Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z Rk-06

Recommended Posts

Witam. Doszedł dziś do mnie Rk-06 z Gunfire. I zauważyłem problem. Otóż gdy celuję przez przeziernik lufa i muszka są wygięte w lewą stronę, przez co nie da się normalnie celować. Jest jakiś sposób na zniwelowanie tej przypadłości, czy muszę go odsyłać?

Po głębszych oględzinach okazało się, że cała lufa jest po prostu obrócona trochę w lewo. Myślę, że wystarczy dostać się do lufy i prosto ją zamontować. Tylko jak to zrobić? I rugi problem jaki zauważyłem to bardzo mocno dociśnięty selektor do body, przez co selektor ciężko chodzi i rysuje body.

No to robisz tak - szukasz młotka i wybijaka. Zdejmujesz rurę gazową, zdejmujesz okładziny i wybijasz kołek podstawy muszki. Zsuwasz podstawę i szukasz imbusa, żeby wykręcić surbeńkę która trzyma lufę, potem wybijasz kołek mocujący lufę i masz już replikę w częściach. Potem ustawiasz sobie lufę tak jak ma być, piłujesz miejsce kołka, tak by było równo, a potem robisz wszystko w odwrotnej kolejności.

Nie będę go odsyłał, bo nie ma powodu. Wystarczy dobrać się do lufy i ją lekko w prawo przekręcić.

No z chińczykami tak jest, jak już zaczniesz grzebać to nie skończysz:)-sam tak mam.

Przyszedł dziś RK-06SW z gunfire.

Po zdjęciu przejściówki gwintu okazuje się że jakaś skośna głowa w chinach miała za ciężko do wykręcenia imbusa stabilizującego. Wkręciła wszystko razem, efektem tej przemyślanej :sciana: operacji jest zjechany w połowie gwint :bialaflaga:

Niby się wszystko trzyma ale jednak niesmak pozostaje.

Gunfire zaproponował reklamację, ale nie wiem czy jest sens dla samego gwintu to reklamować.