kfercik Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Witam, mam problem, wcześniej wszystko było ok, teraz replika postała z tydzień na podłodze i chcą przesztrzelić nowe okulary wziąłem jądo ręki i co zobaczyłem? Moja replika się dławi, znaczy po przestawieniu na tryb AUTO i naciśnięciu spustu, silnik nie robi wcale obrotu, albo robi pół obrotu, dopiero po naciśnięciu kilkukrotnie spustu, replika oddaje krótką serię i znowu się dławi. Po wyjęciu całego GB z body i chwytu pistoletowego, strzela, bez zacięcia. Sprawdzałem okablowanie i jest całkowicie ok. Ciekawostka jest taka, że po włożeniu spowrotem GB w chwyt i nie przykręcaniu go śrubami strzela b. dobrze, po dokręceniu dóch bocznych śrób, również strzela, a po dokręceniu śróby pod kolbą, przestaje. BY znowu strzelała jak wyżej, trzeba całkowicie wyjąć i włożyć. Nie mam zielonego pojęcia co może być nie tak. Piszę do Was z prośbą o pomoc, przed ostatecznym rozwiązaniem - oddaniem do serwisu. Pozdrawiam. Edited August 19, 2011 by zzzZZZ Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Wg. mnie masz za mocno przykręcony silnik. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Dokładnie. środkowa śruba służy do regulacji docisku silnika do zębatek. Musisz poluźnić i spróbować lekko dokręcając. Najlepiej dokręć a następnie cofnij o jeden obrót i zobacz... Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Niestety to nie to. o dziwo, gb po wyjeciu z body i chwytu dziala idealnie, po wlozeniu do body po kilku seriach sie problemy zaczynaja. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Niestety to nie to. o dziwo, gb po wyjeciu z body i chwytu dziala idealnie, po wlozeniu do body po kilku seriach sie problemy zaczynaja. Wymieniałeś sprężynę na mocniejszą? Jaka baterie masz? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) Witam, mam problem, wcześniej wszystko było ok, teraz replika postała z tydzień na podłodze i chcą przesztrzelić nowe okulary wziąłem jądo ręki i co zobaczyłem? Moja replika się dławi, znaczy po przestawieniu na tryb AUTO i naciśnięciu spustu, silnik nie robi wcale obrotu, albo robi pół obrotu, dopiero po naciśnięciu kilkukrotnie spustu, replika oddaje krótką serię i znowu się dławi. Po wyjęciu całego GB z body i chwytu pistoletowego, strzela, bez zacięcia. Sprawdzałem okablowanie i jest całkowicie ok. Ciekawostka jest taka, że po włożeniu spowrotem GB w chwyt i nie przykręcaniu go śrubami strzela b. dobrze, po dokręceniu dóch bocznych śrób, również strzela, a po dokręceniu śróby pod kolbą, przestaje. BY znowu strzelała jak wyżej, trzeba całkowicie wyjąć i włożyć. Nie mam zielonego pojęcia co może być nie tak. Piszę do Was z prośbą o pomoc, przed ostatecznym rozwiązaniem - oddaniem do serwisu. Pozdrawiam. Może głupota, ale wkurzająca wielokrotnie to przeżyłem i się nadenerwowałem. A rozwiązanie jest proste. Rozbierasz GB; czyścisz styki przy okazji; zbliżasz do siebie te dwie blaszki w kostce stykowej, i to właśnie przez to jest ten problem!!! Spraw, zrób, a na pewno będzie działać. Edited August 21, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 Dobra, a dlaczego jak GB jest "wolny", poza chwytem i body, dziala dobrze? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Bo jak masz wyciągnięty GB z chwytu to spust możesz dociągnąć na maxa, a jak masz włożony w chwyt to dziura ogranicza wciśnięcie spustu do takiej pozycji jak masz wyciągnięty GB. Zrób to co mówię i daj znać czy działa. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Albo podpiłuj chwyt pistoletowy w miejscu w którym wychodzi spust. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts