Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z doborem karabinu

Recommended Posts

Witam

Właśnie zaczynam swoją zabawę z asg. Do zakupu został mi już tylko karabin. Mój budżet to 600 max 700zł. Najbardziej zależy mi na :

- bezawaryjność(nie chce żeby zaraz po kupieniu okazało się że trzeba dawać do serwisu,

- fps wyższy niż 360,

- najlepiej M4 bądź g36c,

- w cenę wliczony akumulator i ładowarka(nie chcę sie bawić z dobieraniem),

Z góry dziękuję za pomoc.

M4 za ta cenę dobrej nie kupisz.

Z taką kasą wystarczy ci na: G36 + Kulki, Okulary/Gogle i na AKS74U + Kulki, Okulary/Gogle. Chyba, że dopłacisz 32zł i masz To

Jeżeli coś się pomyliłem źle doradziłem to sory.

PS: Sory nie zauważyłem, że ktoś mnie wyprzedził.

Edited by Matajo

Dobre są, tylko na niedługo. M4 GFC, G&G czy A&K - chociaż za 600 chyba nie widziałem tych emek.

Ta G36 będzie super.

Jeżeli masz 600 radzę ci jednak żebyś pobawił z dobieraniem.

Ładowarki stockowe są lepsze do podcierania się niż ładowania.

Akumulator będzie nawet nawet dobry ale ładując go stockową ładowarką masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że go zepsujesz.

Chociaż nie mówię, że nie, przez jakiś czas na pewno aku i ładowarka będą śmigać. O ile na początku nic nie spartoli użytkownik.

Mój przykład:

Akumulator w stocku SR25 A&K (NiMH) miał mieć 1800mAh, ładuje się zaledwie do 500mAh - i to od początku ładowany mikroprocesorówką.

Kabla stockowej ładowarki nawet nie rozwinąłem.

*Heh, kolega powiedział, że brakuje mu tylko repliki a wy jeszcze ochronę omawiacie :)

PS Ja radzę się wystrzegać kulek P&J

PS2 Ah i radziłbym lepiej wziąć gumkę przeźroczystą Systemy niż czarną. Kolega majster mówił, że czarne lepiej sprawują się w troszku silniejszych replikach, za to przeźroczysta - miodek.

Pewnie i tak się mylę, więc mnie nie słuchaj.

Edited by RedViper

G36C Cymy, od razu zmien gumke na Systeme, kule nie shitowe PJ tylko dobre - G&G, BLASTER DEVIL, MAD BULL. Gdyby Crusader dluzej sie strzelal, to by wiedzial ze dobre kule to kluczowa sprawa, zeby miec dobra celnosc, wazniejsza nawet niz lufa precyzyjna. Stokowe aku Cymy sa bardzo dobre, trzymaja dlugo i daja przyzwoity rof. Potem zainwestuj w 9.6 lub lipo.

Nie widzialem nigdy przezroczystej Systemy. Bierz czarna, uzywam jej od dawna i jest super przy mocy 430 fps.

Edited by Stalker

Do zakupu został mi już tylko karabin.

Pisze jak byk, więc po co wymieniacie tu ``start pakiety``.

Tak jak tu już padło.

G36c Cymy - z testu przeprowadzonego na WMASG wynika , że jest z świetnej jakości tworzywa oraz jego osiągi , są wspaniałe.

CM 048 - widziałem i strzelałem. Świetny zasięg i celność.

Chcesz dobrą replikę do 700 zł? Bierz giete od Cymy i jeszcze Ci zostanie ;]

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc:)

W recenzji WMasg przeczytałem o problemach z dystanserem. Przeczytałem też na forum, że przez jego wadliwą budowę kulka podkręcana jest w prawo. Nie widziałem czegoś takiego na Zbrojowni czy Gunfire. Gdzie w razie potrzeby mogę coś takiego kupić??

G36 od cymy mogę ci z czystym sumieniem polecić. Body jest z bardzo dobrej jakości materiału. Ostatnio podczas biegu potknąłem się i walłem z cała siła repliką o ziemię, efekt? chyba 3 rysy mało co zauważalne. Nie wiem co powiedzą inni posiadacze tej repliki ale moja ma 360fps taka jak kupiłem od karkmanów, 0 modyfikacji

Edited by FlynN