trex33 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 witam! jestem nowy na forum wiec od razu chciałbym wszystkich przywitac, mam tez nadzieje ze nie zostane na początek za bardzo zlinczowany :D chciałbym zacząc swoja przygode z ASG ale poki co jestem bardzo ograniczony finansowo. początkowo na allegro widziałem tanie repliki, 60-100 zł, z wygladu całkiem calkiem, opisy tez wspaniałe, dobrze ze znalazlem to forum i odpowiednie tematy w których te oto zabawki zostały szybko "zgaszone", a polecacie inne, dla mnie o tyle niestety ze duzo droższe;/ tu sie rodzi moje pytanie, czy naprawde zeby sie pobawić z jakimkolwiek efektem tzn. uderzenie kulki bylo czuć, a nie jak z pistoletów z "odpustów parafialnych", w miare celne itp trzeba wydać kwote 300+ zł? chwile zastanawiałem sie nad czymś takim http://allegro.pl/karabin-elektryczny-fn-p90-d90h-well-400-kul-asg-i1694575072.html ale zwątpiłem po zobaczeniu ilości fps'ow i filmiku jak to dziala. czy w granicach 150zł(sama replika, nie mowie o stroju i innych akcesoriach) można kupic cokolwiek nadającego sie do użytku?co powiecie np na to? http://allegro.pl/karabinek-air-soft-asg-hk-g36-c-i1708335514.html widziałem pistolety, i jakies strzelby głównie w takich cenach w sklepach polecanych na tym forum, ale czy warto wogole pchac sie w to? i jesli juz to wtedy brac elektryka, speżynówke czy gazówke? raczej rozważam pierwsze 2 z naciskiem na 2 ale wole przeczytać opinie starszych wyjadaczy. od razu mowie ze nie planuje uprawiac ASG jakos wyczynowo, tylko być raczej "niedzielnym komandosem" w gronie kilku znajomych przepraszam z góry za poplątanie, mam nadzieje ze każdy zrozumie co autor mial na mysli i licze na konkretne odpowiedi z jakimiś może propozycjami;) pozdrawiam wszystkich Link to post Share on other sites
Didi Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Wiesz może co to język Polski? Radzę się do niego dostosować,bo wparuje Arend i nie będzie fajnie. Po drugie, odpuść sobie te śmieszne zabawki. Poczekaj kilka dni i na Taiwangun.com będzie dostępny bardzo dobry i tani szotgun. Do tego Uvex I-Vo i można grać. Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 "Kilka" osób pytało już o "super elektryk rewolwer pistolet" z allegro. Za 150zł -> http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21579-jaka-replika-do-150zl/ tam masz WSZYSTKO o czym możesz w tej cenie myśleć. Strzelba to dobry wybór, ja jestem niedzielnym komandosem w gronie znajomych i z szajsem z allegro nie da Ci to frajdy, strzelba z Taiwangun.pl już większą. Wszystko zależy od towarzystwa i ich uzbrojenia, jeżeli mają nawet chińskie elektryki, to na "fragi" nie licz ;) Ale przecież nie o nie w ASG chodzi... Link to post Share on other sites
Robroy1978 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Do 150zł elektryka nie kupuj. Jak elektryka to od 300 w górę. Do 150 lepiej kupić sprężynowego shotguna ale nie bubel z allegro. Na taiwangunie były i może będą jeszcze przyzwoite shotguny za ok 50zł. Na stronie zbrojowni w dziele strzelby jest coś do wyboru. Docinkami się nie przejmuj, zawsze się tu jakiś frustrat znajdzie. Didizip nie pouczaj w temacie ortografii bo słowo "polski" pisze się z małej litery. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Wiesz może co to język Polski? Język polski piszemy małą literą... //Kolega wyżej był pierwszy. Edited July 13, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Jak elektryka to od 300 w górę Nie rozśmieszaj mnie :bialaflaga: AEG-a i poniżej 200 złotych można mieć tyle że nie nowego... A żeby off topu nie było to możesz myśleć o wszelkich shotgunach od GA :) Edited July 13, 2011 by KubaK Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Chyba cm.028 z przebiegiem 50tysi kulek :) Edited July 13, 2011 by orzeszek616 Link to post Share on other sites
KubaK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Śmiejesz się? Ja kupiłem 4-5 letnią i oprócz sprężyny podobno totalny stock :icon_biggrin: I strzela pięknie :D Link to post Share on other sites
hokager Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Do 150 zł polecam shotguna Jeszcze do tego okularki(uvex i-vo),kulki i mundur(flecktarn) Łącznie wszystko wyniesie cie około 250 zł Edited July 13, 2011 by hokager Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Za tą kwotę shotgun albo pistolet elektryczny Cymy Glock CM030. To co pokazałeś, to tanie zabawki, które prawie nie strzelają i psują się szybko. Link to post Share on other sites
hokager Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Kolega dobrze powiedział W twoim budżecie shotgun albo cm.030 Edited July 13, 2011 by hokager Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Wszystko już było poruszane na forum, taka bolesna prawda :) Za 200 można kupić gietę JG i to całkiem nową :) Edited July 13, 2011 by KaziK Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Wszystko już było poruszane na forum, taka bolesna prawda :) Za 200 można kupić gietę JG i to całkiem nową :) Gdzie? :icon_eek2: Biorę! Link to post Share on other sites
trex33 Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 dzieki za wszystkie odpowiedzi, mniej lub bardziej pomocne;) i sory za sposób w jaki napisałem tamtego posta Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) rokatanski U mnie, ale poszła umowa, że sprzedaję 1.5 roczną za pół roku :) No i szanowny kolega Lesio jakoś niedawno sprzedawał na alledrogo za ok. 200. Edited July 13, 2011 by KaziK Link to post Share on other sites
arend Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Arend wparował i jest zły. Znaczy jest tak zły że bardziej nie będzie ale dalej ostrzega i przypomina o zasadach pisowni. Trex33 przy takim budżecie niestety pozostaje ci tylko pompka. i to będzie najrozsądniejszy wybór. Czasami uda się wyjąć jakiś używany elektryk z naszego komisu albo allegro, ale raczej będą to repliki mocno zastrzelane (no chyba że się trafi taki cud jak mi w zeszłym tygodniu.). Dobrze by było żebyś przed zakupem używki poprosił sprzedającego o dokładny opis repliki i zastrzegł że jeżeli nie będzie z nią tak jak w opisie to ją zwracasz. Jeżeli przedstawi ci opis wrzuć go na forum i poproś o konsultację co i jak i czy warto brać. A i jeszcze jedno: o zasadach pisowni przypominam wszystkim nie tylko Trexowi. Link to post Share on other sites
trex33 Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 (edited) no ok, czyli jestem zdecydowany na "pompke" ;D a jakich firm, rodem z kraju pachnącego ryżu i innych tego typu sie wystrzegac jak ognia? sam fakty ze jak bede chciał juz cos kupic to pewnie i tak zapytam na forum, ale co na starcie moge odrzucac? czy ty się ze mną dżażnisz, czy prośba o respektowanie zasad pisowni do ciebie nie dociera Edited July 13, 2011 by arend Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Pompki nie z Chin są poza Twoim zasięgiem :) http://www.asg.com.pl/Strzelby,k,153.php Poczekaj na tę z Taiwangun.com, albo poszukaj czegoś na zbrojowni. Edited July 13, 2011 by KaziK Link to post Share on other sites
Krzyk Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 witam! jestem nowy na forum wiec od razu chciałbym wszystkich przywitac, mam tez nadzieje ze nie zostane na początek za bardzo zlinczowany :D chciałbym zacząc swoja przygode z ASG ale poki co jestem bardzo ograniczony finansowo. początkowo na allegro widziałem tanie repliki, 60-100 zł, z wygladu całkiem calkiem, opisy tez wspaniałe, dobrze ze znalazlem to forum i odpowiednie tematy w których te oto zabawki zostały szybko "zgaszone", a polecacie inne, dla mnie o tyle niestety ze duzo droższe;/ tu sie rodzi moje pytanie, czy naprawde zeby sie pobawić z jakimkolwiek efektem tzn. uderzenie kulki bylo czuć, a nie jak z pistoletów z "odpustów parafialnych", w miare celne itp trzeba wydać kwote 300+ zł? chwile zastanawiałem sie nad czymś takim http://allegro.pl/karabin-elektryczny-fn-p90-d90h-well-400-kul-asg-i1694575072.html ale zwątpiłem po zobaczeniu ilości fps'ow i filmiku jak to dziala. czy w granicach 150zł(sama replika, nie mowie o stroju i innych akcesoriach) można kupic cokolwiek nadającego sie do użytku?co powiecie np na to? http://allegro.pl/karabinek-air-soft-asg-hk-g36-c-i1708335514.html widziałem pistolety, i jakies strzelby głównie w takich cenach w sklepach polecanych na tym forum, ale czy warto wogole pchac sie w to? i jesli juz to wtedy brac elektryka, speżynówke czy gazówke? raczej rozważam pierwsze 2 z naciskiem na 2 ale wole przeczytać opinie starszych wyjadaczy. od razu mowie ze nie planuje uprawiac ASG jakos wyczynowo, tylko być raczej "niedzielnym komandosem" w gronie kilku znajomych przepraszam z góry za poplątanie, mam nadzieje ze każdy zrozumie co autor mial na mysli i licze na konkretne odpowiedi z jakimiś może propozycjami;) pozdrawiam wszystkich Wiesz co ja bym ci zaproponował... CM028 maja dostępny i to w dobrej cenie na airsoft-militaria http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-504-Kalasznikow-Ak47S-CM028S.html Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Łał, ale fajna wersja z odpadającą kolbą! Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Kolba nawet w droższych cymach woła o pomstę do nieba :) Kolega lata ze złożoną bo strach o to ramię oprzeć. Link to post Share on other sites
Robroy1978 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Trex shotgun to dobry wybór za cenę ale licz się z tym, że będziesz musiał nadrabiać umiejętnościami przeciwko elektrykom strzelającym ogniem ciągłym, ale to w sumie dobrze ;p Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Jak już napisałem wszystko zależy od towarzystwa z jakim grasz ;) Link to post Share on other sites
arend Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Grając pompką przeciw elektrykom człowiek uczy się kombinować, oj uczy. I jest to naprawdę dobra szkoła. Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Ja na początku miałem pomke a teraz mam elektryka raz podczas strzelanki poprosiłem kolegę o porzyczenię pomki to rozwaliłem kolegę z elektrykiem że da się pomką dorównywać elektrykom :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts