gewer12 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Witam , mam taki problem. Otóż w mojej m16 buja mi się upper reciver (tak się nazywa górna część body?) jest to bardzo denerwujące. Moglibyście mi napisać jak można rozłożyć górną część body? Z góry dzięki Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Pomijając rozłożenie body z "zewnętrznych" elementów takich jak klapka wyrzutnika łusek itp co i tak niema nic wspólnego z bujaniem to jedynie możesz rozłożyć je młotkiem a potem w czoło...górne body to jeden kawałek i go nie rozłożysz jedynie odłączysz od dolnego i tyle. Bo dopóki nie sprecyzujesz jakiej firmy masz to M16 to nikt nie pomoże. Nawet zakładając że jest to standardowe metal body to trzyma się ono na przednim pinie i płozie nad tylnym. Proponuję podkleić np miejsce styku właśnie tej płozy z dolnym body aby górne było lepiej dociśnięte, może przestanie się bujać. Edited July 2, 2011 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Upper receiver to "po polskiemu' komora zamkowa. @Cerber - ma wpisane w profilu - G&G Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) A widzisz nie będzie ze mnie detektywa :P A w profilu ma też wpisane "metal body" więc w sumie dalej czekam na producenta body. Edited July 2, 2011 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 Sory że nie powiedziałem o tym na początku. Body mam od boyia. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 No to już kwestia wykonania, produkt hmm sorry ale z niższej półki metalowych korpusów i po prostu pewnie w tym wina. Jeśli masz szparę między górną i dolną częścią to spróbuj tak jak pisałem wyżej, mi tak z produkcji MeTac pomogło swego czasu. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 A gdybym troche dokręcił front (on też mi się lekko kiwa) to by coś pomogło? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Oczywiście że tak. Jak ci się front kiwa to musisz dokręcić delta ring. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> II klasa -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
Galaxter Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam ma M4 i chce kupić metalowe body i mam 300 zł i mam pytanie jakie body było by najlepsze w tej cenie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts