enovee Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Witam. Mam na imię Daniel. Można powiedzieć że jestem świeżakiem co do wyboru broni tego typu. Zacząłem swoją przygodę z airsoftem jakieś 3 miesiące temu i posiadam cm028. Chcę zmienić na m4, więc pytanie: Która jest lepsza? I czy w ogóle one się nadają? Replika PJ https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/pj4a1_p_j-2826.html Replika GFC http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html Chyba że macie do polecenia coś lepszego(m4) w podobnej cenie. Proszę o opinię i pomoc w wyborze. Z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 M4 Universal ICS - ma plastikowy korpus, silnik Infinite i mniej fps, ale będzie mniej problematyczny od chińczyków. Poczytaj forum, wszyscy piszą, że dobrego M4/M16 poniżej 1000 zł nie znajdziesz. Ewentualnie dozbieraj do KWA. Na twoim miejscu nie zmieniałbym tej Cymy na chińską emkę. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 No dobra. To te emki sobie odpuszczę, ale co do ics. Jeśli bym ją kupił, co bym mógł w niej zmienić? Chodzi mi o wzmocnienie konstrukcji bo nie chcę żeby mi się rozpadła. Jakbyś mógł mi opisać co w niej zostawić, a co wymienić to byłbym bardzo wdzięczny :) Chcę się zdecydować na jedną dobrą m4 i zacząć zbierać kasę Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 To zbieraj na KWA. Do tego gumkę i lufę. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Można dokładniej? Jakiś link? I dodam, że nie chcę repliki za około 1500zł bo mnie nie stać :) Quote Link to post Share on other sites
Ghost123 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Nie kupuj M4 universal.. miałem i żałowałem... Po pierwsze bardzo prawdopodobne jest to, że pęknie dolne body więc wymiana takiego to jakieś 200zł, mi się zdarzyło więcej awarii, z tego mi wyszło, że wydałem na universala tyle, że starczyło by mi na porządne KWA. Quote Link to post Share on other sites
Gromis Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4029 prosze Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Ok, więc proszę o opinie i ewentualne wypowiedzi dotyczące emki z linku kolegi powyżej :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 No nie rób sobie jaj. Czy tak ciężko wyszukać w szukajce? Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Od tego jest forum! Pytam Was o opinię, a nie szukam po innych portalach ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Tylko tu się pyta, jeśli nie znajdziesz na forum. A o tej replice jest mnóstwo informacji na tyn forum. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Chodzi o szukajkę tego forum. Na nim są tematy o praktycznie każdej dostępnej w Polsce replice/serii replik. I jest tam dużo więcej dużo bardziej kompetentnych odpowiedzi niż jest w stanie udzielić garstka użytkowników, która ma jeszcze siły udzielać rady w "Jestem zielony". Od siebie również polecę dowolne eMki KWA, szczególnie drugiej generacji. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 (edited) Albo nie potrafię wyszukiwać na tym forum albo nic nie ma o tej replice. Znalazłem na innych stronach, ale na tym nic. Pewnie nie potrafię :) Przepraszam za moją uciążliwość, ale to nie jest 300zł :) Edited September 25, 2011 by enovee Quote Link to post Share on other sites
Gromis Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Tak ciężko to było znaleźć? http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/ Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Po 1. Dziękuję bardzo, po 2. Wyczytałem że to bardzo dobra replika i za te pieniądze, po 3. Zastanawia mnie czemu ona kosztuje 830zł, a reszta nie schodzi z 1000zł, po 4. Czy bateria 9.6 mini była by wystarczająca :) Quote Link to post Share on other sites
Gromis Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Te repliki z asgshopu niczym się nie różnią od tych za 1000zł po prostu tam jest taniej:] Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Niepokoi Cię to że aż o tyle? :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Nie bój się - KWA z ASG Shop to dobry wybór. Bateria 9.6 będzie w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 Ok, dziękuję. Postaram się zdobyć tą replikę :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 A ja tak tylko odnośnie pierwszych dwóch postów - ICS Universal nie dorasta do pięt III generacji A&K (P&J) ani IV generacji JG (GFC). To moje subiektywne zdanie i wielu się ze mną nie zgodzi, ale miałem świetny kontakt zarówno z Universalami jak i tymi chinolami - Universal ani ładnie nie strzela, ani ładnie nie wygląda, ani nie jest mniej awaryjny od chinoli, a jego plastikowy korpus przy takiej cenie woła o pomstę do nieba. Nigdy w życiu bym go nie kupił. Jeśli markową replikę, to KWA. Na razie strzelałem tylko z jednego egzemplarza, ale jego zasięg przy stosunkowo niskich FPSach, podobnie jak i kultura pracy stały na naprawdę dobrym poziomie, a wykonanie wcale tak bardzo od G&P nie odbiegało. Poniżej - G&P, ICS (tylko "pełne wersje"), a następnie obecne JG/GFC i A&K/P&J. Choć ja mając do wyboru te cztery ostatnie wybrałbym JG/A&K, ale tego tematu poruszał nie będę, bo znowu zrobi się wojna :D. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Wchodzę z powrotem na asgshop.pl, a tam upatrzone m4 za 960zł :( 130zł w górę poszło Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts