Jovito Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Witam, zakupiłem na początek takie wlaśnie ak jak w tytule tematu, bron byla nowa, mam problem ponieważ strzela ona na 3-5m gdzie w specyfikacji pisze ze strzela 25-30m, widzialem również filmiki na yt gdzie ta broń strzela sporo dalej niż moja wiec to raczej nie jest kit z tym zasięgiem strzału. Mam pytanie czego to może byc przyczyna akumulator naladowany na full wiec to nie problem, w lufie nic nie siedzi bo czyscilem. Zastanawiam sie czy odsyłać bron na gwarancje czy moze robie cos zle, jest to moja 1 replika. Prosze o jakies sugestie i porady... Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Odeślij na gwarancje, bo jak grzebać zaczniesz to ją stracisz. PS: Nie wziąłeś dobrej repliki na początek. Było trzeba poczytać forum przed zakupem. Edited June 21, 2011 by jogizg Quote Link to post Share on other sites
burbi13 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Eh kupiłeś replikę , która możesz tylko rzucać . Nie no możesz wysłać na gwarancje , aczkolwiek wydałeś kasę w błoto . Ta replika nie bedzie dobrze strzelać . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jovito Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 Nie chodzilo mi rozkręcać tylko przesmarować itp no nie wiem nie znam sie na tym, wiem już że ta replika nie jest najwyższych lotów ale nie powinna strzelac na 5m, wydaje mi sie jak by Hop-Up blokował kulkę lub coś innego bo jak wylatują z lufy to w ogóle mocy nie maja. Zadzwonię zaraz do serwisu i zobaczę co oni powiedzą bo na emaile to nie odpisują... Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Człowieku ogarnij się to jest zabawka nie replika. Najlepiej oddaj ją do sklepu nic z tym nie zrobisz,to już bd miało takie osiągi Ta zabawka ma plastikowy gearbox który zniszczył by ci się po 1000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Jovito Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 Odesłałem im tą broń i zażądałem zwrotu kasy póki miałem jeszcze czas, zobaczymy co z tego wyjdzie... Quote Link to post Share on other sites
ennui111 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Nie prawda "hokager" mam cm.022 i wystrzeliłem już 10 000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Fajnie, tobie się udało, innym padło po 100 kulkach. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Moje plastikowe gb przetrwały jeszcze dłużej. :). Nie chodziło to ze mną na strzelanie. Ciężko to rozwalić. .. w sumie to gb zgubiłem ale działał bez zarzutów. Zasięg słaby no ale czego oczekiwać po takiej zabawce. Za 20zl za używkę to nawet, nawet. Jeśli oczywiście nie chcemy się z tym bawić w asg. Quote Link to post Share on other sites
nieo505 Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 z cm22 chodziłem 5 lat temu i byla to moja 1 replika wystrzeliła 17000 pomarańczowych kulek(śmieliśmy się z kolegami że nawet kamykami by strzelała miala zasięg ze 20m i kiedy na 1 strzelance upadła mi na ziemię i rozpadła się :icon_mad: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
SaperPatriot Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Moim zdaniem zanim kupisz replike potrzebujesz pomocy osoby ,która sie na tym zna. Kupowanie w ciemno jest (...) złe a co do repliki to daj bratu młodszemu ,kuzynowi albo coś żeby miał zabawkę . ja zanim kupiłem swoją replikę pytałem się paru doświadczonych znajomych przeszukałem wiele stron i znalazłem odpowiednią. Quote Link to post Share on other sites
silver1991 Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 (edited) Wszystkie odpowiedzi są nie w temacie, dobra ziomek oddał cm.022 do sklepu, zwrócili hajs, po problemie. Ale... Gdyby komuś się gw skończyła to: - repliki z plastikowym GB maja ten problem że się "rozsynchronizuje" po jakimś czasie, czyli podczas wystrzału dyszocylinder nie synchronizuje się z tłokiem i strzał następuje gdy dyszocylinder jest w pozycji tylnej a nie szczelnie z gumkouszczelką (nie, to nie jest gumka hop-up, przynajmniej nie prawdziwego zdażenia). PS. jak ktos ma magiczne ręce to z repliki o takim napędzie można nawet 300 fps wycisnąć, oczywiście trzeba znać temat i być cierpliwym i spokojnym, inaczej się nie da. Nie sztuką jest zrobić mkę na 500 fps, tylko z gówna zrobić 300 :icon_smile: Edited June 28, 2016 by silver1991 Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Wszystkie odpowiedzi są nie w temacie, dobra ziomek oddał cm.022 do sklepu, zwrócili hajs, po problemie. Ale... Gdyby komuś się gw skończyła to: - repliki z plastikowym GB maja ten problem że się "rozsynchronizuje" po jakimś czasie, czyli podczas wystrzału dyszocylinder nie synchronizuje się z tłokiem i strzał następuje gdy dyszocylinder jest w pozycji tylnej a nie szczelnie z gumkouszczelką (nie, to nie jest gumka hop-up, przynajmniej nie prawdziwego zdażenia). PS. jak ktos ma magiczne ręce to z repliki o takim napędzie można nawet 300 fps wycisnąć, oczywiście trzeba znać temat i być cierpliwym i spokojnym, inaczej się nie da. Nie sztuką jest zrobić mkę na 500 fps, tylko z gówna zrobić 300 :icon_smile: Nie dość że bezsensownie odkopujesz temat to jeszcze wypisujesz jakieś bzdety z iście ułańską fantazją... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts