Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Moje wątpliwości M4 KWA

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Różne sklepy, różnie ważą...

http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php

http://taktyczny.com/asg,655,karabin_szturmowy_defender_patrol_carabine_aeg_pl_lmt_kwa.html

Z kąd się wzieło prawie 900gram różnicy??

Jak cienko u Ciebie z kasą, to popatrz się też na używki, może wychapiesz coś fajnego...

Nie no teraz na to na pewno wezmę plastik bo 4kg to trochę dużo.

Jak chcesz kałaszka, to poszukaj cymke cm.028

Do tego dodajesz gumką np. guardera przeźroczystą i preckę jakąś średnią np. SRC.

Kolega tak zrobił i za 500zł ma kałaszka z zasięgiem lekko lepszym niż moja eMeczka (taka jak w twoim linku (nawet z capri) + precka promka i gumka promka), skupienie może nieco słabsze, ale zasięg na serio z 5m lepszy.

I zostanie Ci kasa na kulki itp... A co najlepsze ładowarkę i jakąś batkę masz wraz z repliką... (przynajmniej on miał, jak zamawiał na taiwanie)

Wiadomo że materiały z których są wykonane tańsze cymki są niskiej jakości, ale jest to estetyczne i spujne.

Jak chcesz droższego kałaszka to poszukaj ICS, ale to już dużo droższe...

045 mi się nie podoba, ale to moja sugestia tylko... a poza tym w cenie 045 moze mieć 028 wraz z precką, gumką i kulkami, a zasięg i tak ten sam po tuningu będzie...

Kolega ma 028, dla tego piszę na temat 028.

Edited by robertrr

Sory, że pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie.

Na Capri ASG jest napisane: a. nowe repliki elektryczne fabryczne i modyfikowane (AEG i AEP)

1 rok gwarancji. Z tego co wiem prawnie gwarancja powinna wynosić 24miesiące za przedstawieniem paragony/faktury. I jak w końcu z tym jest?

Jeszcze kilka pytań Cytaty z CapriASG:

W zestawie znajdziemy:

- LMT Defender,

- magazynek hi-cap,

- wycior,

- instrukcja obsługi (oryginalna).

A baterii i ładowarki nie dają?

zasilanie - akumulatory mini 9,6V oraz Li-Po 7,4V

Innych nie można? Jakie polecacie?

Edited by Matajo

Jeśli bym brał to M4 plastik body ale teraz myślę. Kurcze Cm045 kosztuje 558zł a M4 kwa 860zł. Chciał bym w końcu się dowiedzieć co w TEJ replice podwyższa cenę aż o 302zł.

Eee, ty chcesz porównywać cenę emki I klasy z aks74u II klasy? :bialaflaga:

Z tego co wiem prawnie gwarancja powinna wynosić 24miesiące za przedstawieniem paragony/faktury. I jak w końcu z tym jest?

NIE. Gwarancja jest dobrowolnym zobowiązaniem producenta/sprzedawcy. A niezależnie od gwarancji prawo w PL nakłada na sprzedawcę obowiązek naprawy/wymiany uszkodzonego produktu jako "niezgodnego z umową" przez 2 lata.

A baterii i ładowarki nie dają?

Jakby dawali, to by napisali.

zasilanie - akumulatory mini 9,6V oraz Li-Po 7,4V

Innych nie można? Jakie polecacie?

Lipole 7,4v modelarskie. Które będą dobre, szukaj tu:

http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/19780-pakiety-lipo/

Edited by wiciok

Po przeczytaniu TEGO jestem rozczarowany.

1. Z uwagi na dużą wrażliwość Li-po na rozładowywanie, regulator musi być wyposażony w dodatkowy miernik napięcia bądź potrzebujemy zewnętrznego sygnalizatora informującego o spadku do granicznego napięcia 2,8 - 3V na ogniwo. Wybrałem się z kolegami postrzelać w lesie. I co za każdym razem mam sprawdzać czy jakieś światełko mi się nie świeci :bialaflaga: Są może jakieś mierniki (cokolwiek) co przy spadku 3v na ogniwo uniemożliwia dalsze korzystanie?

Poza dużą wrażliwością Li-Po i możliwością szybkiego uszkodzenia trzeba wspomnieć o dodatkowym niebezpieczeństwie pożaru, zapraszam do obejrzenia filmiku : LiPo Explosion

Jeszcze pożaru mi brakuje. :bialaflaga:

Są może jakieś mierniki (cokolwiek) co przy spadku 3v na ogniwo uniemożliwia dalsze korzystanie?

Alarm LiPO - Buzzer (jak spadnie napięcie to piszczy, na pewno usłyszysz: koszt 15zł

Mierniki napięcia (takie z wyświetlaczem) - często łączone z Buzzerami - około 30zł

Mosfet z opcją rozłączającą układ, jak spadnie napięcie

Ja posiadam oba^^ Jak zacznie piszczeć podczas akcji, to wiem że mam jeszcze z 10-20 strzałów zaczym mi mosfet odetnie zasilanie...

SA jeszcze zabezpieczenia (wygląd podobny do mosfetu GDS-4004AB), które chronią przed rozładowaniem i zbytnim obciążeniem: koszt około 30zł

Batka:

Ja mam tą:

http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18046&category_id=177&option=com_virtuemart&Itemid=1

Chciałem kupić tą, ale niedostepna była:

http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=20419&category_id=177&option=com_virtuemart&Itemid=1

Edited by robertrr