Kwikus Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Witam forumowiczów, zamierzam kupić http://www.taiwangun.com/karabiny_maszynowe/pj60_p_j-1640.html i chciałbym się zapytać czy jest możliwość założenia do niego jakoś kolimatora? Napisałem do krakmanów że chciałbym takową usługę zamówić ale odpisali mi że, niema raczej szyny do tej repliki a co za tym idzie niemożna założyć żadnego kolimatora, może tak napisali bo niema tego w ich ofercie więc radzę się was zaprawionych w bojach air softowców :cool: Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 (edited) Jak kupisz szynę to zamontujesz, tak trudno pomyśleć i poszukać? Jak nie znajdziesz tego u niech na sklepie, to jest wielkie prawdopodobieństwo, że tego nie mają... btw. można zrobić... Poza tym nie byłoby gdzie zamontować nawet szyny. Edited July 26, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 (edited) Ciężko będzie kupić coś gotowego... Są pokrywy z górną szyną, ale do STARa: http://shop.ehobbyasia.com/star-m60-mk43-feed-tray-cover-w-top-rail.html Znalazłem jeszcze takie coś: http://classicairsoft.org/forum/showthread.php?10708-Asahi-M60-rails Ogólnie rzecz biorąc, to chyba najlepiej i najtaniej byłoby "po domowemu" przykręcić jakiegoś zwykłego risa, a nie kupować za grube $$$ konwersje, które i tak pewnie nie będą pasować... @Traker: Szynę można zamontować do pokrywy donośnika, tak jak w ostrym: Edited July 26, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 @wiciok, może nie być wygodnie celować leżąc, nie wiem jak z chodzeniem i staniem/kucaniem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Eee, a co to ma do rzeczy? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 (edited) Po co montować coś co nie będzie praktyczne, ani wygodne? Dla lansu tylko? Edited July 26, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Kwikus Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 Nie Traker, uważam że może się przydać zarówno podczas poruszania się z ową świnką jaki i w trakcie pilnowania jakiejś pozycji. Anyway jeżeli musiałbym kombinować co i jak, coś specjalnie przykręcać, nawiercać, kleć etc. etc. to po prostu sobie to daruję. NIe jest to coś bez czego żyć nie mogę. tylko się zapytałem i uzyskałem odpowiedzi. Dzięki za pomoc :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Po co montować coś co nie będzie praktyczne, ani wygodne? Dla lansu tylko? Kolimator na M60 VN to lans ??? To wiocha jak cholera,ja mam mk43 i bym się wstydził założyć na nią koli. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Nie powiedziałem, że to lans, sam też bym na m60 nie założył koli, jak już coś to na minimi jakiegoś wielgachnego aimpointa. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Tiaaaa aimpointy są wielgachne :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) http://img81.imageshack.us/img81/8217/minimi0qw.jpg Mówiąc aimpoint nie chodziło mi o markę tylko o zwykły kolimator, wyżej podałem przykład eclana jakiego bym zamontował :happy: Edited July 27, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 ELCAN to nie kolimator - to luneta. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 To styl życia ... Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Cholera napisałem kolimator, a chodziło mi o lunetę... :dry: W nocy rozkojarzony byłem, swoją drogą, Krakmani mają takowego elcana. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) Cholera napisałem kolimator, a chodziło mi o lunetę... :dry: W nocy rozkojarzony byłem, swoją drogą, Krakmani mają takowego elcana. Człowieku jak Tobie się kolimator z lunetą myli to nie wiem co ty tej nocy robiłeś... Edited July 27, 2011 by fifibezon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Cholera napisałem kolimator, a chodziło mi o lunetę... :dry: Cholera napisałem aimpoint, a chodziło mi o kolimator... :dry: Coś bardzo rozkojarzony jesteś, może powinieneś zjawić się u doktora? :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts