Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika na początek do ok 500 zł.

Recommended Posts

Witam mam zamiar zacząć przygodę z asg i zastanawiam się jaką replikę wybrać (coś typu ak). Zależy mi żeby była wytrzymała i miała dobrego gerboxa.

I jeszcze jedno, żeby wytrzymała tak min. 1 rok. I czy taka replika jest dobra:

-http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8181&name=Cyma_-_AK105_-_Full_Metal_-_CM045A

Edited by Szym123

Witam mam zamiar zacząć przygodę z asg i zastanawiam się jaką replikę wybrać (coś typu ak). Zależy mi żeby była wytrzymała i miała dobrego gerboxa.

I jeszcze jedno, żeby wytrzymała tak min. 1 rok. I czy taka replika jest dobra:

-http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8181&name=Cyma_-_AK105_-_Full_Metal_-_CM045A

Tak, ta replika jest dobra.

Replikę bede chciał przerabiać na aks74 do wymiany wtedy tylko front(aps) i celownik. Ale na razie to aks74u i niech na razie tak zostanie. Mam zamiar wymienić gumkę Hop-siup i lufe na precke 363mm i zakryc tlumikiem.

Edited by Szym123

Emki boyia są słabe, kałachy są w porządku. Cymy co prawda mają lepsze gearboxy, ale Boyie lepsze wykonanie zewnętrzne.

Cymki z lepszej półki np .45 lub .48 podobno są nie do zdarcia można wsadzić m140 i wykonanie też mają bdb o luzach nie słyszałem a w Boyi na starcie Ci batka pójdzie...Na dłuższą metę lepsza jest jednak CYMA ale to tylko moja opinia ...

Ja też polecam tę Cymę. A kałachy Boyi są naprawdę ok, wizualnie nawet lepsze, a mechanicznie niewiele gorsze od Cymy.

Przerabianie AKSU na AKS - bez sensu. Do wymiany wszystko od tłumika płomienia, przez lufę zewnętrzną, kolanko gazowe, drewna aż po dekiel. I z deklem masz największy problem: dekiel od AKSU jest zupełnie inny niż od AKS! Do tego w AKSU jest zintegrowany ze szczerbinką i przymocowany do niej tulejką. Rozbieranie tego spowoduje, że w korpusie będziesz miał dziury po nitach, a powrót do AKSU będzie kłopotliwy. Daj sobie spokój z tym poronionym pomysłem i kup AKS od razu, jeśli tak ci się podoba.

Pamiętaj, że dłuższa lufa nie ma w asg wielkiego znaczenia. AKSU i AKS o podobnej mocy będą strzelać tak samo.