ra4grok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Siema mam pytanie który z tych shotgunów jest lepszy hodzi mi o ocene który lepej kupić http://gunfire.pl/product-pol-1152191678-M56-A-Replika-shotguna-Benelli-M3.html czy ten http://gunfire.pl/product-pol-1152191679-Shotgun-M56AL-.html Edited July 5, 2011 by arend Byki i literówki, poprawiać nie będę, żeby wstyd autorowi było Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) 1. A po polskiemu to nie łaska? 2. To jest w zasadzie to samo. Edited July 5, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 To jest prawie to samo - różnią się tylko długością lufy. Jak wynika z praktyki kilkorga znajomych (i mojej też), wersja z dłuższą lufą podczas walki wewnątrz pomieszczeń bywa nieporęczna. Ta z krótszą jest OK - na ile coś z pełnowymiarową kolba i sensowną długością lufy może być OK wa takiej sytuacji ;) . Długość lufy wewnętrznej jest taka sama w obu przypadkach, a replika o zasięgu całkowitym ok. 30m słabo sprawdza się w innych sytuacjach, niż CQB - nawet przeciw innym sprężynom, byle miały lepszy zasięg (da się grać, ale łatwo nie jest). Sugeruję M3. Link to post Share on other sites
ra4grok Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 no tak ale jeden z nich nie ma hop up a roznica w cenie jest.A i czy warto brać któregoś z nich jak tak to któy ? Link to post Share on other sites
Błazen Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Technicznie, to jest ten sam shotgun. Różnią się tylko długością lufy. Kup sobie więc ten który Ci się wizualnie bardziej podoba. Nie sądzę, żeby jeden miał hopa a drugi nie. Gunfire często ma błędy w opisach produktów. Prawdopodobnie żaden z tych shotów nie ma hopa. Edited July 5, 2011 by Błazen Link to post Share on other sites
ra4grok Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 A i jeszcze jedno jeśli chodzi o magazynek bo on jest tymu shells czy te magazynki ładuje się green gas czy poprostu wkłada się kulki i strzela? Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 To jest sprężynówka - wkładasz i strzelasz. M56 strzela 3 kulkami naraz. Ma hop-up, ale nieregulowany. Najlepsze kulki 0.23g. Coś jeszcze? Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Po prostu ładujesz kulki i strzelasz. To jest sprężyniak, żadne zasilanie gazowe nie wchodzi w grę. PS: Nie jestem pewien, ale czy ta różnica w długości luf nie dotyczy tylko i wyłącznie lufy zewnętrznej? Wszystkie lufy wewnętrzne są chyba tej samej długości? Czy coś pomieszałem. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Eee, no ja mogę powiedzieć tylko, że w m56b lufy wew. kończą się coś lekko ponad 5 cm przed końcem lufy zewnętrznej. Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 O ile pamiętam (wśród znajomych 2 długie, ja mam krótką) lufy wewnętrzne są w obu modelach tak samo długie. Osobiście wolę do niej kulki .20. Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Mi lepiej podchodzą do niego 0,23g. Widocznie co egzemplarz, to inne kulki :). Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Jak czytałem temat o benelkach, to jedni pisali, że hu im dobrze działa, inni, że nie. Jedni mieli strzykawkę, inni nie... Widać jest duża losowość produkcji. U mnie 0.2 za lekkie, 0.23 wydają się być odpowiednie. Sprawdzę jeszcze 0.25. Bo i tak HU za mocno podkręca dwudziestki trójki. Link to post Share on other sites
hokager Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Mając 200 zł można zacząć myśleć o elektryku. Link to post Share on other sites
arend Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Niechlujność Autora i niechęć w korzystaniu z szukajkiJeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts