kazik14 Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 witam, ostatnio stałem się posiadaczem najprawdopodobniej środku do dezynsekcji maski przeciwgazowej bundeswehry - co do tego to tylko hipoteza ;) stało sięto dość szczęśliwie ze względu na to, że przechodziłem przez przystanek autobusowy i zauważyłem logo bundeswehry na opakowaniu więc podniosłem i ujrzałem to : http://imageshack.us/g/84/20110827097.jpg/ Mam wielką prośbę do was ;) Jeśli dokładnie wiecie co to jest no to bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki. PS: możliwe że to prosto z bundeswehry bo w moim mieście trwają teraz ćwiczenia międzynarodowego korpusu zbrojnego w Szczecinie pod kryptonimem Little Eagle II ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 Przeczytaj raz jeszcze co masz na opakowaniu. Dezynfekcja a dezynsekcja to dwie różne rzeczy. Pierwsze to odkażanie, a drugie to pozbywanie się robali. Środek faktycznie wygląda na nasączoną odkażaczem szmatę do wycierania masek. Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 tłumacząc napis na opakowaniu jest to "Środek do dezynfekcji i czyszczenia" a niżej "dezynfekcjościerka dla masek(tlenowych)[w/g google translator]" Quote Link to post Share on other sites
kazik14 Posted September 17, 2011 Author Report Share Posted September 17, 2011 czyli dobrze myślałem ;) wielkie dzięki ! Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Dezynsekcja - usuwanie robali; Deratyzacja - usuwanie gryzoni; Dezynfekcja - usuwanie skażeń biologicznych; Dezaktywacja - usuwanie skażeń promieniotwórczych; Odkażanie - usuwanie skażeń chemicznych. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 tłumacząc napis na opakowaniu jest to "Środek do dezynfekcji i czyszczenia" a niżej "dezynfekcjościerka dla masek(tlenowych)[w/g google translator]" Mogę to tłumaczenie tylko potwierdzić. Opis składu chemicznego, widoczny na drugim zdjeciu, mówi sam za siebie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts