Korkoran Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 Witam, Interesuję się kupnem repliki G3 w cenie +/- 1000zł Znalazłem dwie odpowiadające mi cenowo: - Tokyo Marui G3-SG/1 oraz - CA33E Classic Army Która będzie lepiej służyła? A może jest jeszcze jakaś g3 w tej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Chyba CA będzie lepsze. Ma metalbody i metalową komorę hopsiup. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Ja na twoim miejscu bym wybrał tokyo marui (made in japan) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 (edited) Classic Army na pewno dla wyglądu zewnętrznego, no i większego potencjału tunningowego (mniej części do wymiany). Tokyo Marui dla bdb. komory HU i dobrym stockowym GB, który nie ma dobrego potencjału tunningowego. Ale w stocku jest bardzo dobry, cicha praca, niezły ROF nie wspominając o niezawodności. Ale zewnątrz to plastik.... Wiem co mówie bo mam repliki obu firm, osobiście wziąłbym z TM gearboxa i przełożył do CA ;) jeżeli pasowałyby. Edited September 18, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 18, 2011 Author Report Share Posted September 18, 2011 Maza94: A jak jest z niezawodnością G3 od Classic Army? Jednak jest prawie 200zł tańsze, a wiadomo, że nikt nie chce niepotrzebnie kasy wydawać i skłaniałbym się do CA, ale nie chcę też, żeby coś się zwaliło po 2,3 miesiącach. A jak to jest z gwarancją podczas tuningu? Jak wymienię precke i kilka innych rzeczy nie ruszając samych bebechów to ją stracę? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 (edited) Jeden drobiazg - jesteś oczywiście świadom, że podane przez ciebie CA to nie replika G3 tylko HK33? Niby jedna cyferka, a w ostrym odpowiedniku spora różnica. Edited September 18, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 18, 2011 Author Report Share Posted September 18, 2011 Jeden drobiazg - jesteś oczywiście świadom, że podane przez ciebie CA to nie replika G3 tylko HK33? Niby jedna cyferka, a w ostrym odpowiedniku spora różnica. O, racja :P. Jedyna różnica jaka wpadła mi w oko to inny magazynek. Wiem, że te do g3 są dość łatwe do zdobycia, nie szukałem jeszcze magów od HK33. Jeżeli chodzi o wygląd obu replik to dla mnie różnice są minimalne i nie wpłynie to na mój wybór (no chyba, że te magazynki od HK33 są trudne do zdobycia). Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 To może wtedy jednak też G3 ale jednak od CA? http://taktyczny.com/asg,229,karabin_szturmowy_sar_m41_es_aeg_pl_sportmatch.html http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3918 http://www.asg.com.pl/SAR_Taktik_Rifle_II_Classic_Army,p,433.php Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Witam, polecam g3 sg1 sar taktik rifle II. Kumpel ma. Ja trzymałem w łapkach puściłem parę seryjek :) i wszystko ładnie. Jedyny problem to silnik który po dłuższym czasie strzelania przegrzewa się. Podobno CA daję do replik słabe silniki. Więc najlepiej kupić do niej batke 9,6. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 18, 2011 Author Report Share Posted September 18, 2011 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3918 http://www.asg.com.pl/SAR_Taktik_Rifle_II_Classic_Army,p,433.php To trochę zmodyfikowaliście moje zamiary :). Dzięki za podanie linka do tego g3 od CA. Spodobały mi się dwa modele ten: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3918 oraz ten: http://www.asg.com.pl/SAR_Taktik_Rifle_II_Classic_Army,p,433.php Zastanawia mnie jednak z czego wynika niewielka różnica w cenie. Nie różnią się chyba niczym poza kolorem? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Okładziny chwytu przedniego i dwójnóg lub jego brak. Pozatym, ceny CA są różne w różnych sklepach. Jak szukałem swojej MP5SD2 to trafiałem na ceny od 850-1010zł. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek7 Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Bierz w caprim mi dosyć szybko sprowadzili wszystko jest super! Mam juz pół roku 30 tysięcy kulek na pewno już poszło i śmiało mogę powiedzieć, że replika jest warta swojej ceny. Aha jeszcze jedno teraz classicowe repliki maja mocniejsze spręzyny, nieiwem jakie oznaczenie ale mój ma stabilne 370fpsów PS. komora jest plastikowa bo wczesniej ktoś pisał. Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 18, 2011 Author Report Share Posted September 18, 2011 Bierz w caprim mi dosyć szybko sprowadzili wszystko jest super! Mam juz pół roku 30 tysięcy kulek na pewno już poszło i śmiało mogę powiedzieć, że replika jest warta swojej ceny. Aha jeszcze jedno teraz classicowe repliki maja mocniejsze spręzyny, nieiwem jakie oznaczenie ale mój ma stabilne 370fpsów PS. komora jest plastikowa bo wczesniej ktoś pisał. Słyszałem, że Capri to dobry sklep, ale trochę martwi mnie napis "realizacja zamówienia do 6 tygodni". Co prawda teraz i tak szkoła i nauka to natychmiast nie potrzebuję, ale jak dajmy na to chciałbym replikę mieć w styczniu to powinienem ją na początku grudnia zamawiać, czy w praktyce wygląda to inaczej? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) ASG Shop to również bardzo dobry sklep. Ja bym brał G3A3 ze względu na to, że pół świata biegało lub biega z tym modelem. SG-1 to w ostrym rzadka wersja. Edited September 20, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Capri jest dla mnie o tyle lepszy, że w razie potrzeby mogę tam podjechać osobiście. Pytanie do posiadaczy SAR Taktik Rifle II: Próbował ktoś wymienić okładziny na te z G3A3 z ostrej wersji? Trochę bardziej odpowiadają mi estetycznie, ale nie wiem czy da się to zrobić przy replice SG-1, czy musi być to g3a3. Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 (edited) Bezdyskusyjnie G3 od TM. Miałem G3 od TM, od CA, i G33/HK33 od CA też miałem, CA to @#%.... pozdr. p.s. Miałem i drewniane i zielone okładziny przystosowane do G3, da sie, trzeba trochę tylko z pilnikiem posiedzieć :) Edited September 21, 2011 by gross Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Miałem G3 od TM, od CA, i G33/HK33 od CA też miałem, CA to @#%.... Co konkretnie sprawiło, że taką ocenę wystawiasz CA? :). Mój kolega nie narzeka na tą g3 i raczej uznaje ją za solidną, więc trochę nie jestem pewien co o niej sądzić do końca. Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) Skrzypiący chwyt przedni, samoistnie pękający chwyt pistoletowy (naturalnie gwarancję z tego względu odrzucono - że niby uszkodzenie mechaniczne), kolba, która się odłamała na pierwszej czy drugiej imprezie. Pękł mi nawet język spustowy z gównolitu! Oczywiście potem jak zmieniłem kolbę i okładziny na ostre, chwyt pistoletowy na G&P, język spustowy na stalowy Guardera nie było się już do czego przyczepić :) p.s. Co ciekawe, moje wcześniejsze G3 z Marui (niby plastikowe - czyli niby niefajne) nie miało ANI JEDNEJ z tych dolegliwości. Edited September 22, 2011 by gross Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 22, 2011 Author Report Share Posted September 22, 2011 I tak docelowo mam zamiar wymienić te części na ostre :). A jak jest z osiągami? Jest jakaś specjalna różnica między CA a TM? Quote Link to post Share on other sites
gross Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) CA - więcej fps TM - mniej fps, taki sam zasięg CA - tuning do 380-390 fps w miarę tanio (bez zmiany zębatek) TM - taki sam tuning - do wymiany prawie wszystko, ale za to magiczny HU Edited September 22, 2011 by gross Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Do 380 w CA raczej tłoka, prowadnicy i łożysk nie musisz wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek7 Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ja również przed zakupem martwiłem się opiniami o pękającej kolbie. Ale Użytkuje swoje G3 już dosyć długo i nigdy go nie oszczędzam jedyne co mogłoby się złamać to dwójnóg. Mam drewniane okładziny od ostrego na dzień dzisiejszy i chwyt przedni i metalowa obsada są tak wąskie że trzeba by ingerować w body zresztą wszystko jest opisane w dziale modyfikacje. Bierz SARa w Capri :blush: Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 22, 2011 Author Report Share Posted September 22, 2011 Tak właśnie zrobię :). Myślę, że temat został wyczerpany (przynajmniej ja jestem już pewien co do zakupu :)). Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted September 23, 2011 Author Report Share Posted September 23, 2011 Przepraszam za double post, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Jaki akumulator polecacie do tej repliki? Czy w okolicach 100zł znajdę jakiś konkretny? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts