daniel77211 Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Zaczynam zabawe z asg ( wcześniej brałem udział w paru ,,zabawach") wybór mój padł na role snajpera,strzelca wyborowego. Przestudiowałem forum i zdecydowałem się na wybór Well warrior mb01. Karabin ma fajny wygląd, z tego co wyczytałem dobry do tuningu. Znalazłem w sklepach internetowych pare ofert i sporządziłęm kosztorys: Specshop Karabin+dwójnóg+luneta-540zł Taiwangun karabin-428 (https://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-01_olive_well-2362.html) dwójnóg-60 luneta najtańsza-100 Razem-588 Gunfire (http://gunfire.pl/product-pol-1152193784-WARRIOR-I-SNIPER-SET-z-dwojnogiem-luneta-i-montazem-upgrade-.html) karabin+dwójnóg+luneta+montaż upgrade-585 Wszystkie podzespoły będą wymieniane stopniowo. W 2 fazie tuningu zamierzam wsadzić do środka dedykowany zestaw tuningowy do replik wella Cena Taiwangun 62 PLN Cena w Specshop 110 PLN W jakim sklepie polecalibyście kupić replike?? Zależy mi na tym aby serwis był szybki i dokładny. Najbardziej z tych wszystkich ofert interesuje mnie replika z Gunfire.Dostaje replike z dwójnogiem,lunetą i zestawem tuningowym. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?? Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Jakie jest wasze zdanie na ten temat?? Zrazisz się zaczynając od takiej repliki. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/86254-zielony-snajper/ Tematu nie zamykam (choć istnieją dziesiątki podobnych), gdyż może inni użytkownicy będą mieli na tyle cierpliwości i czasu (którego ja w tym momencie nie mam), by po raz kolejny pisać dlaczego nie warto kupować takiej repliki, dlaczego z elektrykiem będziesz się lepiej bawił, itp. - czyli czekam na wdrożenie standardowych procedur ratowania Zielonego przed stratą pieniędzy i zapału do tego pięknego hobby :). Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Cm.028 będzie lepszą snajperką, szturmówką, bronią wsparcia, czy pompką... i nawet rzucać nią będzie łatwiej w razie czego. Edited October 10, 2011 by arend Zdanie zaczynamy wielką literą. Link to post Share on other sites
daniel77211 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Jakie inne karabiny sprężynowe moglibyście polecić?? Z elektryków podoba mi się steyr aug i P90 Clasic army, choć bardziej wolałbym springa. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Czy ja dobrze rozumiem, masz zamiar zrobić z P90 snajperkę? Powodzenia. Edited October 10, 2011 by 50zyt Link to post Share on other sites
internauta84 Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Ze sprężynówki polecam http://www.lucas24.pl/produkt/1313/bron-specjalna/51104/karabin-asg-maruzen-aps-sr-2-l dobre repliki ma też Tokyo Marui Link to post Share on other sites
daniel77211 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 P90 jako broń szturmowca, wiem że pod snajperke się nie nadaje. Zapomniałem dodać kwota jaką chce przeznaczyć to 800-max 1000 PLN Link to post Share on other sites
Didi Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 To kup sobie Cm.048 i biegał z nią, zapominając o głupim pomyśle zostania snajperem. Link to post Share on other sites
Damianosky Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Snajper powinien posiadać mocniejszą replikę a moc powinna iść w parze z doświadczeniem i opanowaniem. Jak wyczytałeś, że dobry do tuningu to powinieneś też wyczytać o jego kosztach... Link to post Share on other sites
Graven Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 z tego co wyczytałem dobry do tuningu. Gdzie Ty to wyczytales? Do powieszenia na sciane moze i sie nadaje, jezeli mowimy o tuningu pokoju... W 2 fazie tuningu zamierzam wsadzić do środka dedykowany zestaw tuningowy do replik wella Cena Taiwangun 62 PLN Cena w Specshop 110 PLN Jezeli to sa koszta "tuningu" to zapomniales dodac chyba jedno 0 na koncu... http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/ Za 800-1k kup jakiegos szturma, Cm.048 jezeli lubisz AK, M4 KWA, nad AUGiem tez mozna sie zastanowic, o ile mnie pamiec nie myli JG robi/robilo niezle. Link to post Share on other sites
daniel77211 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Czytałem również o kosztach tuningu.Kwota jaką podałem jest na start, stopniowo będe kupował nowe części polepszając osiągi, chyba że zmienie zdanie i kupie coś innego. Edited October 10, 2011 by daniel77211 Link to post Share on other sites
Didi Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 No to zmień to zdanie tera, bo potem zmienisz w trakcie "tuningowania" i replika wyląduje jak dziesiątki innych na Allegro. Link to post Share on other sites
daniel77211 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 W Asg chciałbym pełnić role strzelca wyborowego, działać po ,,cichu". Podobał mi śię M14ebr ale kosztuje 1700PLN. Broń typu AK,M16 nie podoba mi się. Co innego moglibyście polecić?? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) N14 zwykłe. Sam zaczynałem od Cymy (co prawda dwa tygodnie ją miałem :P), tak mi się spodobało, że skończyłem na G&G. No i na upartego do Cymy możesz złapać konwersję EBR chyba. I na jeszcze bardziej upartego - można ją troszkę stuningować. EDIT: Kart ma chyba EBR, ale nie wiem jak z opiniami o tym. Edited October 10, 2011 by Lesio Link to post Share on other sites
arend Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Jeżeli już się koniecznie uparłeś na rolę snajpera najsensowniej będzie jak pomyślisz o właśnie AUGu lub M14 Cymy. Standardowe części gerboxów gwarantują tuning w rozsądnych kosztach, również standardowe lufy i komory hopa tuning ułatwią. Tuning sprężyn jest drogi (bardzo i niekoniecznie daje dobre efektu jeżeli tuningujący niewwie co dokładnie robić). Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Widzę, że niektórzy tak zajadle wybijają nowym pomysł snajperstwa <co samo w sobie słuszne jest raczej> to sami tez nie bardzo mają pojęcie o snajperstwie bo słyszę tu głosy, jakoby ten warrior nie nadawał się na bazę pod snajperkę :D. Ludzie, ogarnijcie się troszke. Kolega pyta o bazę pod snajperkę. Warrior jest jedną z kilku najlepszych replik pod tym względem. To, że nie stać go na snajperkę czy tez może stać- oceni on sam, za kilka miesięcy jak już sam utopi własną kasę w czymś co wyląduje na allegro. Nie uszczęśliwiajcie nikogo na siłę. Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Początkująca osoba, która zaczyna zabawę z airsoftem nie powinna być snajperem. Trzeba mieć ogromne doświadczenie i opanowanie. 650fps to nie jest zabawa, dostanie kulką lecącą 720 km/h w twarz może się źle skończyć, wybitymi zębami, przebitymi policzkami, uszami. Tańsze okulary mogą tego nie wytrzymać. Do tego trzeba mieć broń boczną bo jak ktoś podejdzie na 10m-15m to snajperki nie powinno się już używać. Dobry boczniak na gaz to dodatkowe koszta. Elektryczne się nie nadają bo mają mały zasięg z powodu krótkiej sprężyny. Jednak jeżeli nadal chcesz być snajperem to wg mnie dobrą bazą jest SWD od A&K, jest tanie, używa standardowych części do AEG'ów, metalowe body(ZnAl). Ale i tak wszystko idzie do wymiany więc tuning + replika wyniesie około 1500zł. Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Warrior jak najbardziej nadaje się na snajperkę. Tyle, że wymaga "nieco" więcej pracy przy pasowaniu poszczególnych części (zwłaszcza, jeśli są dorabiane) niż japoński odpowiednik. Niemniej, da się. Ale to będzie kosztować. Sporo. Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) :teethh: 720 km/h ~ 2362 FPS. Kulka z taką prędkością nie tylko wybije zęby. 650 fps ~ 200m/s = 720km/h Ktoś ma problemy z liczeniem :teethh: Google kalkulator ;) 650 (feet / second) = 713.23200 km/h Edited October 10, 2011 by MrOsamaful Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Ops, głupio wyszło, że edytowałem post. Rzeczywiście fail ponad przeciętną. :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Ja tam bardziej boję się nowych ze stockowymi cymami niż nowych z replikami po 600fps. Z resztą nie znam takiego żadnego. Link to post Share on other sites
Damianosky Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Podzielam opinie Dextera, łupanie 450fps serią z bliska to normalka - przecież to stock :huh: Swoją drogą zrobił się offtop jak w wiekszości tego typu tematów w dziale jestem zielony... Edited October 10, 2011 by Damianosky Link to post Share on other sites
Śliwa Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 (edited) Co racja to racja. Seria 5 kulek lecących z prędkością normalną dla stockowych chińczyków tj 400-430 fps na pewno może wyrządzić więcej krzywdy niż jedna kulka lecąca z prędkością 600-650 fps. Co innego jeśli to jest snajperka na bazie np. M14 czy SR25 gdzie masz te 600 fps i tryb semi auto. Ja z mojej strony sugerował bym kupić sobie jakiegoś AEGa typu M14, M16, a potem jak już się nauczy grać (wbrew pozorom airsoft to nie zawsze bezsensowna, za przeproszeniem "jebanka" gdzie lata się bezmyślnie jak na jakichś obozach paintballowych dla młodzieży), nauczy cierpliwości i "sztuki" bycia snajperem (bo prawda jest taka że nie każdy nim może być, i nie chodzi tu tylko o odpowiedzialność :icon_razz2: ) to brać się za przeróbki, albo kupić najpierw szturmówkę np. jakiegoś kałasza z cymy (0.40 wzwyż) lub jakieś mp5 które potem będzie robić za boczną, czy też jakieś m4, a potem kupować warriora i w nim grzebać. Jak dobrą Warrior by nie był podstawką pod tuning to wyjdzie on go drożej niż 1000zł, a co jeśli uzna, że snajperstwo to jednak nie dla niego? Z M16 czy M14 zawsze możesz wtedy wrócić do bycia szturmanem z mocą 400-450fps :) Edited October 11, 2011 by PiotrqŚ Link to post Share on other sites
daniel77211 Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 Zdecydowałem się jednak na m14 EBR firmy KART. Czytałęm troche o nim na forum i mam pytanie do posiadaczy jak jest z częściami do niego ?? Link to post Share on other sites
wolves Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Do m14 nie ma BU, ale cała resztę kupisz... Tylko uwierz że to jest ciężka replika, a jej waga nie rozkłada się równomiernie tylko stanowczo na przód. Jeżeli masz możliwość ja obejrzeć przed kupnem to tak zrób. Link to post Share on other sites
Recommended Posts