DJ Undzio Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Witam, Mam problem ze swoja luneta BSA 3-9x40. Otoz po ostatniej strzelance zauwazylem iz siatka celownicza... Skrzywila sie :hahaha: o ok.40-45 stopni. Czy ktos ma pomysl jak ja wyprostowac?? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Eee, rozebrać i przekręcić? :zastanawia: Nie wiem jak w lunetach o zmiennym powiększeniu, ale w tanich chinolach o stałym p wystarczy odkręcić okular (czy jak to się tam zwie) i już mamy dostęp do krzyża. Tylko trzeba uważać, żeby go nie zerwać... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Co trzeba robić z lunetą żeby zerwać krzyż na aegu ;D. Pamiętaj że luneta po rozkręceniu może nagle zacząć mocno parowac (jeżeli była napełniona azotem) Dobrze też by było żebyś ustawiał krzyż przy pomocy poziomiczki, a jak już ustawisz dobrze dokręcił pierścienie mocujące. Jeżeli element z krzyżem nie jest mocowany pierścieniami kup taki zielony płyn do ustalania gwintów (nazywa się to rc 70) i delikatne oblej wokół ten element z krzyżem. Jeżeli zachce ci się użyć kleju typu krobelka miej świadomość że w 90% zapaprzesz wszystko produktami zastygania tego kleju (znaczy nie używaj kropelki) I to by chyba wszystko było. A nie wszystko. Uważaj żeby nie pozrywać gwintów w trakcie rozbierania i składania. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts