Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PJ czy GFC

Recommended Posts

Witam. Mam na imię Daniel. Można powiedzieć że jestem świeżakiem co do wyboru broni tego typu. Zacząłem swoją przygodę z airsoftem jakieś 3 miesiące temu i posiadam cm028. Chcę zmienić na m4, więc pytanie: Która jest lepsza? I czy w ogóle one się nadają?

Replika PJ https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/pj4a1_p_j-2826.html

Replika GFC http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html

Chyba że macie do polecenia coś lepszego(m4) w podobnej cenie.

Proszę o opinię i pomoc w wyborze. Z góry dziękuję :)

M4 Universal ICS - ma plastikowy korpus, silnik Infinite i mniej fps, ale będzie mniej problematyczny od chińczyków. Poczytaj forum, wszyscy piszą, że dobrego M4/M16 poniżej 1000 zł nie znajdziesz. Ewentualnie dozbieraj do KWA.

Na twoim miejscu nie zmieniałbym tej Cymy na chińską emkę.

No dobra. To te emki sobie odpuszczę, ale co do ics. Jeśli bym ją kupił, co bym mógł w niej zmienić? Chodzi mi o wzmocnienie konstrukcji bo nie chcę żeby mi się rozpadła. Jakbyś mógł mi opisać co w niej zostawić, a co wymienić to byłbym bardzo wdzięczny :) Chcę się zdecydować na jedną dobrą m4 i zacząć zbierać kasę

Chodzi o szukajkę tego forum. Na nim są tematy o praktycznie każdej dostępnej w Polsce replice/serii replik. I jest tam dużo więcej dużo bardziej kompetentnych odpowiedzi niż jest w stanie udzielić garstka użytkowników, która ma jeszcze siły udzielać rady w "Jestem zielony". Od siebie również polecę dowolne eMki KWA, szczególnie drugiej generacji.

Pozdrawiam,

Lao

A ja tak tylko odnośnie pierwszych dwóch postów - ICS Universal nie dorasta do pięt III generacji A&K (P&J) ani IV generacji JG (GFC). To moje subiektywne zdanie i wielu się ze mną nie zgodzi, ale miałem świetny kontakt zarówno z Universalami jak i tymi chinolami - Universal ani ładnie nie strzela, ani ładnie nie wygląda, ani nie jest mniej awaryjny od chinoli, a jego plastikowy korpus przy takiej cenie woła o pomstę do nieba. Nigdy w życiu bym go nie kupił.

Jeśli markową replikę, to KWA. Na razie strzelałem tylko z jednego egzemplarza, ale jego zasięg przy stosunkowo niskich FPSach, podobnie jak i kultura pracy stały na naprawdę dobrym poziomie, a wykonanie wcale tak bardzo od G&P nie odbiegało. Poniżej - G&P, ICS (tylko "pełne wersje"), a następnie obecne JG/GFC i A&K/P&J. Choć ja mając do wyboru te cztery ostatnie wybrałbym JG/A&K, ale tego tematu poruszał nie będę, bo znowu zrobi się wojna :D.