Libero1972 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 (edited) Witam . Mam pytanie do osób znających temat lub tych którzy z takim dylematem się spotkali . Chodzi o to że do repliki GR25 ( GG) ze standardowym GB V.2 chcę założyć Guarderowski Boreup . W zestawie jest dysza . NIestety ta od GR jest inna ( długa) i tu pytanie . Czy po założeniu Boreup standardowa dysza GR nie będzie stanowiła problemu ? Druga rzecz jakiego MINIMALNEGO springa założyć żeby borek działał poprawnie . Chodzi mi o to by zbytnio nie obciążać GB nie koniecznie zależy mi na pierdylionie fps . Edited September 28, 2011 by Libero1972 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Borek będzie działał poprawnie przy każdej sprężynie załóż M90:) a co do dyszy to nie będzie pasować, bo ta od bore up'a ma większą średnicę, dyszę możesz zrobić na zamówienie, na allegro takie sprzedają. pozdro Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 kosteQ jak się nie znasz to nie pisz.... BU działa prawidłowo dopiero przy sprężynie +M120. Inaczej szybko zniszczysz głowicę. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Czyli rozumiem że im mocniejszy spring tym mniejsze zużycie części? Kurde gdybym to ja wiedział zanim wpakowałem $$$ w tuning... Chyba nie wiesz co to jest bore up i czym się różni w konstrukcji od zwykłego zespołu cylindra. Bore up przy słabszych sprężynach nie daje aż takiego przyrostu fps w stosunku do standardowego cylindra dlatego sklepy piszą od m120 (żeby też zarobić) ale do poprawności działania ma się to nijak. Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Chyba to ty czegoś nie rozumiesz... BU to poszerzona średnica całego zestawu (cylinder, dysza itp.) potrzeba większej siły aby uszczelnić cały zestaw. Inaczej głowica tłoka nie będzie miała oporu (poduszka powietrzna) i będzie w pełnym impetem walić w głowicę cylindra. Jeśli mi nie wierzysz zacytuje asgshop.pl - "Zestawy bore-up do sprawnego działania potrzebują sprężyny minimum M120" Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Chyba to ty czegoś nie rozumiesz... BU to poszerzona średnica całego zestawu (cylinder, dysza itp.) potrzeba większej siły aby uszczelnić cały zestaw. Inaczej głowica tłoka nie będzie miała oporu (poduszka powietrzna) i będzie w pełnym impetem walić w głowicę cylindra. Jeśli mi nie wierzysz zacytuje asgshop.pl - "Zestawy bore-up do sprawnego działania potrzebują sprężyny minimum M120" Idze idze... Mając w rękach zestaw układ cylindra i tłok z głowicą jakoś bez problemu wychodzi test strzykawki, więc wyjaśnij mi, jak to się ma do tego co piszą sklepy? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 kosteQ jak się nie znasz to nie pisz.... BU działa prawidłowo dopiero przy sprężynie +M120. Inaczej szybko zniszczysz głowicę. :hahaha: :zastanawia: :bialaflaga: Chyba to ty czegoś nie rozumiesz... BU to poszerzona średnica całego zestawu (cylinder, dysza itp.) potrzeba większej siły aby uszczelnić cały zestaw. Inaczej głowica tłoka nie będzie miała oporu (poduszka powietrzna) i będzie w pełnym impetem walić w głowicę cylindra. Jeśli mi nie wierzysz zacytuje asgshop.pl - "Zestawy bore-up do sprawnego działania potrzebują sprężyny minimum M120" Uwierz mi i kosteQ86'owi, że da rade i na M90, ta sprężyna spokojnie spowoduję to, że oring się rozciągnie, z resztą, aż strasznie dużo to on się nie musi rozciągać. Acha i poduszka też się zrobi !! Jak dla mnie wpakuj tam SP130 i BU, da to spory wynik przy prawidłowym złożeniu ;)) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 (edited) Poczytaj sobie więcej, posprawdzaj, a później kopiuj opisy ze sklepów. Dziwna sprawa bo ja jakoś zatykając dysze palcem nie umiem ruszyć tłoka do końca, a uwierz mi szybszy niż 90m/s nie jestem. Jeżeli u Ciebie potrzeba więcej niż 120m/s to radziłbym sprawdzić jeszcze raz szczelność zestawu. edit: koledzy mnie wyprzedzili podczas pisania posta:) ale na szczęście sprawa jasna:) Edited October 7, 2011 by kosteQ86 Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Nie posiadam BU piszę to co dowiedziałem się z innych portali. Jeśli faktycznie jest tak jak mówicie to zwracam honor. Powiedzcie mi tylko dlaczego w takim razie sklepy wprowadzają w błąd klienta? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Rogalov nie pisz tego co wyczytasz w necie i nie poprawiaj na podstawie tego innych. BU działa Nawet przy SP90 więc nie ma. Notki że działa od M120 to motor napędzający rynek żeby kupić więcej i zapłacić więcej. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 podepnę się do tematu; chciałbym ze swojej sr25k A&K wycisnąć więcej fps ma 410 a chciałbym ok 500 do większego zasięgu.. raczej zlecę to jakiemuś serwisowi jak gunfire - problem jest taki że nie znam tematu a nie chce aby wykręcili mnie na kasę montując coś co nie jest mi potrzebne lub coś co po 2-3miesiącach strzelania załatwi mi mechanizm. czy możecie mi podpowiedzieć jakie i jakich firm części powinny się znaleźć w mojej sr ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Radziłbym Ci wysłać replikę do jakiegoś forumowego serwisanta. Bardzo możliwe, że efekt będzie tańszy i lepszy. A jak chcesz wiedzieć co zmienić i dlaczego, to odwiedź ten temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/50692-oficjalny-sr-25-ak-pj/ Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 dzięki LogaN za odp :) czy na forum znajduje się jakiś kolega z wrocławia który tuningował juz sr25 i ma z gearboxami typu long doświadczenie? proszę o kontakt na pw lub gg Ej, nie krzycz. Chcesz, żeby było lepiej widoczne, to użyj pogrubienia :). /LgN Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Skocz do V2 i zagadaj do Szumiego - może robił Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts