Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 około 1000zł + kolimator

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Jestem początkujący ale nie do końca nalezę do drużynie paintballowej odmiana (Speedball) czyli wersja sportowa. Gram dużo w grę Counter-Strike na studiach poznałem osoby grające w ASG i mnie skłoniły do gry z nimi. Po jakimś czasie postanowiłem coś sobie kopic jak kupie coś taniego szybko mi się z nudzi. Moją ulubioną replika jest oryginalny M4A1 do około 1000zł + kolimator.

1)Planuje kupić taki kolimator może jakieś propozycje inne może jest zły niewygodny potrzebuje pomocy:

http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/celownik_kolimatorowy_1x42_z_trzema_kolorami_kropki_celowniczej_acm-1521.html

2) Replikę M4A1 do OKOŁO 1000zł - oglądałem tyle replik w rożnych sklepach, że nie wiem co sądzić. Lubię się bawić w snajpera ale mnie nie stać na broń snajperska. M4A1 powinna 400 fps lub więcej.

3) Czym cięższa kulka tym dokładniejsza, ale mniejszy zasięg (w każdym przypadku replik)?

Dzięki kolego za propozycje ale zbyt duży ten kolimator.

1) Prezentacja repliki M4A1 KWA:

a)

b)

2) Ta replika nie dawno co wyszła jestem nią zainteresowany i skłonny ja kupić. Brakuje mi jeszcze kolimatora kto jakie używa, które mogą pasować do M4A1 KWA ?

3) Czym cięższa kulka tym dokładniejsza, ale mniejszy zasięg (w każdym przypadku replik)?

4) Damianosky - napisz nazwę twojego kolimatora, wygodny jest, dostałeś kiedyś w szkiełko z bliska?

2. Wszystkie, przystosowane do szyny 20mm, czyli ogólnie prawie, że każdy. Więcej info o replice znajdziesz w temacie o niej.

3. Tak, jeśli chodzi o KWA, to wybieraj miedzy 0.25, a 0.28.

4. Jego nazwa to Eotech 552, tj. coś podobnego do tego - http://www.casg.pl/product-pol-1040-Replika-celownika-EoTech-552-kolor-czarny-.html

Edited by MarinesPL

Jak jesteś początkujący to kolimatora nie polecam, w każdym bądź razie nie A.C.O.G'a. Co prawda mam chińską M14'stke, ale ustawianie koli trwa zbyt długo, a idealnie nigdy nie ustawisz. Jak gram z kolegami to rzadko zdarza się użyć takowego, ze względu na powyższą wadę. Jak już to moge polecić do CQB, ale tam też nie ma za bardzo czasu na celowanie.

Krótko mówiąc lepiej kupić dobrą eMkę, niż średnią i do niej kolimator, który będzie ci bardziej wadził niż pomagał. Jak chcesz jakąś optykę to może poszukaj lunety ( ale do M4 mija się to chyba z celem).

Chłopaki dobrze Ci radzą. Najpierw postrzelaj bez kolimatora, a te pieniądze przeznacz na batkę i ładowarkę. Większość się jara na początku na masę sprzętu, a potem i tak tego nie kupują. Może należysz do jednych z nich...?

Co ty tak się na ten kolimator uparłeś? Bez tego też da się celować dobrze, nie martw się.

Kolimator? Eotech'y, Acogi w wersji kolimatorów, micro aimpont i takie tam... Praktycznie każdy kolimator powyżej 100 zł powinien działać dobrze, a to jaki wybierzesz, powinno zależeć od tego czy Ci się podoba.

Kolimatory do asg różnią się głównie wyglądem. Z uwagi na jasność i wielkość wizjera moim zdaniem warto wziąć EOTecha. Ustawienie kolimatora to znowu nie jest wielka rzecz, nie ma co przesadzać. To nie broń ostra, gdzie pół milimetra różnicy skutkuje niecelnością.