German_Gun_Fan Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Zapewne temat był poruszany na forum, ale nie mogę go znaleść, ponieważ wyskakuje mi ,,błąd na stronie". Chodzi o najtańszego kałacha cymy CM.028. Tanim kosztem zmieniłem body na metalowe i atrapy drewienek na prawdziwe drewienka, więc myślę że mi się opłaca troszkę go podkręcić. Mam w nim gb z najnowszej serii CM.028 na 380fps. Chciałbym stuningować go tak, aby jego prędkość wylotowa przekroczyła 450fps. Do tego dojdzie precka, metalowa komora (może King Arms), gumka systemy i teflon fix. Pytanie co trzeba wymienić w gb, żeby mógł bezpiecznie sypać kulkami na 450fps. Ile też to będzie kosztowało? Jeśli jest już temat o takiej treści, poprostu zalinkujcie a ten zamknijcie. Jeśli nie ma to wdzięczny byłbym za pomoc w doborze właściwych bebechów. Pozdr :wink: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 (edited) Było o tym wielokrotnie - tego GB nie opłaca się tuningować, lepiej kupić kompletny GB z cym serii cm.04x - koszt ok. 200zł. Precka promyka - ok. 250zł. Gumka 30zł. A tak w ogóle to po co Ci powyżej 450fps? Do szturmu te ok. 430fps, które ma nowy GB cymy wystarczy. //dół: Niestety nie mam, ani nie czytałem, więc nie odpowiem na to pytanie. Edited July 29, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 (edited) Ale te chińskie gearboxy faktycznie mają te 430fps? Słyszałem że nieszczelności są tam spore i osiągnięcie tych 430fps wymaga montowania przez żółtasów mocnych sprężyn. A w sumie wystarczyłaby słabsza sprężynka i jakiś doszczelniony zestaw tłoka i cylindra. Jak to z tym faktycznie jest? http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kompletne_gearboxy/kompletny_gearbox_v_3_cm-1398.html Ten GB dobry jest? Opłacałoby się zamontować z nim dodatkowo coś co go doszczelni? A taki bore up opłaciłby się? http://gunfire.pl/product-pol-1152194819-Zestaw-Cylindra-Bore-Up-do-AK-47-47S.html Edited July 29, 2011 by German_Gun_Fan Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 430 fps to za mało? Kup tego gearboxa, doszczelnij go i wstaw bardziej wytrzymałą sprężynę, bedzie git. Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 Myślałem nad springiem SP130 Guardera. Pociągnie ją ten gearbox za 250zł? A jak i czym to doszczelnić? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 (edited) Te chińskie GB mają 430 fps, a nawet więcej - mój miał 440 fps. Polecam. Dodatkowy plus jest taki, że to jest nowy gearbox zmontowany w fabryce Cymy. Sam takiego używam, nigdy go nie rozbierałem, ma już 50 tys. wystrzelone i śmiga. Uważam, że im mniej ingeruje się w dobrze złożony GB, tym dłużej działa cały mechanizm. Edited July 29, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts