Błażko Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Witam. Doszedł dziś do mnie Rk-06 z Gunfire. I zauważyłem problem. Otóż gdy celuję przez przeziernik lufa i muszka są wygięte w lewą stronę, przez co nie da się normalnie celować. Jest jakiś sposób na zniwelowanie tej przypadłości, czy muszę go odsyłać? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Kumpel kupil u nich RK-10 i miał to samo. Krzywo zakołkowane są. Wybijasz kołki, bierzesz pilnik, dziarasz aluminiową lufę na prosto i kołkujesz ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 może kombinerkami da się zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 co kombinerkami? Chyba rozruszać muszkę, by miała luzy jak w cymach... Trzeba po prostu "poprawić" co fabryka spieprzyła, mi to zajęło 1.5minuty, z czego polowa to było szukanie okrągłego pilnika. A nie jestem magistrem piłowania aluminium. Quote Link to post Share on other sites
Błażko Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 Po głębszych oględzinach okazało się, że cała lufa jest po prostu obrócona trochę w lewo. Myślę, że wystarczy dostać się do lufy i prosto ją zamontować. Tylko jak to zrobić? I rugi problem jaki zauważyłem to bardzo mocno dociśnięty selektor do body, przez co selektor ciężko chodzi i rysuje body. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 no to zdejmujesz okładziny, by nie przeszkadzały i wybijasz kołek, który trzyma lufę. A selektor ma być bardzo mocno dociśniety, to właśnie plus. ;) Quote Link to post Share on other sites
Błażko Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 Jaki jest plus w selektorze, który bardzo ciężko chodzi i rysuje body? ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 bo nie odkręci się, nie będzie sam opadał, nie zgubisz go w lesie, bo tak jest w ostrym, bo tak jest lansersko ("patrzcie, zmieniałem kiedyś tryb na semi! Serio! o, tu jest ślad!"). Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 http://www.gotavapen.se/gota/ak/akm/2auto74_600w.jpg Patrz, tak jest na prawdziwym :) Jeśli dziś dostałeś, to odeślij z podaniem powodu wymiany, niech Ci wymienią. A jeżeli już się zżyłeś ze swoją repliką i nie chcesz oddawać, to zrób jak Lesio radzi. Quote Link to post Share on other sites
Błażko Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 Nie będę go odsyłał, bo nie ma powodu. Wystarczy dobrać się do lufy i ją lekko w prawo przekręcić. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 No to robisz tak - szukasz młotka i wybijaka. Zdejmujesz rurę gazową, zdejmujesz okładziny i wybijasz kołek podstawy muszki. Zsuwasz podstawę i szukasz imbusa, żeby wykręcić surbeńkę która trzyma lufę, potem wybijasz kołek mocujący lufę i masz już replikę w częściach. Potem ustawiasz sobie lufę tak jak ma być, piłujesz miejsce kołka, tak by było równo, a potem robisz wszystko w odwrotnej kolejności. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Nie będę go odsyłał, bo nie ma powodu. Wystarczy dobrać się do lufy i ją lekko w prawo przekręcić. No z chińczykami tak jest, jak już zaczniesz grzebać to nie skończysz:)-sam tak mam. Przyszedł dziś RK-06SW z gunfire. Po zdjęciu przejściówki gwintu okazuje się że jakaś skośna głowa w chinach miała za ciężko do wykręcenia imbusa stabilizującego. Wkręciła wszystko razem, efektem tej przemyślanej :sciana: operacji jest zjechany w połowie gwint :bialaflaga: Niby się wszystko trzyma ale jednak niesmak pozostaje. Gunfire zaproponował reklamację, ale nie wiem czy jest sens dla samego gwintu to reklamować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts