Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK-47 cm 0.22

Recommended Posts

Witam, zakupiłem na początek takie wlaśnie ak jak w tytule tematu, bron byla nowa, mam problem ponieważ strzela ona na 3-5m gdzie w specyfikacji pisze ze strzela 25-30m, widzialem również filmiki na yt gdzie ta broń strzela sporo dalej niż moja wiec to raczej nie jest kit z tym zasięgiem strzału. Mam pytanie czego to może byc przyczyna akumulator naladowany na full wiec to nie problem, w lufie nic nie siedzi bo czyscilem. Zastanawiam sie czy odsyłać bron na gwarancje czy moze robie cos zle, jest to moja 1 replika. Prosze o jakies sugestie i porady...

Nie chodzilo mi rozkręcać tylko przesmarować itp no nie wiem nie znam sie na tym, wiem już że ta replika nie jest najwyższych lotów ale nie powinna strzelac na 5m, wydaje mi sie jak by Hop-Up blokował kulkę lub coś innego bo jak wylatują z lufy to w ogóle mocy nie maja. Zadzwonię zaraz do serwisu i zobaczę co oni powiedzą bo na emaile to nie odpisują...

• 3 years later...

Moje plastikowe gb przetrwały jeszcze dłużej. :). Nie chodziło to ze mną na strzelanie. Ciężko to rozwalić. .. w sumie to gb zgubiłem ale działał bez zarzutów. Zasięg słaby no ale czego oczekiwać po takiej zabawce. Za 20zl za używkę to nawet, nawet. Jeśli oczywiście nie chcemy się z tym bawić w asg.

• 8 months later...

Moim zdaniem zanim kupisz replike potrzebujesz pomocy osoby ,która sie na tym zna. Kupowanie w ciemno jest (...) złe a co do repliki to daj bratu młodszemu ,kuzynowi albo coś żeby miał zabawkę . ja zanim kupiłem swoją replikę pytałem się paru doświadczonych znajomych przeszukałem wiele stron i znalazłem odpowiednią.

• 8 months later...

Wszystkie odpowiedzi są nie w temacie, dobra ziomek oddał cm.022 do sklepu, zwrócili hajs, po problemie.

Ale...

Gdyby komuś się gw skończyła to:

- repliki z plastikowym GB maja ten problem że się "rozsynchronizuje" po jakimś czasie, czyli podczas wystrzału dyszocylinder nie synchronizuje się z tłokiem i strzał następuje gdy dyszocylinder jest w pozycji tylnej a nie szczelnie z gumkouszczelką (nie, to nie jest gumka hop-up, przynajmniej nie prawdziwego zdażenia).

PS. jak ktos ma magiczne ręce to z repliki o takim napędzie można nawet 300 fps wycisnąć, oczywiście trzeba znać temat i być cierpliwym i spokojnym, inaczej się nie da. Nie sztuką jest zrobić mkę na 500 fps, tylko z gówna zrobić 300 :icon_smile:

Edited by silver1991

Wszystkie odpowiedzi są nie w temacie, dobra ziomek oddał cm.022 do sklepu, zwrócili hajs, po problemie.

Ale...

Gdyby komuś się gw skończyła to:

- repliki z plastikowym GB maja ten problem że się "rozsynchronizuje" po jakimś czasie, czyli podczas wystrzału dyszocylinder nie synchronizuje się z tłokiem i strzał następuje gdy dyszocylinder jest w pozycji tylnej a nie szczelnie z gumkouszczelką (nie, to nie jest gumka hop-up, przynajmniej nie prawdziwego zdażenia).

PS. jak ktos ma magiczne ręce to z repliki o takim napędzie można nawet 300 fps wycisnąć, oczywiście trzeba znać temat i być cierpliwym i spokojnym, inaczej się nie da. Nie sztuką jest zrobić mkę na 500 fps, tylko z gówna zrobić 300 :icon_smile:

Nie dość że bezsensownie odkopujesz temat to jeszcze wypisujesz jakieś bzdety z iście ułańską fantazją...