gulka335 Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Która z tych replik jest lepsza i dlaczego? CM048M-TU RK-06-TU Link to post Share on other sites
musashi Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Jakoś mam większe zaufanie do cymy i jak dla mnie jest bardziej podobna do oryginału ale jest droższa Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Boyiacz lepiej wykonany zewnętrznie ,a cyma wewnętrznie. Link to post Share on other sites
Dread Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 (edited) 48 - na plus: lepszy gearbox, mocniejszy silnik, subiektywnie ładniejszy kolor drewienka, większa bateria wchodzi w kolbę. na minus: słabe nitowanie, kolebie się lufa zewnętrzna na nitach, części metalowe są ze znalu, konstrukcja lufy utrudnia doszczelnienie komory hopka (komora jest metalowa, to na plus dla niektórych). 06 - na plus: lepsze wykonanie zewnętrzne, stalowe elementy (jedynie obsada łoża w moim była ze znalu), przyzwoite bebechy, lepsze doszczelnienie komory z gearboxem. Na minus: kolor drewienek (papier ścierny i po sprawie :) ), mniejsza podatność na tuning w porównaniu z cymą. Osobiście stawiam na Boya. Ideałem jest kałach Boyi z gearboxem Cymy. Edited July 16, 2011 by Dread Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Dread dokładnie ja takiego stworzyłem z rk03sw i gb od 48 Link to post Share on other sites
arend Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Polecam znalezienie w dziale technicznym tematów dotyczących obu replik i wyciągnięcie z nich wniosków. SAMEMU. Link to post Share on other sites
Recommended Posts