Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

H&K 416 JG czy GFC?

Recommended Posts

Witam serdecznie, chciałbym dowiedzieć się czy bardziej opłaca się kupić tańszy ale dalej dobry HK416 od JG (http://www.ballistic.pl/produkt/8099/Karabiny_szturmowe/Repliki_ASG/JG___HK416___Stala_kolba.html) czy też droższy ale... właściwie nie wiem czy lepszy czy gorszy HK416 od GFC (http://wmasg.pl/pl/armoury/show/138036)? Naprawdę nie wiem na co się zdecydować szczególnie że na ten od od JG mam serwis za free :) Pozdrawiem

Repliki GFC to właściwie JG, z wymienionym body na metalowe, więc rób jak uważasz. Wytrzymałość ta sama, ja mając odpowiednią kwotę skłaniałbym się raczej do GFC, poza tym, przy 900zł można już kupić markowe M4 LMT/Kwa, które jest o niebo lepiej wykonane na zewnątrz jak i wewnątrz.

Repliki GFC to właściwie JG, z wymienionym body na metalowe, więc rób jak uważasz. Wytrzymałość ta sama, ja mając odpowiednią kwotę skłaniałbym się raczej do GFC, poza tym, przy 900zł można już kupić markowe M4 LMT/Kwa, które jest o niebo lepiej wykonane na zewnątrz jak i wewnątrz.

Taa, jasne.

5 generacja JG ma metalowe body w standardzie, co do wykonania wew. również bym się kłócił, JG V generacja to porządne podzespoły, na pewno będziesz zadowolony.

Te HK of JG ma od razu metalowe body, byłem w tym sklepie i miałem je w łapkach. Sprzedawca mówił że jest ono "pancerne" i nie do zdarcia, poza tym stockowa od razu nadaje się do gry bez wymiany czegokolwiek. Nie wiem jak jest w przypadku tej repliki z GFC, i jak wypada w porównaniu do JG co jest całym sensem tego pytania :)

IV generacja JG (słyszałem plotki, że jest i piąta, ale jakoś nie potrafię nigdzie znaleźć czym rzekomo różni się od IV) jest jak najbardziej godna polecenia. I zdecydowanie wolałbym kupić taką emkę, niż markową używkę. Ale owszem - to moje własne zdanie i zgadzać się z nim nie trzeba.

• 3 months later...

Z HK416 nie masz chyba wyboru w twoim przedziale cenowym. JG to są chyba najsensowniejsze chińczyki jeżeli chodzi o v2. No ewentualnie P&J/A&K ale oni chyba nie robią 416stki. Owszem, markowe będą lepsze, ale z porządniejszych firm HK kręcą się w dużo wyższych cenach.

Ewentualnie taka http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1273 emka może ci się spodoba? Wprawdzie to nie hk416... ale na pewno lepsze wewnętrznie od chińców :)

• 9 months later...
  • 4 weeks later...

Zaryzykuję stwierdzenie, że 100%. Na replice dodawana jest jedynie grawerka dystrybutora, nic więcej.

Na moim HK na pudełku nawet był zerwany nadruk i przyklejona naklejka GFC, czyli nikomu się nie chciało nawet pudełka w chinach przeklepać na inny brand.