Landsil Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5362&name=ARES_-_DSR-1 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6161&name=ARES_-_Magazynek_DSR-1_-_CO2 po połączeniu będę miał moc i dziurę w portfelu, pytanie brzmi czy ktoś wie czy karabin ma wnętrzności zapewniające precyzję, skupienie i powtarzalność czy też jeszcze wsadzę połowę ceny w części. Na razie wysłałem zapytanie do sklepu, zobaczymy co odpiszą ale i tak sam się nie rozeznam co się nadaje a co nie. co ciekawe specshop nie ma dostępnego maga choć ten jest na redwolf, a redwolf nie ma dostępnego ani tego dsr ani licencjonowanego ale ma magi. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) Mam tą replikę, jak chcesz wiedzieć więcej o niej to pisz na gg: 5856656 Edit: Później postaram się skrobnąć parę zdań o replice, osiągach, rozkładaniu jej itp. Edited October 2, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Landsil - a gdzie chcesz kupić DSR'kę ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 DSR-1 da się kupić w kilku miejscach tylko jej cena jest znacznie wyższa niż na RWA, po za tym od czasu do czasu jest dostępne kilka sztuk na RWA. Dodatkowo można zamawiać w taktycznym, spokojnie mogą sprowadzić. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Czemu akurat taktyczny.com ? (pomijając fakt że nie znalazłem u nich ani jednej repliki ARESA'a). Ale wracając do DSR-ki - Tomaszek - masz ją w "wersji" CO2? Możesz napisać ile FPS osiąga Twoja "ślicznotka" ? p. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 @up Bo współpracują z Aresem przy produkcji Beryli. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Akurat Taktyczny.com,ze względu na to że stali się ich dystrybutorem w Polsce, replik nie ma żadnych bo z tego co dobrze zrozumiałem dopiero będą zamawiane. Na co2 replika powinna mieć około 650fps. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) @Tomaszek: 672-675 fps w normalnych warunkach. @autor topicku: Wymiana magazynka podniesie moc na odpowiedni poziom ale warto pomyśleć też o skupieniu/celności - czyli lufa + gumka. Komora HU jest dobra, wymaga jednak trochę cierpliwości i "poprawek" przy ponownym składaniu. Pozdrawiam, Lambert edit: Aha, nie należy przywiązawać się do optyki z zestawu.. :dry: Edited October 3, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) O własnie Lambert, dobrze że się odezwałeś ;) Lufa w stocku, przynajmniej u mnie była zadowalająca, jednak wymiana na coś lepszego zawsze jest wskazana myślę że najlepiej byłoby zainwestować w PDI, naprawdę warto wydać na nią pieniądze. Edited October 3, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 PDI 595mm mieści się idealnie. Czy sprawdziłeś już maga do CQB? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Tak, mój drogi Mistrzu, replika uszczelniona, na propanie osiąga 500fps więc trochę sporo. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Specshop nie ma i na razie nie wie kiedy będzie miał replikę i magi, nie napisali co jest w środku też. Może nie wiedzą. na stronie taktycznego nie widzę jakoś jej. można kupić gdzieś jeszcze? najchętniej w polskim sklepie [Edit] specshop - nie ma i nie będzie na razie taktyczny - nawet nie widziałem takiej opcji , nie pytałem military.pl - na stronie jest ale bez opisu z opcją zapytaj o dostępność, czekam na odpowiedz redwolf - nie ma ją na składzie. a to wygląda jakoś dziwnie http://www.gunnerairsoft.com/catalog/product_info.php?products_id=1230 Jak się ma sprawa z tą nową/drugą wersją? Edited October 3, 2011 by Landsil Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 @landsil - sam poluje na DSR'ke od pewnego czasu. Pamiętam jak kiedyś ktoś w komisie chciał sprzedać, z niewielkim przebiegiem za coś koło 2,5 K plnów... i się zgapiłem :( Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ale o co pytasz, z tą drugą wersją? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 no czym się rózni od pierwszej, bo mam wrażenie że jakoś mętnie rozgraniczone to jest w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Pierwsza od drugiej czym się różni? Hmm niczym raczej, podobno w drugiej ulepszyli nóżki dwójnogu tyle mi wiadomo. @Padaka, ostatnio stało dsr-1 na komisie za 1.5k. Może będę chciał się swojej pozbyć jeśli trafi się do kupienia gazowy Cheytac. Edited October 3, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 @Tomaszek, lub Lambert, powiedzcie mi, czy w dsr są 2 miejsca w body na magazynek, czy tylko mi się tak wydaję ? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Tak są dwa miejsca na magazynek. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Jeden służy jako "przechowalnia", a drugi do ładowania tak ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ten z przodu to zapas. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Tomaszek jestem pierwszy w kolejce :) Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Hmm, stała mi się dzisiaj rzecz niesłychana, mianowicie odpadła mi sprężynka w komorze hopa, odpowiedzialna za odbijanie ramienia dystansera. Przy okazji sprawdziłem czy komora hopa od Aw338 pasuje do DSR-1 bo wyglądają niemal identycznie, jednak jest małą różnica w śrubkach mocujących więc te elementy nie są kompatybilne. Ogólnie rozkładanie repliki wymaga cierpliwości bo jest stosunkowo dużo śrubek do odkręcania. Z wad mogę jeszcze wymienić plastikowe pudełeczko w środku, które trzyma komorę hopa lufę i ma miejsca na śrubę do chwytu pistoletowego. Plastik jest podłej jakości i wygina się poprzz wkręcanie śrubek. Jak coś mi się przypomni to napiszę, ale chyba więcej wad i niedogodności DSR-1 nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Może będę chciał się swojej pozbyć jeśli trafi się do kupienia gazowy Cheytac. Przecież Ty już kupiłeś cheytaca jednego. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Może chce mieć drugiego :D Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Dex kupiłem ale springa, a chciałbym mieć gazowego, najlepiej na łuski :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts