Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Stock CM048 + m130

Recommended Posts

Siema

Troche już strzelam się z mojej cymy, ale sianie kulkami w przeciwnika jest już dla mnie zbyt monotonne , wole oddać jeden i z dalszej odległości celny strzał. Niedawno otwierałem GB siedzi tam stockowa m125 , sladów zużycia nie ma i chce tam wsadzić sp130 guardera , strzelam z lipola 2200mah 20c 7,4v i rof jest bardzo zadowalający mimo stockowych kabli ( ale nie mam bezpiecznika) i :

1. Cczy ten lipol pociagnie mi sp130 ?

2. Wymienić coś jeszcze w tym GB ? biorę jeszcze łożyska ślizgowe- producent obojętnie jaki ? dla pewnośći cm48 ma 7mm tak ?

oczywiście do tego kupie lunetę :)

Przy dobrych wiatrach (jeśli okazałoby się, że Twoja stockowa sprężyna jest już nieco zbita) może dojść nawet do 5 metrów.

Według mnie zdecydowanie lepszym pomysłem będzie wsadzenie dobrej preclufy, gumy hopa i używanie dobrych kulek (powiedzmy 0,28g G&G). Zasięg maksymalny zbytnio nie wzrośnie, natomiast znacznie poprawić powinien się zasięg skuteczny (nawet o 10-15 metrów, jeśli będziesz miał wszystko ładnie poskładane na dobrych częściach).

Aha zapomniałem , precke i gume już mam , precka i guma systemy , dlatego chcę władować sp130 i strzelać za pomocą lunety - wiem że u guardera sp130 to troche więcej niż m130.

A szyna montażowa boczna do AK od CyberGuna ze zbrojowni siedzi dobrze i stabilnie na cm048 ?

Wszystko szczęśliwie doszło.

Replika ma min. nowe spodkładkowanie i nowe łożyska przez co ciszej chodzi , dysza też się spisuje elegancko podobnie jak luneta i chwyt.

Ale mam jedno ale, po zamianie sprężyny na sp130 ze stocka rof o dziwo pozostal taki sam a nawet wydaje mi sie większy o.0 a sprężyna jest mocniejsza...

Zasięg nieznacznie się zwiększył. Sądzilem że sp130 będzie więcej męczyć 7,4v i 20c

Jest sens ładować tam m150 G&G ?

guardera sprzedam ...

Jeśli brakuje Ci mocy to jest sens ładować m150 ale do tego będziesz musiał wstawić nowy tłok,a jak tłok to i głowicę tłoka bo stockowej nie przykręcisz.No przydałoby się wymienić głowicę cylindra bo możliwe że ta plastikowa mogłaby paść na takim springu.

• 2 weeks later...