Mike007 Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 (edited) Założyłem ten temat w celu swego rodzaju "skatalogowania" tego ogromu programów militarnych w dzisiejszej TV. Jeżeli ktoś zna jakieś ciekawe tytuły seriali emitowanych obecnie lub dawniej w TV o tematyce militarnej prosiłbym o podanie tytułów i kanałów na jakich było to emitowane. Ja również z chęcią podzielę się swoja wiedzą na ten temat. A więc: - Historia Orężą (Weaponology), 2 sezony, Discovery World - Bron Przyszłości (Future Weapons), 3 sezony, Discovery World - Śmiertelne Ślicznotki (Tales of the Gun), History - Broń Doskonała (Ultimate Weapons), 10 odcinków, Discovery - Rekrut, TVN Turbo - Rekrut: Konfrontacja, TVN Turbo - Wystrzałowy Biznes (Sons of Guns), Discovery - Selekcja (tu jest tego sporo i sam się w tym nie łapie, ale pamiętam jak coś takiego w TV kiedyś leciało) - Maszyny na linii ognia (Frontline Battle Machines with Mike Brewer), Discovery - Morderczy Poligon (Surviving the Cut), Discovery Edited August 23, 2011 by Mike007 Quote Link to post Share on other sites
mikexxx Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 - Generation Kill, 7 odcinków, HBO Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Kompania Braci Pacyfik Karny Batalion *Nie wiem jak z kanałami, ponieważ posiadając konto na zalukaj.pl można oglądać seriale bez limitu, nawet nie zakladając ww konta :cool: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Ja bym jeszcze dodał "Kawalerię Powietrzną"-do obejrzenia na YT. Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 "Magazynek" - Discovery Historia (dokumentalny) Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Ja ze swojej strony polecam Special Ops Mission. http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Ops_Mission Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 (edited) The Unit - dziwie się że ktoś to pominął. Deadliest Warrior - całkiem ciekawe. No i oczywiście dokument "Grom- Prawdziwa Historia". Edited August 24, 2011 by Krysiek Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 (edited) mi z założenia chodziło o seriale dokumentalne, widzę że pojawiło się dużo tych "scenariuszowych" w stylu pacyfik, też dobrze ;) co do magazynka można go gdzieś znaleźć na necie? PS: teraz na discovery world codziennie o 20:30 leci program Najlepsza dziesiątka (Top Ten), cos w stylu broni doskonałej, zestawienie 10 najlepszych bombowców, czołgów itp Edited August 24, 2011 by Mike007 Quote Link to post Share on other sites
artuu89 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 (edited) Elitarne Służby Specjalne (Chris Ryan's Elite World Cops), 7 odcinków, Discovery SAS - Survival Secrets- można oglądnąć na yt Edited August 24, 2011 by artuu89 Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Lock N Load z genialnym R. Lee Ermey'em jako prowadzącym. Kupa porządnych informacji/testów i masa humoru :) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 "Ross Kemp in Afghanistan" - 5 odcinków (2008) "Ross Kemp: Return to Afghanistan" - 5 odcinków (2009) Obydwa o wojskach UK w Afganistanie. Dobrze zrobione i niejednokrotnie pod ostrzałem z pierwszej linii. Polecam w HD. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 No są różne. Tutaj kilka przykładów, które niestety nie są już emitowane: -Stargate SG-1 -Stargate: Atlantis -M.A.S.H. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 No są różne. Tutaj kilka przykładów, które niestety nie są już emitowane: -Stargate SG-1 -Stargate: Atlantis -M.A.S.H. Jedyne co się kupy tutaj trzyma to M*A*S*H. Stargate z całym szacunkiem (i uwielbieniem dla serialu) nie ma za wiele wspólnego z tematem. I aby nie robić OT to Viasat History i Viasat Explorer ma mase dobrych seriali o broni i historii wojskowości. Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Ktoś pisał o kawalerii powietrznej i Rosie Kempie - genialne również polecam. Ze swojej strony dodam program zrealizowany przez francuska telewizję dotyczący Legii Cudzoziemskiej: Pojawiają się również polskie motywy:D Quote Link to post Share on other sites
Flybrother Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Polecam "Over There", serial wyprodukowany dla HBO, może niezbyt ambityny, ale się przyjemnie ogląda http://www.filmweb.pl/serial/Odległy+front-2005-235957 Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted September 3, 2011 Report Share Posted September 3, 2011 Kiedyś na tvp2 leciał serial dokumentalny "Nie tylko dla komandosów", niestety w internecie znalazłem tylko jeden odcinek. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 nom ciekawe to wszystko, szkoda ze szkoła sie zaczełą bo bd mial teraz mniej czasu, shihan moglbys podac link do tego twojego dokumentu?? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Wat0Im7s8Jg Ten odcinek jest w trzech częściach. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 thx btw przypomniał mi sie jeszcze jeden dokumentalny tasiemiec w stylu historii oręża który kiedys leciał na którymś z kanałów discovery. polski tytuł to Broń bojowa a ang (oryginalny) Weapons of Combat na necie znalazłem jeden z odcinkow top ten - nazywa sie "pierwsza dziesiątka - najlepsze czołgi" to co napisałem wcześniej czyli najlepsza dziesiątka to zły tytuł, poprawny to pierwsza dziesiątka pamietam jak jeszcze keidys na puls'ie albo tele 5 leciał taki dokument w częsciach o jednostkach specjalnych, nie pamietam jak sie nazywał ale pamietam ze jeden odcinek był o gsg-9 a drugi o sas, jakby ktos znał tytuł prosiłbym o napisanie Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 4 pancerni i pies. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted September 7, 2011 Author Report Share Posted September 7, 2011 tu chodzi o seriale dokumentalne a nie fabularne Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Z mojej strony polecam serial dokumentalny oparty na Norweskiej piechocie zmechanizowanej, Telemark Bataljon: Norge i Krig - Oppdrag Afghanistan. Film dostępny na torrentach, w świetnej jakości, lecz niestety z norweskimi bądź angielskimi napisami (do odnalezienia w sieci). Może nie ma akcji rodem z Szeregowca Ryana, ale obejrzeć warto. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 (edited) Ultimate Force Edited September 18, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Na discovery dwie nowe serie od tego miesiąca "Żołnierz Doskonały" http://www.discoverychannel.pl/programy/zolnierz-doskonaly "Morderczy Poligon" http://www.discoverychannel.pl/programy/morderczy-poligon Quote Link to post Share on other sites
zwieback Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Nikt jeszcze nie wspomniał o krótkiej, czteroodcinkowej serii "Baker Boys". Po naszemu to będzie "Kompania Baker w Iraku". Jeszcze tego nie obejrzałem, ale podobno jest to coś w stylu serii Rossa Kempa w Afganistanie, na necie dostępne są odcinki z polskim lektorem - innych niestety nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts