forgiel Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Witam, posiadam mp5 cymy i wszystko jest ok oprócz magów... A mianowicie mam mid capy(jakiej firmy nie powiem bo kupiłem ją z 7 magami) i bez różnicy którym magiem zamierzam strzelać pojawia się to samo. Ładuje kulasy do pełna, wkładam magazynek i replika jakby się zapycha. Słychać stłumiony dźwięk a kulki nie lecą. Wyjmuje maga, opróżniam go, ładuje ok. 40-50 kulek i wszystko podaje ładnie. W hi-capie mam tak samo. Wiecie może co jest przyczyną? Strzelam z PJ'otek 0.25g. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Spróbuj na innych kulasach. Quote Link to post Share on other sites
szymeks Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Mi na p&j tez się cieły, wina kulek. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 (edited) PJ'tki to jest wielka pomyłka. Przechodziłem przez to samo. Nawet nie marnuj na PJ'ty wiecej pieniedzy bo szkoda. Od razu kupuj guardery. Dodatkowo wyczyść lufę, po uzywaniu pj'tów mogło się troche naśmiecić w niej. `literóweczka. Edited June 19, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 W najbliższym czasie sprawdze na guarderach. Ale jesteście pewni, że to kulki? Z M4 A&K strzelałem na PJ'otach i było ok... Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Jestem tego pewien. Mam 5 magazynków midcap firmy MAG i 13 realcapów Stara, żaden z tych magazynków ich nie trawi. Może tylko hi cap, ale też nie zawsze. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted June 20, 2011 Author Report Share Posted June 20, 2011 Dobra dzięki za odpowiedź, do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Zależy chyba jaka seria. Poprzednie miałem P&J kupione w kwietniu i szły ładnie, teraz kupiłem znowu ale się potrafią zaciąć i dodatkowo po otwarciu paczki tak walą chemią że aż zatyka. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Stare serie w przeźroczystych opakowaniach były ok. W tym roku po kupieniu paczki w nowym opakowaniu gdzies koło stycznia już PJ'ty były nie do wytrzymania. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Mojemu bratu również się zacinały p&j, devil blastery... Ale tyle syfu miał w lufie, że nie było opcji, aby nawet najlepsze kulki przeleciały :). Tym bardziej jeżeli nie czyścisz lufy, to zrób to. Miałem jeszcze niedawno dwie te piątki, magazynki jakieś random, maga, cymy, tokyo marui. W każdej, każdy magazynek strzelał na p&j. Mało tego w mojej mp5 jest kh head lufa. Ps, producent, czy też serwis, w zależności skąd masz tą replikę, lubi wwalić do komory jakiś dziwny środek, który nawet nie wiem do czego służy. W każdym bądź razie przeczyść całość. A co serii kulek, czekałem na dostawę w jednym ze sklepów, koledzy chcieli 025, ale po 2 tysiące, ja brałem standardowo 4. Wszystko było z nowej dostawy, oni dostali w przeźroczystych, a ja w tym nowym :). Mi to się zdaje, że to wszystko jedno. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Przepraszam, że odkopuje, ale dalej mam ten problem na Guarderach. Co prawda hi cap podaje w sumie co drugą kulke i od czasu do czasu strzela dwoma a te low capy jak są do pełna naładowane to dalej to samo- dźwięk jakby się coś w lufie zapchało i dupa. Jak jest tak około 40 kulasów w low capie to podaje super, każdą kulke bez problemu. Wydaję mi się, że to coś z hop up'em macie jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Zmień dystanser na miększym albo ten spróbuj jakoś poustawiać. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Przepraszam, że odkopuje, ale dalej mam ten problem na Guarderach. Co prawda hi cap podaje w sumie co drugą kulke i od czasu do czasu strzela dwoma a te low capy jak są do pełna naładowane to dalej to samo- dźwięk jakby się coś w lufie zapchało i dupa. Jak jest tak około 40 kulasów w low capie to podaje super, każdą kulke bez problemu. Wydaję mi się, że to coś z hop up'em macie jakieś rady? Wiele możliwości Możliwe że masz za twardy dystanser i kiedy mocniej podkręcisz HopUpa to kulka staje jak kość w gardle. Miałem podobny problem kiedy miałem czernego Guardera w komorze HopUp i plastikowy dystanser tupu "H". Jak podkręciłem hopka do połowy to zaczęły kulki utykać. Zmieniłem gumkę na Systema i teraz nawet jak dokręcę do końca skali to nic sie nie blokuje, a kulki są tak podkręcone że idą w kosmos. Możliwe że masz za długą dyszę albo co gorsze możesz mieć pęknięty popychacz dyszy na zgięciu pod głowicą cylindra. Można tego nie zauważyć, dopiero jak zdejmiesz i sprawdzisz próbując czy się nie rusza w miejscu przypominającym "L". Efektem tego pęknięcia jest że dysza nie zawsze cofa się do końca co sprawia że kulka nie może wejść do komory H-upa. Sprawa 2 kulek już była omawiana wcześniej na forum. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108549-hicap-nie-podawalulek-teraz-podaje-ale-na-semi-strzela-2-kulki-na-raz/page__p__1507003__fromsearch__1#entry1507003 Magi ci mogą się zacinać. Najprostszym sposobem jest je rozkręcić i pousuwać ze środka wszystkie nadlewki plastiku które mogą przeszkadzać w podawaniu kulek. Ewentualnie je nasmarować smarem silikonowym (tylko sprężynę, nic więcej). Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 No tak, tylko że jak załaduje mniej kulek to każdą podaje idealnie i idealnie leci... Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) No tak, tylko że jak załaduje mniej kulek to każdą podaje idealnie i idealnie leci... Możesz mieć jeszcze problem z niedociśniętym magazynkiem. Spróbuj go ręką dopchnąć, trzymać od dołu i strzelać. Jak nie to rozbierz jeden z najwredniejszych magów i zrób mu przegląd. Możliwe że blokada kulek nie jest zwalniana jak trzeba. Edited July 22, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Mozesz miec też luzy magazynek-komora-body, naalpeszym i najtańszym sposobem który sam testowałem jest owi niecie magazynka taśmą izlolacyjną. Magazynek usztywni się w body przeco będzie ustabilizowany. Nurtuje mnie też pytanie czy przy wiekszym załadowaniu kulek spręzyna magazynka pod dużym naprężeniem nie wypycha ich na siłę do komory, przez co więcej ich wpada i Gb nie wyrabia popychaczem, żeby zamknąć wejście do komory hopka dyszą. A przy mniejszym załadowaniu sprężyna jest mała naprężona przec co nie wpycha ich na siłę. Moja mała sugestia aby spróbować na pełnym magu i na silniejszej batce typu 9.6 bo jak mniemam replika stockowa z batka 8.4. Możesz mieć jeszcze problem z niedociśniętym magazynkiem. Gdyby było tak jak piszesz to były by puste strzały, a nie zapychanie się kulkami Edit: Literówka Edited July 22, 2011 by szymx1 Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) Możesz mieć jeszcze problem z niedociśniętym magazynkiem. Gdyby było tak jak piszesz to były by puste strzały, a nie zapychanie się kulkami To jest jeden "Z" problemów a nie odpowiedź a wszystkie. Edited July 23, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 (edited) Zdarzyło mi się raz na większym zlocie, że po załadowaniu maga do pełna i przebiegnięciu kilkunastu metrów wystrzelił on wszystkimi kulkami(mag był w ładownicy). Może to być wina magazynków, które za mocno pchają kulki do komory? Edit: Sprawdze na magazynku kumpla, ma nową replike jak i maga i dam znać. Edited July 23, 2011 by forgiel Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Zdarzyło mi się raz na większym zlocie, że po załadowaniu maga do pełna i przebiegnięciu kilkunastu metrów wystrzelił on wszystkimi kulkami(mag był w ładownicy). Może to być wina magazynków, które za mocno pchają kulki do komory? Edit: Sprawdze na magazynku kumpla, ma nową replike jak i maga i dam znać. W tym wypadku nie. Po prostu blokada źle zaskoczyła (ten mały dzyndzel ze sprężynką w magu) albo sprężynka za miękka i niewytrzymała tego co powinna. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 No tak, ale czy możliwa jest opcja, że po prostu sprężyna za mocno wypycha kulki i one blokują się w komorze? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 No tak, ale czy możliwa jest opcja, że po prostu sprężyna za mocno wypycha kulki i one blokują się w komorze? W moim doświadczeniu jakie mam to nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem a mam trochę midcapów. Czy rozbierałeś kiedyś Gearboxa od swojej repliki? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Spróbuj podpiać pod mocniejszą batkę i zobacz czy problem ustanie, pisałem o tym poprzednio. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 A co ma batka do zapychania kulek? Przecież Gb i tak zrobi pełny cykl i tak. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 No właśnie tak jak kolega wyżej mówi... Ja już nie mam koncepcji... Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) Ostatnio w mojej mp5 też miałem podobne problemy. Mam na mase magazynków różnych firm. Miałem ten problem prawie na każdym, ale już sobie z nim poradziłem. W mp5'tkach istnieją dziwne luzy na przedzie repliki. Jak je zlikwidujesz i skręcisz replikę na sztywno to wtedy problem znika. Mam wrażenie, że ten problem to poluzowanie maksymalnie lufy zewnętrznej, przez co przesuwa się komora hop'ka z lufką. Jak najbardziej moge się mylić. Ale własnie to mi pomogło. Teraz każdy mag wypluwa wszystkie kuleczki. Edited July 27, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts