KamilSz Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Witam, zdecydowałem się kupić replikę na gaz, mam ok 230 zł do wydania. Nie wiem czy kupić: -taktyczny.com/asg,168,pistolet_steyr_m9_a1_gnb_co2.html czy taktyczny.com/asg,156,pistolet_cz_75d_compact_nbb_co2.html Którą replikę lepiej wybrać, czy w tej cenie na gas (nbb) jest coś lepszego. Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Witaj, Te repliki wcale nie są dobre. Wiesz dlaczego? Nie warto kupować pistoletów mających ponad 350 FPS. Broń krótka z założenia powinna spełniać limity FPS do walki w budynkach (w dużej części środowisk Airsoftowych są to właśnie okolice 350 FPS). Pistolety, które podałeś mają grubo ponad 400 FPS. Oznacza to, że będą zbyt mocne na bliski dystans, a zarazem zbyt niecelne na daleki dystans. Jeśli chcesz coś NBB w cenie do 200 złotych, w dodatku nie przekraczającego 350 FPS i zasilanego CO2, to od siebie polecam pistolet Sig Pro z KWC. W opisach sklepów zwykle ma podane około 370-390 FPS. Mój egzemplarz mierzony na chrono nie przekracza 340-350 FPS. Ale od razu przyznaję - nie wiem czy to tylko kwestia mojego egzemplarza, czy osiągi na stronie sklepów są zawyżone. Jeśli szukałbyś czegoś tańszego, to możesz popatrzyć po replikach firmy STTI, przy czym mają one zwykle awaryjne magazynki, o które trzeba dbać. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Traker Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Może glock 23 kjw, u krakmanów jest tani, tylko nie wiem jak z jakością. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Aktualnie z powodu złamanej ręki i tak będę strzelał do tarczy, puszek itp. Gdy ręka będzie ok'ej kupie cos słabszego, do tarczy będą chyba ok,ej? Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Do strzelania tarczowego zdecydowanie lepiej sprawdzi się wiatrówka na CO2 w tej cenie. @Traker - autor szuka pistoletu typu NBB (bez systemu blowback). Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Tylko że wole miec coś co jest repliką jakiejś broni a nie np. crosman p10 wole np. CZ 75D. Więc któraś z wymienionych jest ok'ej? (i kt Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 To w takim razie kup tą replikę, która jest tańsza - mniej pieniędzy stracisz. Naprawdę, wiatrówki są znacznie lepsze (celniejsze), jeśli chodzi o strzelanie do statycznych celów. A są też wiatrówki, które bardzo dobrze odwzorowują broń ostrą pod względem wyglądu. A jeśli chcesz ASG - różnicy w replice mającej 350 i mającej ponad 400 FPS nie odczujesz przy strzelaniu na krótkim dystansie. Za to tą słabszą będziesz mógł później z powodzeniem używać na strzelankach. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Mam jeszcze prośbe, jako iż jestem na wyjeździe korzystam z netu w telefonie, a strona gunfire wogóle ma problemy z otwarciem, jestem we Wrocławiu więc chciałbym odwiedzić sklep firmowy a nie mogę znaleźć adresu sklepu we Wrocławiu, mogę prosić o link do strony z adresem (gunfire sie odwiera postrony nie) albo wypisanie adresu. Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) http://gunfire.pl/Nasze-sklepy-zobacz-salon-firmowy-oraz-siedzibe-glowna-Gunfire-cabout-pol-102.html Wrocław, ul. Tęczowa 25 Edited July 22, 2011 by Damianosky Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 CZ miałem w ręku - fajna giwera, ładnie wykonana, dobrze strzela. Obie repliki nie mają blowbacku, więc nie ma fanu odskakującego zamka, ale dzięki temu zużycie gazu jest mniejsze i są mniej awaryjne. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Szybkie pytanko, jestem w sklepie i kupuje steyra a1, jakie kulki do niego (waga) i czy goldfire są dobre? Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Kulki tak naprawdę obojętne, bo hop-up w replikach tego typu działa bardzo średnio. Dobierz sobie z przedziału 0,2-0,28g. Im cięższe tym lepsza celność, jednak prędkość wylotowa spada i zasięg - spadają. Jeśli w grę wchodzą puszki, tarcze - im cięższe, tym lepsze. Postawiłbym wtedy na 0,25-0,28g. Goldfire do dobrych kulek nie należą, ale do tej repliki wystarczą. Mnie tylko jedno zastanawia - ludzie przychodzą na forum, pytają, a potem mają gdzieś co mówią im inni i kupują szajs, lub coś, co nie jest przydatne. Po co w ogóle pytają? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 Zdecydowałem się jednak nie kupić, jakiego więc polecacie gaziaka (najlepiej na CO2, green gas jest za drogi) do tak ok. 330 zł (replika raczej do 290, bo trzeba kupić gaz, smar i kulki). Chciałbym żeby miał te 350 FPS minimum ale mniej też może być (jeśli jest dobry) myślałem o Das Wesson 6 ale wykracza po za budżet (i to znacznie). Link to post Share on other sites
arend Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Kamil wytłumacz mi proszę poco ci gaziak mocniejszy niż 350 fps. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Jak już mówiłem z powodu problemu z ręką, rehabilitacja potrwa około rok, w tym czasię będę strzelał do tarczy nie do ludzi, chcę też obeznać się z asg bo będzie to moja 1 replika. Myślę że skoro będę strzelał tylko do tarczy nie do ludzi ilość fps jest obojętna, czyli może być powyżej tych 350 FPS. Link to post Share on other sites
arend Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Jezeli chcesz strzelać tylko do tarcz to sądzę że sensowniejszym pomysłem będzie wiatrówka. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Ale mimo wszysko wole asg, chce się obeznać z takim sprzętem. Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Za 250zł nie kupisz dobrego pistoletu asg do tarcz. Kup krótką wiatrówkę (celność będzie lepsza, tańsza eksplatacja itd.). Jest takie jedno znane forum o wiatrówkach - poczytasz, zobaczysz i na pewno coś wybierzesz). Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 (edited) Chodzi mi też o własności kolekcjonerskie, wole (jak pisałem wcześniej) replikę z orginalnymi oznaczeniami i modelem np. CZ75 a nie Crosmana P10, który nie odwzorowuje żadnej broni, są wiatrówki, które odwzorowują ale są droższe od odpowiednika asg. Edited July 25, 2011 by KamilSz Link to post Share on other sites
Andzia Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Wiatrówka na metalowe kulki bb- p99 Umarex. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Nieco się zmieniło bo wygrałem na facebooku gunfire.pl kupon rabatowy 50 zł na zakupy powyżej 250 zł. Co sądzicie o tym: 1. http://gunfire.pl/product-pol-1152195236-Replika-pistoletu-G1911-KG-42DXK.html 2. http://gunfire.pl/product-pol-1152194675-Rewolwer-Dan-Wesson-6-.html 3. http://gunfire.pl/product-pol-1152195015-1911-M-E-U-Gas-BlowBack.html 4. http://gunfire.pl/product-pol-1152192687-R27.html Kurde teraz naprawdę nie wiem co wybrać, wolał bym jednak replikę na CO2, bo jest tańszy. Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Przed chwilą był temat o tym samym. Link to post Share on other sites
KamilSz Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 (edited) Nie moge znaleźć bo w jednym chodzi o broń do 250 zł (mam więcej) a w drugim do 500 zł (mam mniej). Warto tego Dan Wesson kupić czy lepiej którąś z wymienionych m1911, czy może coś innego do tych 340 zł (bez rabatu) w sklepie gunfire.pl, czy może lepiej dozbierać kaski i kupić coś droższego np. http://gunfire.pl/product-pol-1152192960-Pistolet-ASG-GBB-Walther-P99-Metal-CO2.html (trochę dużo FPS) Edited July 25, 2011 by KamilSz Link to post Share on other sites
Nuclear Blast Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 (edited) Sorry za spam ale mam pytanie. Jak nazywają się płyty/wieszaki na broń używane w zbrojowniach?? Jest to biała lub jasna płyta z dziurkami na (chyba) bolce Z góry dzięki :) Edited July 25, 2011 by Nuclear Blast Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Broń broń broń.... Link to post Share on other sites
Recommended Posts