mafo Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Witam. Podczas single fire replika strzela na zmiane : 330 fps, 230fps, 330fps, 230fps...... Z innymi magami zachowuje się normalnie. Magazynek to hi-cap Pmag King Arms. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Spróbuj wrzucić do magazynka z 40 kulek, "napsikać" tylko troszeczkę do środka silikonu, wymieszać i przestrzelić. Jeśli to nie pomoże to raczej trzeba rozkręcać i szukać w zębatkach problemu. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Na singlu, a na auto ? Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 Na auto jest to samo. Pierwsza leci daleko, druga wolno i w kosmos itd. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Hmmm... Te różne prędkości wylotowe najprawdopodobniej powoduje dysza która nie do końca się chowa w komorze.Tylko co ma do tego magazynek ? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 Ciąg dalszy problemu. Nabyłem drogą kupna nowe magazynki mid-cap firmy MAG. Gdy naładuje magazynki do pełna to replika strzela ok 220fps, a jak naładuje mniej niż 70 kulek to mam stabilne 326-328fps. Te same magazynki naładowane do pełna działają poprawnie w innych replikach. Jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Za mocna sprężyna magazynka, kulki są źle podawane. Miałem identyczną sytuacje z PMAG`ami Magpula. Co do hi-capa to spróbuj go raz słabiej nakręcić, a raz mocniej i postrzelać. Zdaj relacje czy widać zmiany w podawaniu kulek. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje rozebranie go na części pierwsze, wyczyścić, nasmarować i złożyć jeszcze raz do kupy całość. P.S. Jakiej firmy masz komorę HU ? Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 Komora jest metalowa G&P, sprawdzałem na plastikowej G&G i była jeszcze większa padaka. Dziwi mnie tylko że z innymi replikami magazynki działają poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
TOMBMF Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Witam Dokładnie ten sam problem posiadam ja, mianowicie kiedy hi-cap podkręcony jest standardowo czyli kilka podkręceń(5-6) to na chrono widnieje 311 fps'ów przy pomiarze z kolei dosłownie przy jednym podkręceniu koła magazynka widnieje 370 fps'ów. Takie zachowanie repliki jest na każdym magazynku (hi-capie). Replika : G36c JG Komora Hopa : cała, bez wad Gumka Hopa : silikon Guarder Dysza : z oringiem, bez wad Edited July 11, 2011 by TOMBMF Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 ostatnio miałem bardzo podobny problem, pomogła mocniejsza sprężyna popychacza dyszy(rozebranie gb konieczne). Wynikało to własnie z tego,że mag za mocno wciska kulki do komory i dysza nie zdąża dojść do kołnierza gumki. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Roni92 - Jakiej firmy sprężynę popychacza zamontowałeś ? U mnie problem wystąpił w replice G&P. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 z cm036, ale czy w nim siedziała ona od początku to nie jestem pewny. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts