakiejś mega-hiper-super grupy, która wymaga miliarda modów i maratonów co tydzień? Pograłbym w jakąś luźno-zorganizowaną grę co jakiś czas, ale zwyczajnie praca nie pozwala mi na regularność i zobowiązania. Próbowałem grać trochę przez internet w jakieś Battle Royale i inne tryby, ale nawet jeśli fajnie się gra, to czekanie na zapełnienie serwera lub typowe problemy gry z obcymi dają się we znaki. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 próbowałem grać z randomami na podstawie samej, dramat. niestety ale żeby w pełni korzystać z przyjemności w tej grze potrzebna jest dobra ekipa która stworzy klimat, do tego kilka modów. są grupy, które mają wymagania prawie jak specjalsi, a są grupy, które kija w dupie nie mają, więc poszukaj :) Quote Link to post Share on other sites
gonitwa8 Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Ja gram zawsze sam i też nieregularnie. Czasami jak dobrze trafiłem to dało sie grać taktycznie i zespołowo nawet w KOTH. Ja akurat najbardziej lubię KOTH, z racji na intensywność i nieprzewidywalność rozgrywki. Zwłaszcza jak jest dozwolone wszystko co jeździ i lata. Ale z tego co doświadczyłem na otwartych randomowych serwerach, najbliżej milsimów i gry zespołowej jest COOP typu Invade & Annex. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Grupy mające kij w dupie to ogólnik, jest kilka które po prostu grają normalnie, ale dowódcą nie jest niezrównoważony 16 latek. We wszystkim umiar, w spinaniu pośladów i w dobrej zabawie, to chyba najcięższy balans do znalezienia w tej grze, ale jest możliwy. Quote Link to post Share on other sites
STALKER14 Posted August 12, 2018 Report Share Posted August 12, 2018 (edited) Cześć, trochę odświeżając temat. Aktualnie na scenie ARMA 3 istnieje bardzo dużo zaawansowanych grup. Rozgrywki w armie przerodziły się w E-Milsimy. Tak zwane Jont Opsy liczą sobie nawet od 60 do 150 graczy. W misjach występują również sloty LARPOWE lub całe rozgrywki się w nie przeradzają . Teraz każdy może znaleźć coś dla siebie a zaawansowane mody odpowiadające za system medyczny( jak ACE3) lub komunikację w grze (ACRE2) sprawiają, że tylko fakt siedzenia przed kompem różni się od prawdziwego milsima. Poziom rozgrywek czy też dowodzenia stoi na bardzo wysokim poziomie a to głównie dla tego, że bardzo dużo wojskowych przesiaduje na armie. E-Milsimy rozgrywane są z przeciwnikiem AI jak i również w formie TvT/RO. Jako członek jednej z największych społeczności arma 3 w Polsce, Arma Coop Corps chciałbym zaprosić na największe wydarzenie TvT w tym roku rozgrywane w Polsce. Operacja przewidziana jest na 102 osoby łączy w sobie elementy milsima i larpa. Wszystko zależy po jakiej stronie zagramy. Dane na temat rozgrywki: https://docs.google.com/document/d/13hMvSE4sVfDgcH2nplC12lugF48cbWGe1vxKJh81K_4/edit?usp=sharing Jeżeli były by osoby chętne na udział w rozgrywce, pomogę z cała masą technicznych spraw. Misja odbędzie się 28 października. A bileciki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. W tym roku odbyła się już rozgrywka o podobnej wielkości. Relację drużyny Greya który gra aktualnie w GCT znajdziecie pod tym linkiem: https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farmagct%2Fposts%2F442973539460560 Edited August 12, 2018 by STALKER14 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts