Makyaveli Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Witam. Mam małe pytanie czy do broni z kolba stała coś w stylu http://www.military.pl/colt-m4-tactical-ris-full-metal-karabin-aeg_9297t.html możliwe jest zamocowanie zawieszenia typu bangee> Jeżeli tak to w jaki sposób. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Obwiązujesz kolbę przy body mocną linką i do tego mocujesz bungee. Quote Link to post Share on other sites
Makyaveli Posted September 13, 2011 Author Report Share Posted September 13, 2011 (edited) Spróbuje tego a znalazłem jeszcze coś takiego https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_zawieszenie_taktyczne_uchwyty_do_zawiesze/zaczep_do_pasa_montowany_na_szyne_ris_shs-2332.html tylko nie wiem czy nie uszkodzę repliki zaczepiając coś takiego na górna szyne ris zamiast rączki transportowej. Edited September 13, 2011 by Makyaveli Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 No pewnie, że uszkodzisz, jak przypniesz na risa na lufie to ci kolba odpadnie... :hahaha: Nie, nie uszkodzisz... Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Witam, Planuję kupić zawieszenie 3-punktowe do mojej M4 RIS, chciałbym się dowiedzieć czy każde 3-pukntowe zawieszenie można tak wykorzystać jak na załączonym wideo, czy tylko akurat przedstawiona na filmiku wersja zawieszenia daje takie możliwości? Chodzi mi o tą regulację długości w trakcie użytkowania. http://www.youtube.com/watch?v=D5WaKi23Ojs Quote Link to post Share on other sites
TheHarpun703 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Minimalne zdolności manualne i zrobisz sobie sam takie/podobne zawieszenie w kosztach nie przekraczająćych 20/25 złotych. Ja zmieściłem się w 19,90 ale musze jeszcze wymienic sobie 2 fastexy, moja wina, że kupiłem lipne... Sprawdz np to: http://www.ar15.com/forums/t_3_4/233665_.html&page=1 Wiem, że gdzieś na WMasgu był poradnik na temat robienia zawieszenia trzypunktowego, ale zdjecia nie banglały ;/ Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Być może gdybym choć raz widział na oczy jakiekolwiek zawieszenie do broni ;)) Szkoda tylko, że zaczynam dopiero w temacie ASG i nawet nie wiem jak powinien taki pasek wyglądać po zrobieniu. Ale dzięki za podpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
TheHarpun703 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Widzisz, ogolnie rzecz ujmując to ja widziałem wcześniej tylko mój pas AK (kontraktowy) oraz zawieszenie Bungee z taiwanów, w linku masz wszystko krok po kroku, masz rownierz efekt i pare poz. Mi zrobienie tego wszystkiego - nie liczac wypadu do pasmanteri - zajęło max 35 minut, przy czym chyba z 15 męczyłęm się z przepleceniem taśmy 30 mm, przez mocowanie do pasa przy moim cm.050a o szerokości ponad 10 mm ^^ Quote Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Faktycznie patrząc na przytoczony przez Ciebie tutorial, nie wygląda to na nic trudnego. Z tego co widzę, to zawieszenie nie daje nam możliwości szybkiej regulacji długości zawieszenia np. dociągając broń do pleców - jak na załączonym filmiku. Szkoda bo wydaje mi się to przydatną sprawą, np podczas podróży do bazy po trafieniu. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Faktycznie patrząc na przytoczony przez Ciebie tutorial, nie wygląda to na nic trudnego. Z tego co widzę, to zawieszenie nie daje nam możliwości szybkiej regulacji długości zawieszenia np. dociągając broń do pleców - jak na załączonym filmiku. Szkoda bo wydaje mi się to przydatną sprawą, np podczas podróży do bazy po trafieniu. Niby fajny bajer, ale przyjedź na strzelankę (jest jutro, pisz PW jak chcesz znać szczegóły) i tam sobie zobaczysz jakie zawieszenie będzie spełniało twoje potrzeby ^.- Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Bla, bla, bla, bla, bla... http://ersoftkk.blogspot.com/2011/01/o-zawieszeniu-sow-kilka.html Dodam tylko, że aktualnie jestem zakochany w regulowanych 2pkt. Quote Link to post Share on other sites
tomekef Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 To znaczy właściwie w jakich ? Bo ja nie widziałem nie regulowanego zawieszenia dwupunktowego (jeśli masz na myśli regulowaną długość). Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Ja robiłem do M4 zawieszenie które podał TheHarpun703 i jest bardzo dobre ale klamry muszę kupić lepsze. W razie robienia takiego zawieszenia już radzę kupić pasek przynajmniej 3m wykorzystałem 2,1m to był za krótki zawsze będzie ta możliwość regulacji. @UP To widać że jeszcze żyjesz w starych pasach do AK bo już są regulowane 2 punktowce. Quote Link to post Share on other sites
Czozen Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Hej, mam pytanko. Znalazłem takie coś: http://sklep.orkan-tactical.pl/karabinczyk-hk-style-1-czarny-made-in-usa.html zestaw z tymi karabińczykami wychodzi jakieś 10-15 złotych taniej niż oryginalny jednopunktowy Blackhawk - czyli nie opłacalne. W opisie produktu napisali "W przeciwieństwie do tanich chińskich kopii" Moje pytanie brzmi: gdzie kupić te tanie chińskie kopie? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Podejrzewam, że panu Orkanowi chodziło o chińskie zawieszenia do replik ASG Na przykład http://www.taiwangun.com/zawieszenie-taktyczne-trzypunktowe-do-mp5-g3-m4-coyote-acm Quote Link to post Share on other sites
Czozen Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 dzięki. A czy gdzieś w Polsce można kupić same klamerki? Swoją drogą, jakich zaczepów Wy użyliście w swoich zawieszeniach? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Chyba ci się ceny pomyliły albo producenci , Oryginalny 1pkt blackhawk kosztuje 100 pln do 150 pln w zależności od modelu. Z tego co wiem to chińskie 'klamerki' clash hook nie występują na sklepach w PL. Ja w zawieszeniach mam mash hook. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 (edited) dzięki. A czy gdzieś w Polsce można kupić same klamerki? Swoją drogą, jakich zaczepów Wy użyliście w swoich zawieszeniach? Tak jak axel powiedział, wątpię by gdzieś były chińskie clash hooki dostępne w Polsce. Poszukaj w pasmanteriach i marketach budowlanych (każdy z nich ma dział z linami, sznurkami na metry a obok są karabińczyki, szekle i inne takie. Clash hooków raczej nie znajdziesz, ale może jakąś alternatywę, która by ci odpowiadała Ja osobiście używam karabińczyków tłokowych (takich jak przy smyczach dla psów) i jestem bardzo zadowolony. Edited September 10, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Czozen Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) Chyba ci się ceny pomyliły albo producenci , Oryginalny 1pkt blackhawk kosztuje 100 pln do 150 pln w zależności od modelu. Z tego co wiem to chińskie 'klamerki' clash hook nie występują na sklepach w PL. Ja w zawieszeniach mam mash hook. Nic mi się nie pomyliło :icon_razz2: - na przykład 70UT00BK 2pt lub 1pt 70GS15BK - oba poniżej 100 - ten pierwszy znacznie :icon_razz: Dziękuję za informacje odnośnie klamerek. Edited September 11, 2013 by Czozen Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Nie wiem o jakim katalogu mówisz, Ja mówię o tym co jest 'dostępne' na 2 sklepach w PL handlujących BH. Przy czym modele od 100 pln są 'budżetowe'... Quote Link to post Share on other sites
Czozen Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Nie wiem o jakim katalogu mówisz, Ja mówię o tym co jest 'dostępne' na 2 sklepach w PL handlujących BH. Przy czym modele od 100 pln są 'budżetowe'... A to przepraszam, myślałem że ogólnie, w każdym razie jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts