Crusader Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Czy Fal produkcji KA dalej ma problemy z pobieraniem kulek i rdzewiniem czy już to naprawili. Czy jest może dostępna inna DOBRA wersja tego karabinu? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Strzelałem niedawno z FAL-a i dobrze podawał. Zadałbym jednak to pytanie w dziale na temat replik. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Niestety dalej ma z tym problemy. A szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Jak się o stal nie dba, to rdzewieje, szczególnie goła. ;p Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Tyż prowda :hahaha: Ale nic nie zmieni faktu że jeszcze nikt nie zrobił dobrej repliki klasycznego FALa. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 28, 2011 Author Report Share Posted August 28, 2011 Rzeczywiscie wielka szkoda bo replika(broń) bardzo ładna. Trzeba mieć nadzieje, że ktoś się może postara i zrobi porządną replikę. Quote Link to post Share on other sites
herrtomo Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Nabyłem ostatnio FAL'a z ASG Shopu. Jestem wielkim fanem i miłośnikiem tej broni. Tak w ogóle to chciałem wersję Para ze składaną kolbą (taka, jaka używa Brazylijskie BOPE), ale WGC Shop (tylko tam taką znalazłem) już nie ściąga... Więc padło na KA wersję FN FAL Tactical Carbine - do CQB jak znalazł. Broń lekka (niecałe 3kg), bardzo dobrze wyważona (obciążenie idzie na kolbę i chwyt pistoletowy, natomiast w mniejszym stopniu na chwyt przedni), wykonanie bardzo fajne, ale może moja ocena może być subiektywna. Replika jest full metal (prócz kolby i chwytów) i niestety ten full metal oraz nawet magazynek błyskawicznie się rysują (mag nawet od wpinania i wypinania) i niestety ocynku na tych elementach nie stwierdzono. Zakładam więc, że może zacząć to rdzewieć, trzeba więc konserwować na bieżąco. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts