Kubaa_san Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) chce sobie kupić shota, z kolbą, na shellsy koniecznie (mam świra na tym punkcie) i strzelającego jednocześnie po 3 albo więcej kulek. Ma mi służyć do taktyki zielonej. Ale nigdzie (poza sklepem airsoftxtreme) nie mogę znaleźć takowego sprzętu. Macie pomysł gdzie można kupić takiego dobrej żywotności shota w cenie do 250 zł? Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 M56 DE róznych wersji. Ale nigdzie u nas nie będzie. Może jeszcze będą mieli na RSOV albo Gunner Airsoft. Z airsoftextreme mozna wziąść ale pod warunkiem odbioru w sklepie, ale i tak trzeba się pogodzić z praktycznym brakiem gwarancji i problemami z rękojmią. Ale spojrzałem w aledrogo i ........... http://allegro.pl/listing.php/search?category=13495&sg=0&string=benelli¶ms_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8 Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Wow... Szybka, naprawdę bardzo szybka odpowiedź : ) A ta replika może się nadać?: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-831-Shotgun-z-kolba-taktyczna.html A bo bym zapomniał. Na tym forum piszemy po polsku. Zachowując WSZYSTKIE zasady pisowni i interpunkcji. Olewanie tych zasad jest przeze mnie ganione szczególnie silnie i ostro. Tyle tytułem uprzedzenia. Arend Edited August 19, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Nie kupuj w tym sklepie, nie pytaj dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 (edited) A twg. To czarny kolor broni nadaje się do lasu? Czy będzie widoczny? I tak już z Allegro kupuję, taniej. Edited August 19, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 I serdecznie dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Będzie jak każdy czarny karabin na lesistym tle. Czyli i tak nikt nato nie zwróci uwagi. A jak już Ci będzie szczególnie przeszkadzało to mozna pomalować bądż obwiesić maskującymi szmatami. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Dzięki. A możesz mi powiedzieć co źle napisałem? Bo nie za bardzo rozumiem a wolał bym wiedzieć żeby w przyszłości tego błędu nie popełniać. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Przypatrz się swojemu pierwszemu zdaniu w pierwszym poście. Poszukaj w dziale sprężyn bo i na temat M56 i tych pompek GA jest trochę napisane. Będziesz się mógł zorientować którą wziąść. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Okej, już rozumiem :). Dzięki za zwrócenie uwagi. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 M56 DE róznych wersji. Ale nigdzie u nas nie będzie. Jakiś czas temu wróciły na Gunfire. W nieco wyższych cenach, ale jeszcze, powiedzmy, znośnych. http://gunfire.pl/product-pol-1152191679-Shotgun-M56AL-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152191678-M56-A-Replika-shotguna-Benelli-M3.html Dodatkowe magazynki też są tam dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 A magazynki shellsy do różnych modeli różnią się? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 DE robi jeden rodzaj shellsów do różnych wersji, podobnie jak GA. Przy czym magazynki z Benellek obu firm są kompatybilne, o ile dobrze pamiętam. Wiciok to kiedyś dobrze opisał. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Jak kupujesz DE - to pasują do niej wszystkie shelle. Z tym, że te GA czy tam ASGDK częściej się tną na słabych kulkach (vide PJ). Więc jeśli DE są dostępne (a chyba są), to bierz DE. Jak nie są - to ASGDK. A kulki kup porządne 0.23 - Guarder co najmniej. Edited August 20, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Mam w domu parę paczek guardera właśnie, bodajże 0.21 (nie strzelałem 2 miesiące i nie pamiętam) około 5000 kulek. Starczy to na coniedzielne strzelanki do końca października? A kupuję na pewno DE i shellsy też DE Edited August 20, 2011 by Kubaa_san Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Pierwsze słszę o kulkach 0.21. A co do ilości na strzelanie z shotguna powinno wystarczyć, no chyba że będziesz miał "szybką rekę" Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Kulki 0,21g, jeśli nawet są, to nie są dostępne w Polsce (a przynajmniej nie w tych miejscach, gdzie się je kupuje) A Guarder to 0,21g z pewnością nie robi. Powiedzmy, że 5 strzelanek we wrześniu, 5 w październiku + jeszcze 2 w tym miesiącu. Daje Ci to 5000 kulek na 12 strzelanek, czyli około 400 na każdą strzelankę. Benelka od DE strzela trzema więc masz około 130 strzałów na każdej ze strzelanek. Jeden shell wystarcza na 10 strzałów, a więc masz 13 magów na strzelankę. Ja idąc z pompką wystrzeliwuję na kilkugodzinnej zabawie nie więcej jak 5-8 magazynków (głównie CQB, bo w lesie to nie więcej jak 2-3 magazynki). Tak więc zapas masz duży - przy dobrych wiatrach (czyli słabych wiatrach) bez problemu powinno wystarczyć na ten czas, a pewnie i dłużej. Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 Czyli pewnie mam 0.23. LogaN, nie musisz się tak dla mnie męczyć z matmą, z grubsza pytałem :). Mam dość szybką rękę, ale strzelam raczej rzadko, bo atakuję/wspomagam z flanki i w sumie 1 strzał to 1 frag. Ja chyba o coś Cię prosiłem. I jest to ostatni raz kiedy zwracam uwagę. Jeżeli masz problemy z ortografią i interpunkcją zainstaluj sobie oprogramowanie korygujące. Arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) IMO jeśli wiemy jak grać z pompką, to dużo shelli (a 2 paczki, to naprawdę dużo) nie jest potrzebne. Ja za pierwszym razem wywalałem wszystkie 6 shelli i doładowywałem je po każdej rundzie, a teraz na całą rozgrywkę zużyłem 3 - i to wcale nie do końca - przeładowywałem dla "komfortu psychicznego", a nie dlatego, że shell był opróżniony. Edited August 22, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Kubaa_san Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 Co znaczy IMO? Nigdy tego nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 http://megaslownik.pl/slownik/angielsko_polski/126698,IMO Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) In My Opinion - wg. mnie :dry: Jak czegoś nie wiesz to wpisz sobie w google... Kurde, myślałem, że dalej rodzą się dzieci z jakimkolwiek intelektem. Eee, Damianosky mnie wyprzedził :icon_neutral: Edited August 22, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 IMO - ang. In My Opinion. Skrót używany po to, żeby wyrazić swoją opinię. Odpowiednik "moim zdaniem". Za :http://www.miejski.pl Do strzelby dokup sobie ładownicę do amunicji śrutowej mocowaną do kolby. Ułatwia ona życie i nie pogubisz szelsów. Można je kupić w sklepach myśliwskich i na allegro. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Albo zrobić samemu, jak komuś (np mi :tongue: ) szkoda 25zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts