rade32 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 (edited) Ostatnio kombinowałem z sposobem zawieszenia broni (mam G36) testowałem dwu i jedno punktowym chodziłem , biegałem , składałem się do strzału z wielu pozyci wychlałem się zza narożnika (L,P) z przekładaniem ręki i wyszło mi że jednopunktowy jest lepszy a przy pokonywaniu przeszkód lepiej mieć broń luzem .Natomiast zawieszenie jest nieodzowne przy wyciąganiu czegoś z ładownicy lub rzucaniu granatów itp...Czy ktoś podpowie mi co sprawdza się na dłuższą metę. Edited October 30, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Jak ci wygodnie. Nikt ci nie powie "chodź w trzy/dwu/jedno-punktowym" bo jednemu w takim wygodnie, drugiemu w takim. Nie będziesz chyba chodził z zawieszeniem jednopunktowym z M4, a w trzypunktowym z malutkim MP5K. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Polecam to: http://allegro.pl/nowy-slownik-ortograficzny-pwn-jezyk-polski-i1906444969.html Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Polecam to: http://allegro.pl/nowy-slownik-ortograficzny-pwn-jezyk-polski-i1906444969.html Ja też to polecam na 100% :wink: Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 To jest najgorszy post jaki widziałem na tym forum pod względem pisowni... za takie to bana bez ostrzeżenia. Ja rozumiem, dyscośtam, ale to widać, że to nie od tego. Staraj się pisać chociaż troszkę lepiej. Po twoim poście można wnioskować, że nie masz więcej niż 13 lat... Ja używam 1-punktowego bungee do giety, wersja długa i jest bardzo wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Genialne są zawieszki 3pkt od Miwo oraz Strike System, po małej przeróbce. Przynajmniej dla mnie, gdy biegam z długim M16 + tłumik. Przy M4 używam zamiennie 2pkt z bungee lub 1pkt. Zależy od tego do czego podczepisz. Pożycz od kogoś 3pkt. i przetestuj je. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Też używam 1pkt i jest dobrze. W sumie np. 2 pkt odpada bo jestem leworęczny (problem z przymocowaniem). Quote Link to post Share on other sites
rade32 Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 Polecam to: http://allegro.pl/nowy-slownik-ortograficzny-pwn-jezyk-polski-i1906444969.html Jedni noszą okulary lub niewidzą kolorów inni jak ja pisali mature z dokumętem o dyslekcji , są też pat...ałachy co tego nie rozumieją.(bo jak we wśi buł jedyn co umioł czytać a jeszcze rachować to buł najmundrzejszy i wśyćkim pisma czytoł) gwary w słowniku nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 I tym postem dowodzisz, że jednak potrzebny Ci słownik. Regulamin forum jasno mówi o poprawnym pisaniu (słownik w tym pomaga). P.S. Ja właśnie jestem tym "patałachem", który tego nie zrozumie. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 No ale zza narożnika wychlać? Gwara gwarą ale podstawowe zasady ortografii powinienieś znać! Maturzysta powinien o tym wiedzieć! Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=mskRdxjy4fE Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Pora zmienić przeglądarkę na nowszą... Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Niestety, kolego, jesteśmy w internecie, trzeba było nie pisać tego dzisiaj, a dopracować i wysłać jutro. Lepiej się tego trzymaj, bo nie dadzą ci tu pisać :) Ale widzisz po twoim poście, może nie jest dobrze, ale dużo lepiej :) Co do tematu, jak ktoś wyżej powiedział w Miwo masz zawieszenia , których można używać jako 1-, 2- lub 3-punktowych. I to wcale nie drogie :) http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,649/Pas-do-broni-PNB-6 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
rade32 Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 Ale ja się staram , mam taki feler i tyle . Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 (edited) Zainstaluj przeglądarkę korygującą błędy i po sprawie. Edit: Sądząc po zdjęciu w profilu to proszę pana, niech pan zainstaluje. :] Edited October 30, 2011 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Pozwolę sobie na offtop aby przekazać nowemu użytkownikowi pewne zasady. W regulaminie forum nie ma nie ma ulg dla osób dysfunkcyjnych . Ja również należę do takich osób co zostało stwierdzone w poradni psychologiczno pedagogicznej i uwierz mi pisząc tego posta też walnąłbym parę błędów gdyby nie magiczna funkcja w przeglądarce internetowej podkreślająca błędy miłym, czerwonym, falowanym podkreśleniem. Szkoda tylko że magiczne przeglądarki nie poprawiają stylu i interpunkcji ale mam nadzieję że i taka funkcja kiedyś powstanie. Starając się pisać poprawnie po polsku okazujesz szacunek innym użytkownikom oraz regulaminowi tego forum co pozwala łatwiej i efektowniej zdobywać informacje. Quote Link to post Share on other sites
rade32 Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 (edited) Pozwolę sobie na offtop aby przekazać nowemu użytkownikowi pewne zasady. W regulaminie forum nie ma nie ma ulg dla osób dysfunkcyjnych . Ja również należę do takich osób co zostało stwierdzone w poradni psychologiczno pedagogicznej i uwierz mi pisząc tego posta też walnąłbym parę błędów gdyby nie magiczna funkcja w przeglądarce internetowej podkreślająca błędy miłym, czerwonym, falowanym podkreśleniem. Szkoda tylko że magiczne przeglądarki nie poprawiają stylu i interpunkcji ale mam nadzieję że i taka funkcja kiedyś powstanie. Starając się pisać poprawnie po polsku okazujesz szacunek innym użytkownikom oraz regulaminowi tego forum co pozwala łatwiej i efektowniej zdobywać informacje. Masz jakiś link do tego. Czy Ty mnie chcesz sporowokować? Dyslekcja dyslekcją, ale o zaczyniu zdań wielką literą powinieneś pamiętać. Szczególnie że błędy ortograficzne z zasady "przeoczam" Arend Edited October 31, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Jest taki jeden: KLIK Quote Link to post Share on other sites
rade32 Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 Wszyscy zjechali mnie jak burą su... wypada przeprośic ,od teraz będe tylko czytał. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Wracając do zawieszenia - to jest w miarę uniwersalne http://www.madonion.eu/Zawieszenie_SAG3_Zielone_p1239.html Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=mskRdxjy4fE No , obejrzawszy to stwierdzam - wszystko staje się jasne .... :blush: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Ja miałem jednopunktówkę i niby fajnie, ale jednak na dłuższą metę niewygodnie i męcząco. Aktualnie używam magpulowskiego ms2 w konfiguracji dwupunktowej i jest o niebo lepiej. W najbliższym czasie przymierzam się do dwupunktówki od Orkana , która jest ponoć naprawdę świetna. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Koledze wyżej jednopunktowe przeszkadza. Ja w M4 + M203 używam jednopunktowego bo MI wygodniej. Także sytuacja wygląda tak: - jak komu wygodniej. Proste ;) Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 A ja mam pytanie (coby nie zaśmiecać forum nowym tematem)- jakie zawieszenie pasuje do CM.037? Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Takie, z jakim ci najwygodniej. Popróbuj na strzelankach każdego zawieszenia, a znajdziesz te najodpowiedniejsze dla ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts