Kulis Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Sklep taiwangun.com włączył niedawno do swojej oferty Dragunova - elektryka. Standardowo replika posiada m120 co przekłada się na ok. 420 fps. https://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/cm_svd_cm-2873.html W filmiku zamieszczonym przy sprzedawanym przedmiocie pokazana jest moc na m140 - ok. 510-520 fps. Ktoś kiedyś powiedział: "Co to za snajperka poniżej 500 fps?!". Toteż to SVD aż się prosi o zamontowanie tej mocniejszej sprężyny. I tu właśnie pojawia się pytanie... czy ona to wytrzyma? Albo właściwie: jak długo pożyje? Dodatkowe pytanie: elektryk z ogniem tylko pojedyńczym? Trochę dziwna sprawa... Edited October 16, 2011 by Kulis Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Dlaczego dziwna sprawa? Oryginał serią nie strzelał. Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Nic strasznego nie powinno się dziać z m140. Tak, to swd ma tylko ogień pojedynczy... i dobrze. Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Nie no, ludzie 2 tematy o tej replice już są - jeden z nich dosłownie LINIJKĘ wyżej, a drugi w odpowiednim dziale... Link to post Share on other sites
Kulis Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Dlaczego dziwna sprawa? Oryginał serią nie strzelał. Oryginał M82 Barret też serią nie strzelał, a replika - owszem. EDIT: gdzieś widziałem kiedyś filmik, ale za teraz cholere nie mogę znaleźć. Nic strasznego nie powinno się dziać z m140. Tak, to swd ma tylko ogień pojedynczy... i dobrze. Dzięki za info. Nie no, ludzie 2 tematy o tej replice już są - jeden z nich dosłownie LINIJKĘ wyżej, a drugi w odpowiednim dziale... Ten ogólny znalazłem - przyznaję się do błędu. Linijkę wyżej takiego nie ma. Skoro pytanie dotyczyło części to jest jak najbardziej w odpowiednim dziale... ...przynajmniej tak sądzę ;) Edited October 16, 2011 by Kulis Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Mówiąc o linijce wyżej, miałem na myśli ten w dziale nowości: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/111581-swd-aeg-od-cymy Tu jest większość znanych informacji o tej replice. Ale, że jest to dział nowości, to temat prędzej, czy później z niego wyleci, więc być może dyskusja przeniesie się tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/117291-swd-aeg-by-cyma/ Pozdrawiam! Edited October 16, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Bardziej bym się tu obawiał wytrzymałości zębatek w szczególności tej czwartej nie standardowej. Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Nie widzę potrzeby, by powstał tutaj kolejny temat odnośnie tego SWD. Póki co większość informacji pisana jest w Nowościach. Później mam nadzieję, że przeniesie się tamtą dyskusję do działu AEGów II klasy. Jeśli natomiast ktoś zastanawia się nad tuningiem, wymianą części, itp. - tutaj odpowiedni powinien być temat w Karabinach Wyborowych. Ten jest jak piąte koło u wozu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts