Stalker Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Dwuczęściowa komora KWA ma zajebistą szczelność, więc nie ma sensu. Również potwierdzam, że plastikowy korpus KWA jest mocny i pewnie trudniej go złamać niż chiński znal. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Dziękuję za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 3, 2011 Author Report Share Posted August 3, 2011 Różne sklepy, różnie ważą... http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php http://taktyczny.com/asg,655,karabin_szturmowy_defender_patrol_carabine_aeg_pl_lmt_kwa.html Z kąd się wzieło prawie 900gram różnicy?? Jak cienko u Ciebie z kasą, to popatrz się też na używki, może wychapiesz coś fajnego... Nie no teraz na to na pewno wezmę plastik bo 4kg to trochę dużo. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 (edited) A jeszcze jedno pytanie. Jak wypada To przy Kwa m4 PS: Sory, że post pod postem. :icon_neutral: Edited August 4, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Jak chcesz kałaszka, to poszukaj cymke cm.028 Do tego dodajesz gumką np. guardera przeźroczystą i preckę jakąś średnią np. SRC. Kolega tak zrobił i za 500zł ma kałaszka z zasięgiem lekko lepszym niż moja eMeczka (taka jak w twoim linku (nawet z capri) + precka promka i gumka promka), skupienie może nieco słabsze, ale zasięg na serio z 5m lepszy. I zostanie Ci kasa na kulki itp... A co najlepsze ładowarkę i jakąś batkę masz wraz z repliką... (przynajmniej on miał, jak zamawiał na taiwanie) Wiadomo że materiały z których są wykonane tańsze cymki są niskiej jakości, ale jest to estetyczne i spujne. Jak chcesz droższego kałaszka to poszukaj ICS, ale to już dużo droższe... Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Dlaczego doradzasz mu cm 028 skoro 045 jest o niebo lepszy i nie wygląda tak zabawkowo. Z cm 045 strzelałem i jest bardzo przyjemny w wykonaniu jak i kulturze pracy GB. Zasięgi także przyzwoite, więc nie wiem czemu ciągle tą cm028 polecacie... Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 (edited) 045 mi się nie podoba, ale to moja sugestia tylko... a poza tym w cenie 045 moze mieć 028 wraz z precką, gumką i kulkami, a zasięg i tak ten sam po tuningu będzie... Kolega ma 028, dla tego piszę na temat 028. Edited August 4, 2011 by robertrr Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 w cenie 045 moze mieć 028 wraz z precką, gumką i kulkami, a zasięg i tak ten sam po tuningu będzie... Haha, super, będziemy mieli ten sam zasięg i plastikowe, zabawkowe opakowanie :) To może kupmy preckę promyka i biegajmy z kompresorem podłączonym do niej. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 A jeszcze jedno pytanie. Jak wypada To przy Kwa m4 PS: Sory, że post pod postem. :icon_neutral: Kałach jest ostatnią repliką jaką chciał bym mieć. Piszę tylko z ciekawości jak wypada ta m4 kwa usa przy cm045a. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Zasięg wypada podobnie, pewnie minimalnie na korzyść KWA. Natomiast skupienie KWA będzie lepsze, bo stokowa lufa i gumka w Cymie jest kiepska. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 A jeżeli chodzi o wadliwość? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Obie są raczej pancerne. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 A jak to jest z tymi generacjami. Na tej Kwa USA nic nie jest napisane. Czy To jest tym samym co To Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 W KWA USA masz półpreckę dobrej jakości 6,05 i metal body. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 4, 2011 Author Report Share Posted August 4, 2011 W KWA USA masz półpreckę dobrej jakości 6,05 i metal body. Tylko pytanie ile ona w końcu waży. -.- Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 http://kwausa.com/products/aeg/km4cqb/ 2,91 kg - tak pisze producent^^ "Full metal alloy receivers" i taki lekki^^ Przy czym to: http://kwausa.com/products/aeg/km16-sr12/ Waży 3,13kg?? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Na opakowaniu mojego lmt defka 4 jest napisane "3300g" Osobiście replę polecam ^^ Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Trzymałem LMT i waży tyle, co inne repliki z korpusem z metalu. W LMT też są dobre lufy, skupienie jest naprawdę dobre. Z drugiej strony jeden znajomy włożył do KWA USA mocną sprężynę i bebechy się posypały. Ale może miał pecha. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Moja M4 LMT waży odczuwalnie więcej niż M16 VFC kumpla. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 Jeśli bym brał to M4 plastik body ale teraz myślę. Kurcze Cm045 kosztuje 558zł a M4 kwa 860zł. Chciał bym w końcu się dowiedzieć co w TEJ replice podwyższa cenę aż o 302zł. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 6, 2011 Author Report Share Posted August 6, 2011 (edited) Sory, że pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie. Na Capri ASG jest napisane: a. nowe repliki elektryczne fabryczne i modyfikowane (AEG i AEP) 1 rok gwarancji. Z tego co wiem prawnie gwarancja powinna wynosić 24miesiące za przedstawieniem paragony/faktury. I jak w końcu z tym jest? Jeszcze kilka pytań Cytaty z CapriASG: W zestawie znajdziemy: - LMT Defender, - magazynek hi-cap, - wycior, - instrukcja obsługi (oryginalna). A baterii i ładowarki nie dają? zasilanie - akumulatory mini 9,6V oraz Li-Po 7,4V Innych nie można? Jakie polecacie? Edited August 6, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) Jeśli bym brał to M4 plastik body ale teraz myślę. Kurcze Cm045 kosztuje 558zł a M4 kwa 860zł. Chciał bym w końcu się dowiedzieć co w TEJ replice podwyższa cenę aż o 302zł. Eee, ty chcesz porównywać cenę emki I klasy z aks74u II klasy? :bialaflaga: Z tego co wiem prawnie gwarancja powinna wynosić 24miesiące za przedstawieniem paragony/faktury. I jak w końcu z tym jest? NIE. Gwarancja jest dobrowolnym zobowiązaniem producenta/sprzedawcy. A niezależnie od gwarancji prawo w PL nakłada na sprzedawcę obowiązek naprawy/wymiany uszkodzonego produktu jako "niezgodnego z umową" przez 2 lata. A baterii i ładowarki nie dają? Jakby dawali, to by napisali. zasilanie - akumulatory mini 9,6V oraz Li-Po 7,4V Innych nie można? Jakie polecacie? Lipole 7,4v modelarskie. Które będą dobre, szukaj tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/19780-pakiety-lipo/ Edited August 6, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 6, 2011 Author Report Share Posted August 6, 2011 Po przeczytaniu TEGO jestem rozczarowany. 1. Z uwagi na dużą wrażliwość Li-po na rozładowywanie, regulator musi być wyposażony w dodatkowy miernik napięcia bądź potrzebujemy zewnętrznego sygnalizatora informującego o spadku do granicznego napięcia 2,8 - 3V na ogniwo. Wybrałem się z kolegami postrzelać w lesie. I co za każdym razem mam sprawdzać czy jakieś światełko mi się nie świeci :bialaflaga: Są może jakieś mierniki (cokolwiek) co przy spadku 3v na ogniwo uniemożliwia dalsze korzystanie? Poza dużą wrażliwością Li-Po i możliwością szybkiego uszkodzenia trzeba wspomnieć o dodatkowym niebezpieczeństwie pożaru, zapraszam do obejrzenia filmiku : LiPo Explosion Jeszcze pożaru mi brakuje. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Bez komentarza. Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) Są może jakieś mierniki (cokolwiek) co przy spadku 3v na ogniwo uniemożliwia dalsze korzystanie? Alarm LiPO - Buzzer (jak spadnie napięcie to piszczy, na pewno usłyszysz: koszt 15zł Mierniki napięcia (takie z wyświetlaczem) - często łączone z Buzzerami - około 30zł Mosfet z opcją rozłączającą układ, jak spadnie napięcie Ja posiadam oba^^ Jak zacznie piszczeć podczas akcji, to wiem że mam jeszcze z 10-20 strzałów zaczym mi mosfet odetnie zasilanie... SA jeszcze zabezpieczenia (wygląd podobny do mosfetu GDS-4004AB), które chronią przed rozładowaniem i zbytnim obciążeniem: koszt około 30zł Batka: Ja mam tą: http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18046&category_id=177&option=com_virtuemart&Itemid=1 Chciałem kupić tą, ale niedostepna była: http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=20419&category_id=177&option=com_virtuemart&Itemid=1 Edited August 6, 2011 by robertrr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts