Szym123 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Witam mam zamiar zacząć przygodę z asg i zastanawiam się jaką replikę wybrać (coś typu ak). Zależy mi żeby była wytrzymała i miała dobrego gerboxa. I jeszcze jedno, żeby wytrzymała tak min. 1 rok. I czy taka replika jest dobra: -http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8181&name=Cyma_-_AK105_-_Full_Metal_-_CM045A Edited July 1, 2011 by Szym123 Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Masz wszystko na forum użyj szukajki http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21582-jaka-replika-do-500zl/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Witam mam zamiar zacząć przygodę z asg i zastanawiam się jaką replikę wybrać (coś typu ak). Zależy mi żeby była wytrzymała i miała dobrego gerboxa. I jeszcze jedno, żeby wytrzymała tak min. 1 rok. I czy taka replika jest dobra: -http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8181&name=Cyma_-_AK105_-_Full_Metal_-_CM045A Tak, ta replika jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
Szym123 Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 (edited) No dobra, już wybrałem cm045, mam jeszcze pytanie jaką baterie wsadzić do środka i jaki ewentualny tuning. Edited July 1, 2011 by Szym123 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Bateria stockowa, za to kup lepiej ładowarkę mikroprocesorową Imax B6/Turnigy Accucell 6. Do wymiany raczej tylko gumka HU, ewentualnie preclufa. Chyba, że chcesz używać repliki w budynkach, to wtedy słabsza sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Szym123 Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Replikę bede chciał przerabiać na aks74 do wymiany wtedy tylko front(aps) i celownik. Ale na razie to aks74u i niech na razie tak zostanie. Mam zamiar wymienić gumkę Hop-siup i lufe na precke 363mm i zakryc tlumikiem. Edited July 1, 2011 by Szym123 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Ja bym się nie bawił z konwersjami, jak za 507zł u krakmana masz rk-02 boyi - gotowy aks-74 Quote Link to post Share on other sites
Szym123 Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Jak czytam o boyi to same złe komentarze, nie rozwali mi się to po wystrzeleniu jednego maga? Edited July 1, 2011 by Szym123 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Emki boyia są słabe, kałachy są w porządku. Cymy co prawda mają lepsze gearboxy, ale Boyie lepsze wykonanie zewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
Szym123 Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 Chyba jednak wezmę cm045 dokupię sprężynę i raz będę brał do budynków a raz na teren otwarty. Teraz pozostaje kupić replikę dłuższą lufę tłumik i gumkę. Quote Link to post Share on other sites
perkele666 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Emki boyia są słabe, kałachy są w porządku. Cymy co prawda mają lepsze gearboxy, ale Boyie lepsze wykonanie zewnętrzne. Cymki z lepszej półki np .45 lub .48 podobno są nie do zdarcia można wsadzić m140 i wykonanie też mają bdb o luzach nie słyszałem a w Boyi na starcie Ci batka pójdzie...Na dłuższą metę lepsza jest jednak CYMA ale to tylko moja opinia ... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Ja też polecam tę Cymę. A kałachy Boyi są naprawdę ok, wizualnie nawet lepsze, a mechanicznie niewiele gorsze od Cymy. Przerabianie AKSU na AKS - bez sensu. Do wymiany wszystko od tłumika płomienia, przez lufę zewnętrzną, kolanko gazowe, drewna aż po dekiel. I z deklem masz największy problem: dekiel od AKSU jest zupełnie inny niż od AKS! Do tego w AKSU jest zintegrowany ze szczerbinką i przymocowany do niej tulejką. Rozbieranie tego spowoduje, że w korpusie będziesz miał dziury po nitach, a powrót do AKSU będzie kłopotliwy. Daj sobie spokój z tym poronionym pomysłem i kup AKS od razu, jeśli tak ci się podoba. Pamiętaj, że dłuższa lufa nie ma w asg wielkiego znaczenia. AKSU i AKS o podobnej mocy będą strzelać tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts