KubonMan Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Siema Troche już strzelam się z mojej cymy, ale sianie kulkami w przeciwnika jest już dla mnie zbyt monotonne , wole oddać jeden i z dalszej odległości celny strzał. Niedawno otwierałem GB siedzi tam stockowa m125 , sladów zużycia nie ma i chce tam wsadzić sp130 guardera , strzelam z lipola 2200mah 20c 7,4v i rof jest bardzo zadowalający mimo stockowych kabli ( ale nie mam bezpiecznika) i : 1. Cczy ten lipol pociagnie mi sp130 ? 2. Wymienić coś jeszcze w tym GB ? biorę jeszcze łożyska ślizgowe- producent obojętnie jaki ? dla pewnośći cm48 ma 7mm tak ? oczywiście do tego kupie lunetę :) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Sprężynę m130 ten GB wytrzyma bez zająknięcia, ale ROF na tej batce będziesz miał mocno średni. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 Rozumiem :D o wytrzymałość sie nie martwie, będzie only semi, a jak reszta (chodzi mi również o łożyska)? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 U mnie te łożyska wytrzymują m140 i duży rof więc z m130 nie powinno być problemów. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 Rozumiem elementa 7mm tak ? a dysze na uszczelniąną ULTIMATE do AK opłaca sięwymieniać ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Stockowe,a dysze weź lepiej JBU, albo jak masz 200zł na zbyciu to cały zestaw Bore-up. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 NA stockowych mam małe luzy dlatego chciałem wymieniać , czy z małymi jeszcze mozna ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 (edited) Jak masz luzy to dla świętego spokoju wymień na jakieś ślizgi. Np. https://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_lozyska/stalowe_7_mm_lozyska_slizgowe_shs-2336.html Edited October 2, 2011 by Ryba1993 Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 No i tak zrobie , robie zakupy na zbrojowni i tam kupie , akurat są lożyska elementa i dysze ulitmate do AK + sprężyna guarder sp130 reszta stock - ile to może dać fps 480-500 ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Bez przesady,ok 460FPS powinieneś wycisnąć. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 2, 2011 Author Report Share Posted October 2, 2011 ok i ostatnie pytanie , zasięg względem stocka dużo wzrośnie ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 2-3m Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Przy dobrych wiatrach (jeśli okazałoby się, że Twoja stockowa sprężyna jest już nieco zbita) może dojść nawet do 5 metrów. Według mnie zdecydowanie lepszym pomysłem będzie wsadzenie dobrej preclufy, gumy hopa i używanie dobrych kulek (powiedzmy 0,28g G&G). Zasięg maksymalny zbytnio nie wzrośnie, natomiast znacznie poprawić powinien się zasięg skuteczny (nawet o 10-15 metrów, jeśli będziesz miał wszystko ładnie poskładane na dobrych częściach). Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Aha zapomniałem , precke i gume już mam , precka i guma systemy , dlatego chcę władować sp130 i strzelać za pomocą lunety - wiem że u guardera sp130 to troche więcej niż m130. A szyna montażowa boczna do AK od CyberGuna ze zbrojowni siedzi dobrze i stabilnie na cm048 ? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 (edited) Mam szynę od CG i również Cymę 048, szyna siedzi elegancko i stabilnie. Edited October 3, 2011 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Dzięki za rzeczową odpowiedź :D Ale dalej mam dylemat czy jednak zastąpić dyszę stockową na krótka uszczelnioną do AK od Ultimate, prosił bym alby wypowiedział sie na ten temat ktoś jeszcze :) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Koleś weź sobie odpuść tą dyszę dozbieraj i kup zestaw bore-up Guardera. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 A co jeżeli ma nieszczelności dysza-głowica cylindra. Lub niechce kupować zestawu bor up? Moim zdaniem weź tą dyszę uzyskasz na szczelności i może nawet do max 20fps. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Racja tyle hajsu co BU kosztuje to drogą nie chodzi , no chyba że ktoś mi fundnie to sie nie pogniewam :D Kupie tą dysze i zobaczymy jak to bedzie. NA stockowej szczelość jest taka sobie. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Wszystko szczęśliwie doszło. Replika ma min. nowe spodkładkowanie i nowe łożyska przez co ciszej chodzi , dysza też się spisuje elegancko podobnie jak luneta i chwyt. Ale mam jedno ale, po zamianie sprężyny na sp130 ze stocka rof o dziwo pozostal taki sam a nawet wydaje mi sie większy o.0 a sprężyna jest mocniejsza... Zasięg nieznacznie się zwiększył. Sądzilem że sp130 będzie więcej męczyć 7,4v i 20c Jest sens ładować tam m150 G&G ? guardera sprzedam ... Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Jeśli brakuje Ci mocy to jest sens ładować m150 ale do tego będziesz musiał wstawić nowy tłok,a jak tłok to i głowicę tłoka bo stockowej nie przykręcisz.No przydałoby się wymienić głowicę cylindra bo możliwe że ta plastikowa mogłaby paść na takim springu. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Podobno te cymki chodza na takich zestawieniach bez problemu nie wiem jak u was ale niech sie wypowiedza jeszcze inni : > Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Ciekawi mnie czy szkielet wytrzymalby na auto te sp150 guardera Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Ja w cm048 waliłem na sp140 na auto przy rofie ok 25 przechodziło ok 30 k kulek i zero awarii Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted October 28, 2011 Author Report Share Posted October 28, 2011 Sidor - Zależy na jaki szkielet trafisz , ale wytrzymują takie springi. U mnie jest już wsadzona m160shs wystrzelane ponad 1k kulek i wszystko elegancko chodzi + do tego dysza shimming i łozyska Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts