Witorrio Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Cześć. Rekonstruuje się na hmm... nie wiem jak to określić... SF / WP na misjach Ogólnie chcę kupić kamizelkę taktyczną, zastanawiam się nad FSBE, CIRAS lub Plate Carrier. Przyjmijmy że rekonstruuje się na Navy Seals. Która z tych kamizelek wygląda lepiej, bądź też, która z nich jest bardziej funkcjonalna ( przylega/trzyma się dobrze ciała i nie ogranicza ruchów ) Nie mam dużo pieniędzy, a nie mam czasu na zbieranie kasy, więc podaje moje trzy propozycje. PS. Jeżeli macie jakieś kamizelki czy coś, podajcie linki. max dam 200 zł, ale wolę w cenach 100-140 http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193274-CIRAS-Maritime.html https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/kamizelka_taktyczna_aav_fsbe-olive_a_c_m-1236.html https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/kamizelka_typu_plate_carrier_side_cummerbund_system_olive_a_c_m-2277.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 To jest tandeta,lepiej trzymaj się od tego z daleka. Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 (edited) Ale słuchaj, to nie jest moje hobby zycia bym wydawał na kamizelkę 700 zł, na buty 600 zł a na kurtkę 600 zł, no i może karabin za 4000, choć interesuję się wojskiem i chcę iść do wojska. Ale ja to robię dla zabawy.. Co lepszego możesz polecić? Edited October 23, 2011 by Witorrio Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Jeśli rekonstrukcja, to nie takie zabawki Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Hmmm..... za 200 zyla to ty kamizelki porządnej nie kupisz ;D To co wybrałeś to tzw. "MADE IN CHINA" i raczej będzie sprawiała fajny wygląd niż funkcjonalnośc :biggrin: , po prostu sobie odpuść i dozbieraj ciut więcej ;) Szkoda wydawać na taki badziew xD przejrzyj sobie polską produkcję : http://miwomilitary.pl/?p=9.1.KAMIZELKI- LUBLINIEC http://www.miwo-military.net/-produkty/kid,68/KAMIZELKI PRASZKA A i jeszcze jedno odpuśc sobie ten sklep, który podałeś w pierwszym linku Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Hmmm..... za 200 zyla to ty kamizelki porządnej nie kupisz ;D To co wybrałeś to tzw. "MADE IN CHINA" i raczej będzie sprawiała fajny wygląd niż funkcjonalnośc :biggrin: , po prostu sobie odpuść i dozbieraj ciut więcej ;) Szkoda wydawać na taki badziew xD przejrzyj sobie polską produkcję : http://miwomilitary.pl/?p=9.1.KAMIZELKI- LUBLINIEC http://www.miwo-military.net/-produkty/kid,68/KAMIZELKI PRASZKA A i jeszcze jedno odpuśc sobie ten sklep, który podałeś w pierwszym linku Pozdrawiam Dlaczego ma odpuścić sklep? Dobry sklep w miarę,tylko nie jeśli chodzi o kupowanie dodatkowego szpeju. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Dokładnie poszukaj sobie czegoś na miwo-kt8 masz za 259zł. Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 Kazdy mowi " dozbieraj kase " ale napisałem jasno, nie mam kasy, a musze szybko kupić. Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Dlaczego ma odpuścić sklep? Dobry sklep w miarę,tylko nie jeśli chodzi o kupowanie dodatkowego szpeju. Jakoś jestem negatywnie nastawiony na ten sklep ;) Zawsze nic nie mogę kupić we Wrocku na ul. Tęczowej 25 ---- zawsze "nie ma tego produktu" itp ;D Kazdy mowi " dozbieraj kase " ale napisałem jasno, nie mam kasy, a musze szybko kupić. Bo tak lepiej ;D Na szybko lepiej nie kupuj. Ja tak się kilka razy przejechałem--bo chciałem szybko kupić ;D Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Nie nazywajmy tego rekonstrukcją, a tego kamizelkami. Do rekonstrukcji potrzebny jest oryginalny sprzęt. A to jest najniższa półka (a właściwie podłoga). Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 No to będę biegał z magazynkami w ręce i i obkleję się najlepiej taśmą. Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Skoro taka twoja wola to..... Nic na siłę ------- kup, a od razu zmienisz zdanie ;D Tylko,że szkoda kasy na to "cuś" Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 (edited) Nie moja wola, ja chce jak najwięcej opini, a nie że potrzymaj kase i kup coś dobrego, to mi nic nie pomoże, ja potrzebuję konkretów. Edited October 23, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Chcesz konkretów do rekonstrukcji ?? Kup oryginał :biggrin: Tanie napewno nie jest i 200zł ci nie starczy ;) Rozejrzyj się po miwo-military ;D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 nie moja wola, ja chce jak najwięcej opini, a nie że potrzymaj kase i kup coś dobrego, to mi nic nie pomoże, ja potrzebuję konkretów. Beznadziejne szycie,prujące się,rozlatujące się. Badziew. Wystarczy? W PSTG kupisz też w miarę tani i bardzo dobry szpej,ale trzeba czasem trochę poczekać - warto. Quote Link to post Share on other sites
Kaszub Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Po pierwsze na rekonstrukcję trzeba mieć pieniądze wręcz cała ich przyczepę, lepiej użycz słowa "stylizacja". Po drugie zastanów się ile masz tych magazynków 2,3 czy 12 bo po co Ci tak kamizelka mając 2 magazynki butelkę wody, batonik i paczkę kulek. I nie rozumiem tutaj Wp na misjach i nagle wyskakujesz z Sealsami ? Jak konkrety kup LBV z Demobilu np za 70-140zł i nie będzie drogo, a będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 (edited) http://img256.imageshack.us/img256/6757/img9732i.jpg Szczegółowy kitlist 1.Hełm BFT: - ESS NVG - Cat eyes - Gogle strapsy FG - Oryginalne zawieszenie - peltor Comtac 1 (replika) - Blacha NVG - Żuraw standard NVG - Okulary Revision Sawfly 2.Kamizelka: - Paca pod PC od flyye w rd z miękkimi wkładami. * Plate carrier od Flyye Ind. z atrapami SAPI: - 5 ładownic na magazynki STANAG, ładownica na radio, admin pouch, cargo pouch, ładownica na granat, klamerki nexus, kompas, moduł PTT U94, MBSS z przyczepioną "ładownicą" na okulary oraz z camelbakiem w środku, osłonka na wężyk w RG, jakaś amerykańska naszywka i inne duperelanse. - Zawieszenie MS2 Magpul. - Motorola T7 3.Mundur: - Combat Shirt Tru-spec w MC - Spodnie Propper MC 4.Replika: -M4 G&P (do przeczytania w profilu) -Glock 17 KWA 5.Pas - Rescue belt - Ładownica podwójna na magazynki do M9 a w niej 2 BB loadery - Kabura czarna Iwo-Chest - Panel Udowy od Miwo w Army green z 2x2 od flyye w RG a w niej 4 magi, jeden deko + 17 deko 5,56, reszta midy od magpula - Torba zrzutowa od flyye w RG 6.Reszta: - Rękawiczki Mechanix original - Nakolanniki alta ind. - Buty Belki 790G Ten chłopak wydał ok 10 tyś na sprzęt? Edited October 23, 2011 by Witorrio Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Bez przesady - myślę, że w 5k się spokojnie zmieścił :) Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Możliwe:D Zobacz w necie co ile kosztuje ;D Same dobre rzeczy : ESS-y, G&P, oporządzenie Flyye, Mechanix Wear, KWA, ALTA ;D ;D ;D te rzeczy mówią same za siebie :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Nie no dobra,od mechanixów chyba lepsze będą Oakleye,Wiley X,Blackhawk ;) Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Nie no dobra,od mechanixów chyba lepsze będą Oakleye,Wiley X,Blackhawk ;) No możliwie ;D Wyróżniłem te rzeczy ,które zrzuciły mi się w oczy ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Wiem :D Ja tylko dodałem inne opcje,również ciekawe :) Quote Link to post Share on other sites
cinek665 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 (edited) I to baaaardzo ciekawe propozycje ;D Ale obecnie posiadam M-pact-y 2 :icon_razz2: :icon_razz2: EDIT: Ale raczej nie będziemy odbiegać od tematu kamizelki ;) ;)) Edited October 23, 2011 by cinek665 Quote Link to post Share on other sites
Witorrio Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 A jakaś dobra kamizelka do 150 zł się znajdzie? Quote Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 (edited) Kolego, jeśli chcesz mieć coś co nie zepsuje Ci się po pół roku, to polecam Ci oporządzenie ALICE. Sam mam na sprzedaż za 120 zł (link poniżej). I nie piszę Tobie tego żeby pozbyć się jakiegoś badziewia. Nie sprzedam, nie umrę... Ale wracając do tematu oporządzenia. Jest BARDZO wytrzymałe, wręcz nie zniszczalne (no chyba że użyjesz BARDZO ostrego noża, albo benzyny). Widzę że interesują Cię kamizelki. Powiem Ci od serca bo przypominają mi się dzięki Tobie czasy kiedy to ja zaczynałem "latać" z chłopakami po lesie. :happy: Na sam początek, opłaca się właśnie kupić ALICE bo nie krępuje ruchów, nie wpija się w ramiona, i jeśli dobrze ją "zaprogramujesz" to możesz się czołgać i bojac się o sprzęt. W kamizelce będzie problem taki że jeśli więcej założysz na siebie to kamizelką może się nie dopiać. (chociaż to rzadkie przypadki). Pozdrawiam Adam PS : Link do mojego ALICE Edited October 23, 2011 by SgtSmigiel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts