Hatch Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Witam, niedawno zakupiłem te oto magazynki : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_201&products_id=5375&name=Magazynek_Low-Cap_M4_-_85_-_ARES i mam z nimi problem, a mianowicie: zauważyłem, że wewnątrz maga pozostaje nadal jakieś 20 kulek mimo, iż replika nie wystrzeliwuje już żadnej. Poza tym ,gdy wcisnę blokadę, by kulki wyskoczyły z magazynka, wychodzą strasznie powoli. Nietrudno jest się domyślić, że to wina sprężynki, która wypycha kulki. I tutaj pojawia się moje pytanie: czy jest jakiś sposób, by poprawić działanie tych magazynków? Myślałem o użyciu WD-40, ale boje się, że po wypchaniu maga kulkami również i one pokryją się "smarem" i będą się zacinać, lub wpłyną niekorzystnie na system hu przy wystrzale. Z góry dziękuję za pomoc. Edited July 3, 2011 by Hatch Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Miałem podobny problem w moich magazynkach, co prawda były to magi do ak i innej firmy, ale problem ten sam ;) Pomogło rozkręcenie magazynka, wyczyszczenie go z jakiś opiłków plastiku (nie wiem nawet co to było) i mocniejsze dokręcenie śrubek. WD-40 nie radzę używać, gdzieś czytałem, że więcej niszczy niż pomaga. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Kulki psiknięte WD-40 nie mają się co pokrywać smarem, WD-40 to nawet nie smar, tylko rozpuszczalnik. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 WD40 rozpuści wszystkie uszczelki jakie znajdzie a skupi się na hop-upie. Psiknąć do środka olejkiem silikonowym. Jeśli pomoże to nie kombinować. Kulka pokryta olejkiem silikonowym nie powoduje zacięć, jedynie przez jakiś czas będzie hopek słabiej kręcił. Jednak istnieje szkoła która głosi, że hop up należy regularnie smarować psikając olejkiem do komory więc tak czy inaczej nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Pleciesz kantek. WD40 Ci niczego nie rozpuści, to tak po pierwsze. Po drugie, smarowane magazynki szybciej się brudzą i zacinają niż suche. Przy obecności smaru na kulkach hopek będzie słabiej kręcił nie przez jakiś czas tylko cały czas (bo smar jest na kulkach a nie tylko na gumce). Co do istnienia różnych szkół to istnieją też teorie jakoby do niektórych replik gazowych należało ładować HFC134a zamiast GG ale istnienie takich "szkół" nie jest jakimkolwiek dowodem na słuszność głoszonych przez nie teorii. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 A może lepiej będzie, jeśli położyłbym jakiś niewielki ciężarek na sprężynce? Wtedy wypychała by kulki z większą siłą i nie zostawałoby ich tyle w magu. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts