butelka Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 No nie no oczywiście, ale jak za tą cenę to bdb, replika z dobrymi bebechami, które dużo wytrzymają. Za tą cenę nie ma się czego czepiać. Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Ważne jest natomiast to, że na 90% Gb KWA może się nie przyjąć do body Magpula (jak jajecznica na kacu). Mógłbym się dowiedzieć dlaczego nie pasowałyby te Gb to body Magpula. W końcu KWA też ma łamane body jak w oryginale. (Magpul również, przynajmniej tak mi się wydaje.) Ale jak już kolega zauważył, to przyznam się że właśnie chciałem stworzyć coś w stylu M4 Chrisa Costy. Co prawda z drobną swoją modyfikacją oczywiście za pomocą części Magpula. Edited October 22, 2011 by SgtSmigiel Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Mógłbym się dowiedzieć dlaczego nie pasowałyby te Gb to body Magpula. Mógłbyś, czytając obszerny temat o KWA. To body magpulowe jest w porządku, po prostu repliki KWA mają lekko niestandardowy szkielet, dlatego nie pasują do nich inne korpusy. Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Więc nie ważne czy body z Magpula czy z G&G to w większości przypadków może być problem, ale gdybym zachciał zmieniać body w KWA, to na co zwracać uwagę, bądź co jeszcze zmienić gdyby nie pasowało? Edited October 22, 2011 by SgtSmigiel Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Gearbox KWA można wsadzić w inny korpus, ale trzeba go będzie podpiłować - już to testowaliśmy. Wynika to z faktu, że szkielet KWA jest w kilku miejscach grubszy (i dlatego m.in. jest tak wytrzymały). Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 Nie jestem profesjonalistą ale mam w domu nieco porządnego sprzętu, pilniki, szlifierki (ale chyba one nie będą potrzebne). Czy wymagało by to wiele pracy i umiejętności z mojej strony. (Na co uważać gdybym zechciał wyszlifować GB) Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 To zależy od korpusu. U nas nie było to skomplikowane, trzeba było podpiłować fragment, w który wchodzi dolna przednia część gearboxa, która się nie mieściła. Korpus był chyba jakiś chiński (nikt już nie pamięta jaki, bo giwera jest stara). Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 Dobra wielki dzięki teraz tylko zbierać na jakieś KWA (bo mi się spodobało), najlepiej używane bo tańsze, a i tak trochę kasy wrzuce w tuning wizualny, (kolba na 100%, z body to jeszcze pomyślę). Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 (edited) Czyli jesteś pewien, że GB z KWA pasuje do body Magpula? Bo skoro tak doradzasz, to miałeś KWA i wiesz, co mówisz, prawda? Lesio, da się. Wystarczy dużo chęci, czasu, pilnik, nowa komora (jednoczęściowa) i nowa dysza. Gdzieś na WMASG widziałem KWA w body właśnie Magpula. O, tutaj Żeby nie było, mam M4'ke KWA ;) Edited October 24, 2011 by gecko123 Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 Jak byście mieli kogoś kto chciałbym sprzedać KWA II Gen. to chętnie kupie. Nawet z uszkodzonymi czesciami zewnętrznymi. Bo i tak mam zamiar zmienić. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Lesio, da się. Wystarczy dużo chęci, czasu, pilnik, nowa komora (jednoczęściowa) i nowa dysza. Gdzieś na WMASG widziałem KWA w body właśnie Magpula. O, tutaj Żeby nie było, mam M4'ke KWA ;) Wszystko się da, ja widziałem AK od TM z drewnem z ostrego (a uwierz, ze potrzeba magii, by pasowało). Pytanie tylko - po co się męczyć, skoro G&P jest lepiej wykonane i body pasują od ręki? Wybaczcie, ale KWA naprawdę jest... paskudne. :) Ich GB na oczy nie widziałem, ale z zewnątrz... Za tę cenę jest to dla mnie rozczarowanie. :) Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 25, 2011 Author Report Share Posted October 25, 2011 Ale o osiągach nic złego nie powiedziałeś. A to jest dla mnie najważniejsze . :happy: Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 KWA ma PODOBNO świetny GB. Ale o nim jest cały temat i wystarczy go poczytać, by wyrobić sobie opinię. Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 25, 2011 Author Report Share Posted October 25, 2011 Widziałem, po 10 stronach się zmęczyłem. Ale zaraz ponownie wrócę do lektury. Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Kup KWA i nie męcz już nas i tego tematu. :cool: Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Od siebie też polecam ;) Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 Oj tam oj tam xdd Dobra TEMAT DO ZAMKNIĘCIA. Link to post Share on other sites
Recommended Posts