Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pasujący GB v.?

Recommended Posts

Mam taki problem , mianowicie noszę się z zamiarem zakupienia FN2000 od JLS ale czytałem że te GB są średniej wytrzymałości , i jako że wolę mieć jakiś zapas jak mi niedajboże padnie taki GB to zacząłem poszukiwania kompatybilnego GB . I tu pojawia się ZONK ! W żadnej replice w układzie bull-pup nie ma wypisanego modelu GB , a gdzieś czytałem o kompatybilności FNki od JLS z GB od P90 i M249 , aczkolwiek nigdzie nie znalazłem potwierdzenia tych informacji . I tu moje pytanie do Was ; czy GB od tych replik byłyby kompatybilne z tym co siedzi w FN od JLS : P90 , AUG 2/3 , L85 , FN2000 G&G , FAMAS , M249 , M60 i innych o których możliwe że zapomniałem a może pasować GB .

Przypomniało mi się teraz że ktoś na forum pisał czy wrzucił zdj. z FN2000 z GB v.3 , ale gdzieś później czytałem że nie będzie pasowało bo coś z magazynkami będzie nie tak , czy kulki nie będą wchodziły czy po prostu nie będzie miejsca , nie pamiętam .

I jeszcze jedno moje pytanie jeśli któryś z tych GB pasuje to gdzie to można kupić ? A jeśli nie można to czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony patent ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;)

PS. Dosłownie przed chwilą znalazłem coś takiego : http://www.asg.com.pl/Gearbox_T1_do_Type_97_Real_Sword,p,2423.php

Czy takie coś może pasować ?

Edited by CaptSten

Z tego co pamiętam to widziałem gdzieś na zagranicznym forum, że da się wsadzić v.3 od AUGa. Ale to jedynie po modernizacji korpusu. Więc jeśli Ci się nie uda dobrze tego zrobić to pupa. Tylko tyle wiem.

P.S Tutaj masz ciekawe zdjęcie niżej. http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=61455.275 . Widać, że jest zrobiona dziura w korpusie i koszyk silnika wystaje

Edited by gloomer

Witam

Ze zdjęć wygląda jak zwykła v3. kosz silnika może być nietypowy. Niestety słabo pamiętam jak wygląda kosz w AUG-u.

Jeżeli kosz silnika nie jest mocowany i nie wspiera się o body, to teoretycznie można założyć kosz od AK. Jednak to tylko dywagacja.

Jeżeli rzeczywiście jest to szkielet V3 to silnik możesz z koszem przełożyć.

pozdr

Koszyk silnika jest od AUG...

Wpiszcie w google i wszystko się wyjaśni...

Widać, że jest zrobiona dziura w korpusie i koszyk silnika wystaje

Przecież, na tym zdjęciu ewidentnie widać, że ta dziura jest zrobiona po to aby, była możliwość regulacji silnika imbusem.

Ja tam nie widzę, żeby coś wystawało, no chyba, że źle cię zrozumiałem i nie o to ci chodziło.

Edited by zajaszcze

Teraz sobie troszkę poczytałem. To co jest na zdjęciu to zmodyfikowane F2000 z GB od AUG-a. Więc chyba tylko pozostaje przeróbka. Jak możesz to wstaw zdjęcia GB.

Już znalazłem, fotki. Prawdopodobnie dużo grzebania aby wsadzić Inny GB, a w dodatku powinno to być szczelne

Edited by separator