krystusson Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Witam serdecznie, chciałbym dowiedzieć się czy bardziej opłaca się kupić tańszy ale dalej dobry HK416 od JG (http://www.ballistic.pl/produkt/8099/Karabiny_szturmowe/Repliki_ASG/JG___HK416___Stala_kolba.html) czy też droższy ale... właściwie nie wiem czy lepszy czy gorszy HK416 od GFC (http://wmasg.pl/pl/armoury/show/138036)? Naprawdę nie wiem na co się zdecydować szczególnie że na ten od od JG mam serwis za free :) Pozdrawiem Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Repliki GFC to właściwie JG, z wymienionym body na metalowe, więc rób jak uważasz. Wytrzymałość ta sama, ja mając odpowiednią kwotę skłaniałbym się raczej do GFC, poza tym, przy 900zł można już kupić markowe M4 LMT/Kwa, które jest o niebo lepiej wykonane na zewnątrz jak i wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Repliki GFC to właściwie JG, z wymienionym body na metalowe, więc rób jak uważasz. Wytrzymałość ta sama, ja mając odpowiednią kwotę skłaniałbym się raczej do GFC, poza tym, przy 900zł można już kupić markowe M4 LMT/Kwa, które jest o niebo lepiej wykonane na zewnątrz jak i wewnątrz. Taa, jasne. 5 generacja JG ma metalowe body w standardzie, co do wykonania wew. również bym się kłócił, JG V generacja to porządne podzespoły, na pewno będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
krystusson Posted September 23, 2011 Author Report Share Posted September 23, 2011 Te HK of JG ma od razu metalowe body, byłem w tym sklepie i miałem je w łapkach. Sprzedawca mówił że jest ono "pancerne" i nie do zdarcia, poza tym stockowa od razu nadaje się do gry bez wymiany czegokolwiek. Nie wiem jak jest w przypadku tej repliki z GFC, i jak wypada w porównaniu do JG co jest całym sensem tego pytania :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Kosmicznej różnicy nie będzie. Jak masz serwis za free do JG to bierz JG. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Oba to niezłe chińczyki ale bez jaj dawać prawie 1k za jg :bialaflaga: Przy takich sumach szukaj czegoś markowego. Rozejrzyj się też za używkami- można często dorwać coś fajnego za 400-500zł. Quote Link to post Share on other sites
krystusson Posted September 24, 2011 Author Report Share Posted September 24, 2011 Właśnie chodzi o to czy zwyczajnie nie przepłacę, i czy karabinek JG z (chyba) 2007 dalej jest wart swojej ceny :) Czy za tą cenę dostane DUŻO lepszy karabinek? Bo szczerze to na markach i cenach ni cholery się nie znam. Interesują mnie tylko emki i właśnie H&K Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 IV generacja JG (słyszałem plotki, że jest i piąta, ale jakoś nie potrafię nigdzie znaleźć czym rzekomo różni się od IV) jest jak najbardziej godna polecenia. I zdecydowanie wolałbym kupić taką emkę, niż markową używkę. Ale owszem - to moje własne zdanie i zgadzać się z nim nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 JG ma trademarki, i kosztuje 900zł GFC nie ma, ale na chwilę obecną kosztuje 850, (uprzednio 950) wszystko jest to samo i niczym się nie różni oprócz napisu na body HK -GFC i pudełka z deka inne Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Z HK416 nie masz chyba wyboru w twoim przedziale cenowym. JG to są chyba najsensowniejsze chińczyki jeżeli chodzi o v2. No ewentualnie P&J/A&K ale oni chyba nie robią 416stki. Owszem, markowe będą lepsze, ale z porządniejszych firm HK kręcą się w dużo wyższych cenach. Ewentualnie taka http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1273 emka może ci się spodoba? Wprawdzie to nie hk416... ale na pewno lepsze wewnętrznie od chińców :) Quote Link to post Share on other sites
adam1981 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Odgrzewam http://gunfire.pl/ne...p?id=1215467435 fifibezon miał rację, że GFC to JG ale pytanie brzmi: ile JG w GFC zostało ? Edited October 15, 2012 by adam1981 Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Zaryzykuję stwierdzenie, że 100%. Na replice dodawana jest jedynie grawerka dystrybutora, nic więcej. Na moim HK na pudełku nawet był zerwany nadruk i przyklejona naklejka GFC, czyli nikomu się nie chciało nawet pudełka w chinach przeklepać na inny brand. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts