strymek Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Witam szukam informacji o tym AK może ktoś go ma/miał zależy na ma opiniach ludzi którzy mieli z tym styczność. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Kumpel z grupy ma tylko aks-a gb to prawdziwa kosa przy 390lepiej strzelał niż chińczyk na 480fps. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Cześć, koledze wyżej chodziło o mnie. Te szyny ris są strasznie badziewne, plastikowe, szyna nad deklem po założeniu eo552 naprawde mnie denerwowała, trzymając za chwyt przedni krzyż kolimatora latał góra dół. Denerwowało mnie też wkładanie baterii - 9,6v stick to maksimum jakie wcisniesz pod dekiel. Osiągi miała, rof miała, rok chodziła bez awarii i pewnie dalej by chodziła. Obecnie zmieniłem chwyt przedni na ris (taki jak w cm.028a tylko, że od ics) i replika jest o wiele ładniejsza, przyjemniejsza w użytkowaniu. EDIT: Na początku miałem go z gumką zmienioną na czarną systeme, na kulkach 0,25g Madbulla grałem przez rok i niczego mi nie brakowało. Przemieliłem z 25 tys. kulek, gumka dalej kręci tyle, że teraz 0,36g. :icon_biggrin: Edited July 8, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 RISy w phantomie nie są plastikowe :) Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) :icon_biggrin: Zakład? Mam je w szafie. Również na awatarku są założone risy z phantoma i są plastikowe (chyba, że chodzi o czepialstwo i mam użyć słowa ABS). :blush: Edited July 8, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Haha żeby risy były metalowe to ten ics był by 400zł droższy:d Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 :icon_biggrin: Zakład? Mam je w szafie. Również na awatarku są założone risy z phantoma i są plastikowe (chyba, że chodzi o czepialstwo i mam użyć słowa ABS). :blush: ABS to nie jest, miałem te risy w łapie wiele razy - absowe to jest body z ingrama ksc czy w UMP G&G... Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Metalem nie jest i na tym zakończmy tą dyskusje. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Metalem nie jest i na tym zakończmy tą dyskusje. Biję się w pierś, są plastikowe. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Każdy się może pomylić :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Ja się nie pomyliłem, po prostu przez ostatnie kilka lat żyłem w przekonaniu że te risy są metalowe. Nawet widziałem go za plexi w sklepie i na strzelance :) Dziś doczytałem opis i się zdziwiłem :D Edited July 8, 2011 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Ja się zdziwiłem jak go w domu w ręce wziełem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
strymek Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 czyli ogólnie dobry AK ?? względem jakości i trwałości. Jakie kulki będą najlepiej się sprawdzać w tej replice?? Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) 0,25g Jest bardzo dobry ale pomyśl czy napewno potrzebne Ci są te badziewne szyny. Edited July 9, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Noo i ak ics do żadnego reko. się nie nadaje:D Quote Link to post Share on other sites
strymek Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 a jakie szyny możesz mi polecić ?? no i jakiś dobry kolimator ?? Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 (edited) Kupić bez szyn i to: http://gunfire.pl/product-pol-1152190687-Szyna-montazowa-do-AK.html Miałem eotech 552 od tomekpl, dobry był. Oferte możesz znaleźć na forum. http://madonion.eu/AK74M_RIS_p16.html Mam założony chwyt przedni taki jak w tym i tą szyne z linku u góry. Jest dużo lepiej niż z tymi "phantom". Edited July 10, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
strymek Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 Niestety szyny już są ale pokombinuje i będzie ok:) w środku jest batka: FireFox SuperPower Li-Polymer 7.4V 1600mAh, masz może jeszcze jakieś porady dotyczące eksploatacji itp. będę wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Jak każdego innego aega, jest o tym na forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts