PjoterKrk69 Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 Czym sie rozni w/w glock od zwyklego ? (http://www.camo.civ.pl/produkt.php?kat=pistolety&id=10) Ktory jest lepszy ? Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 Glownie masa, oraz usprawnieniem jakichs podobno wadliwych(czesto psujacych sie) w pierwotnej wersji elementow konstrukcji. G19 HW(750g) wazy wiecej niz G17(665g) i G18C(670g). Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 Heh, cały problem w tym ze nie ma „zwykłego” Glocka 19 KSC. Jest tylko i wyłącznie wersja HW. Nailer chodzi pewnie o to że przy klocku 19 KSC pisze HW i jest cieższy a przy glocku 19 KWA nie i jest lżejszy. To już inna sprawa i informacje są już na ten temat w innym wątku. KaT: domyślam się że to swojego rodzaju skrót myślowy z Twojej strony ale jak sam wiesz(bo zarówno ja jak i Ty wypowiadaliśmy się w temacie o KWA) wzmocnionych części(poza samą rama która jest z innego, cięższego tworzywa) w glocku 19 względem 17 nie ma. Moim zdaniem jest to mit wynikający stąd ze dla ludzi naturalnym jest że nowszy model(dla tych co nie wiedzą: 19 została wyprodukowana przez KSC później niż 17 i 18C) ma jakieś usprawnienia. Nie do końca niestety tak jest choć tradycyjnie nie będę się sprzeczał bo raczej nikt tak do końca tego nie wie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 nie ma juz glocka ani instrukcji ale wlasnie z licznych recenzji 19tek i 23ekwynika ze wlansie jest w nim mocniejsza czesc "part # ileś" ( nie pamietam dokladnie) ktora potrafila pekac w siedemnastkach i osiemnastkach. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 chodzi o part #10 Quote Link to post Share on other sites
PjoterKrk69 Posted February 24, 2005 Author Report Share Posted February 24, 2005 Heh, cały problem w tym ze nie ma „zwykłego” Glocka 19 KSC. Jest tylko i wyłącznie wersja HW. Nailer chodzi pewnie o to że przy klocku 19 KSC pisze HW i jest cieższy a przy glocku 19 KWA nie i jest lżejszy. To już inna sprawa i informacje są już na ten temat w innym wątku. Tyle ze na camo jest KSC i na machinegun (to ten "zwykly" :]) tez jest KSC. Na machinegun nie pisze HW jest owiele tanszy niz na camo (chociaz teraz sa w rownej cenie bo jest promocja na camo) Ze zdjecia wynika ze sa roznego koloru, a z danych ze sa roznej dlugosci i wagi. A wiec chyba sie czyms roznia :D PS. niedawno zaczalem zabawe z ASG, wiec moge sie mylic (lama jestem) :wink: <- spodobal mi sie glock wiec sie pytam (uzylem opcji szukaj) ale nie znalazlem zeby gdzies pisalo HW ... Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 Nailer: Dlaczego na machingunie nie pisze HW? Bo dla niektórych fakt że glock 19 KSC występuje tylko w jednej wersji i jest to wersja ciężka(ponieważ cała dolna rama jest wykonana z innego niż w 17 i 18C, cięższego ABSu) jest oczywisty i nie trzeba o nim pisać. Na stronie KSC jest co prawda oznaczenie HW ale już np. w menu się tym nie chwalą(pisze tylko G19). Z resztą widać niebiesko na szarym ze glock 19 KSC jest tylko w jednej wersji: http://www.ksc-guns.co.jp/p_manager/p_mana...disp_goods=A190 KaT, JuzekK, Kroffa: Jeśli już to faktycznie wzmocniona została część numer 10. Pisze „jeśli już” bo tak jak mówiłem wcześniej(i w innych wątkach) wzmocniene tej części to tylko spekulacje a żadna recenzja(choć przyznam że ostatnio trochę zaniedbałem temat bo zakupu już dokonałem) nie mówi wprost ze to właśnie PART #10 została wzmocniona(najczęściej jest napisane jedynie o ogólnych wątpliwych wzmocnieniach). Pisałem w tej sprawie również do RedWolfa: Dear Sir/madam My name is Adam and I would be grateful if you could answer my Questions according to KSC Glock 17 and 19. Are there any technical differences between this two models except weight of the lower frame? Are there any reinforced parts in G19 that in G17 are weaker? What about PART #10? Is it more durable in G19 or it is the same as in G17? I am looking forward to hearing from you. Hi both of these models are coming with pretty much the same design with the mechanism. Similar performance level. The metal slide for both models are re-enforcing parts. Regards, Wild Goose Hi Thank you for your quick response. Unfortunately I didn’t Received clear answer for 2 of my questions: 1. Are there any reinforced parts in G19 that in G17 are weaker? 2. What about PART #10? Is it more durable in G19 or it is the same as in G17? I am looking forward to hearing from you. Hi 1. No. 2. Its pretty much the same. Regards, Wild Goose Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
PjoterKrk69 Posted February 24, 2005 Author Report Share Posted February 24, 2005 OK, w takim razie juz wszystko wiem, proponuje zamknac topic. Thx, za odp. EDIT: Aha, jeszcze jedno pytanie dlaczego standardowa cena glocka 19 na camo.prv.pl to 500 zł ?? Nie za drogo ?? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted February 24, 2005 Report Share Posted February 24, 2005 porownaj sobie tez ceny np. na firearms :twisted: zwlaszcze USP Compacta KSC, to juz jest prawdziwa przesada Co do glockow to dwoch moich kumpli ma glocki. Jeden 19 a drugi 17 ( 19 jest KSC a 17 KSC-KWA ) takze poprzygladam sie im i jesli zauwaze jakies roznice to je tutaj opisze Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PjoterKrk69 Posted February 27, 2005 Author Report Share Posted February 27, 2005 A mi sie wydaje ze to HW znaczy "heavy weight" bo niemozliwe zeby kosztowal prawie 200 zł wiecej i dane byly calkiem inne niz w innych sklepach. I zapewne jest to seria KSC, a nie KSC-KWA... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 1, 2005 Report Share Posted March 1, 2005 30 sekund szukania przez google: "For the KSC Glock 17/18C and 34and above models). My advice is to get this part along with the metal slide + metal outer barrel." zrozumieli? "loading ramp" to część, po której kulki są ladowane z maga do "komory" kumplowi z teamu zlamala sie ona w g17 (plastikowa byla) tekst pochodzi z Arnie`s Airsoft http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/r...ck_upgrades.htm Quote Link to post Share on other sites
shd Posted March 1, 2005 Report Share Posted March 1, 2005 witam... chcialem sie zorientowac... ten glock 17 na camo to ponoc ksc-kwa... a glock 19 hw? to chyba nie ksc-kwa bo jakas duza znizka jest... to odnosnie tego tematu.. rozwiniecie - moze ktos wie cos o tym (kupowal juz tam ta bron?) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Witam Wlasnie moi kumple tam kupowali i 19 ma oznaczenia glocka wiec jest to chyba KSC ( chociaz sprzedawany jest w pudelku KWA ) natomiast 17 nie ma oryginalnych oznaczen czyli wychodzi na to ze jest to KSC-KWA a co do tych oryginalnych oznaczen to tez bym sie klucil gdyz prawdziwe glocki maja po lewej stronie napis "GLOCK AUSTRIA" a te maja w tym miejscu "MIL SPEC" Quote Link to post Share on other sites
PjoterKrk69 Posted March 2, 2005 Author Report Share Posted March 2, 2005 Napisalem do camo i powiedzieli ze to jest KSC-KWA :| Quote Link to post Share on other sites
shd Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 kurna... szkoda choc za taka cene nie ma sie co dziwic, zatem i tak go wciagne :D edit/ nailer : napisales do camo i oba to KSC KWA czy tylko o ktoregos pytales ? (bo z kontekstu twojego zdania nie wiadomo do konca) Quote Link to post Share on other sites
PjoterKrk69 Posted March 3, 2005 Author Report Share Posted March 3, 2005 ... KSC-KWA to ten co na camo jest ... o tego pytalem bo na machinegun wyraznie pisze ze KSC-KWA Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Dzwonilem do camo i mowili troche chaotycznie na temat tych Glockow co maja ,chodziło mi o Glocka 17 za 299.Dowiedziałem sie ze jest to KWA jednak ma oznaczenia typu "made in Austria"...Dowiedziłem sie ze KWA jest importerem na Europe jest to troche niejasne bo na machinegunie roznica jest wyraznie opisana, i wynika z tego ze KWA niema oznaczeń.Jesli ktos ma jakiegoś glocka z camo moze powiedziec czy ma on oznaczenia?? Troche OT: Stolar jakie profesionalne słownictwo a odpowiedz dostałes jakaś skromną;) Pozdrawiam Rumi Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Rumi pocwicz czytanie ze zrozumieniem -> najlepiej na moim poprzednim poscie Quote Link to post Share on other sites
Rumi Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Sorry jakoś nie przeczytałem.Teraz juz wiem choć sam fakt jest zastawiajacy ze czesc glockow teoretycznie z KWA ma oznaczenia a czesc nie. Pozdrawiam Rumi Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 Ja tylko może dodam do dyskusji, że w G23f KSC PART #10 (szyna po której podawana jest kulka do lufy) jest metalowa. Wogóle cala komora HU jest metalowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts