Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Konwersja G36C do G36

Recommended Posts

Chciałbym dokonac konwersji G36C do G36 instalując chwyt przedni z dwójnogiem i lufą zewnętrzną firmy G&P, rączkę z lunetą 3.5x - G&P i byc może lufę wewnętrzną. Nie mam doświadczenia w dokonywaniu konwersji. Czy ktoś ma szczegółowy opis jak tego dokonac nie uszkadzając AEG-a? Jeśli tak proszę o pomoc. Dziękuję.

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jest tylko jeszcze jedno "ale".

jesli chcesz zainstalowac do tego dluzsza lufe to niestety musisz troszke wiecej wybebeszyc i wyciagnac stara krotka lufe a potem zainstalowac dluzsza np do M 16. ale tak jak pisali przedmowcy, jest to metoda prawie bezinwazyjna, trzeba tylko trzymac sie instrukcji.

Dla zainteresowanych, star Airsoft wlasnie wypuscil mostek do G 36 nie tylkoz luneta ale takze i kolimatorem. Nie znana jest mi na razie cena.

http://www.arniesairsoft.co.uk/index.php?s...subaction=&id=&

• 1 month later...

Zeby byc dokladnym, to konwertujac G36C do wersji "dluzszych" nalezaloby takze wymienic kolbe, ktora tez powinna byc dluzsza. Jakos ta roznica nie jest zauwazana, nawet przez producentow konwersji, ale jak ktos jest purysta w zakresie wygladu broni, to sama wymiana czesci przedniej oraz szyny gornej nie jest wystarczajaca!!!

Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale ze wzgledow praktycznych uwazam przerabianie G36C na dluga wersje za nonsensowne! Pomijajac kwestie sporego kosztu otrzymujemy po takiem upgrejdzie dlugasny i ciezszy karabin, ktory traci swoja uniwersalnosc i manewrowosc. Przedluzenie foregripa moze powodowac mniejsza stabilnosc lufy, a przez to mniejsza celnosc, mimo zalozenia dluzszej lufy wewnetrznej. No, ale jak ktos ma sporo kasy na zbyciu i lubi sie wyrozniac czyms oryginalnym, to oczywiscie czemu nie? :wink:

Jako ciekawostke dodam, ze jak ktos juz przerobi guna na dluga wersje (czyli G36/G36E), to moze latwo wzbogacic bron o bagnet! Do G36 jest bowiem uzywany bagnet od... AKM! Taki bagnet, o oznaczeniu 6H4 mozna bez problemow u nas zdobyc z zapasow LWP. Trzeba tylko uwazac, aby komus (albo sobie, heh) krzywdy nie zrobic, bo jest to jednak kawalek ostrza... :D

• 2 months later...

Witam

Chopin porównywałem obydwie rączki starą G&P i nową Star-a. Obydwie lunetki mają strasznie mało światła, ale wydaje mi się, że Star wypada pod tym względem gorzej, więc jeśli nastawiasz się na celowanie przez to, to będzie raczej ciężko. Co do tworzywa to było bardzo podobne i robiło całkiem przyzwoite wrażenie.

Pozdrawiam.

• 2 months later...
  • 2 years later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zaraz po pojawieniu się na gunfire sprawiłem sobie taką konwersję. Wrażenia: jest dobrze, ale mogłoby być lepiej, tzn sam chwyt nie ma takich chamsko-ciulowych nadlewek jak CA, nadrabia za to przednim otworem z wycięciem jakości iście chińskiej, trzeba się więc zaoparzyć w dobry pilnik. Sama faktura i kolor OK, troche kontrastuje z body JG, ale za to plastik jest ładny, matowy, i co najważniejsze niemalowany! Elementy metalowe to: lufa, tłumik ognia, mocowanie bagnetu, ucho do zawieszenia i zapadka stabilizująca ucho. Sama lufa i tłumik, poza tym, że po trosze się świecą, wyglądają ładnie, gwinty pasują idealnie (nie to co w konwersji do g36k, gdzie bez izolki na gwincie się nie obejdzie). No i na tyle plusów, bo o ile z samym tłumikiem płomienia trzeba się troche pobawić pilniczkiem, o tyle mocowanie bagnetu jest po prostu obleśne - nie dość, że nie wchodzi na lufe bez jej rysowania (czyli znów pilniki w ruch), to jeszcze pokryte jest obleśną lśniącą farbą. Oglądając ucho zawieszenia doznajemy podobnych wrażeń wzrokowych, do tego nie siedzi w chwycie stabilnie.

Dla zainteresowanych napisze, że kumpel z drużyny kupił konwerche do K, o której pisałem wcześniej, moja wypada minimalnie lepiej.

Podsumowując całość siedzi stabilnie, o wytrzymałości pojęcia zielonego nie mam, bez fajerwerków. Chinska jakość za chińską cenę. wsio

Pozdrawiam!